Κοινωνικό Ιατρείο από τον Δήμο Λεβαδέων με στην συνδρομή του Ιατρικού Συλλόγου (video)

Κοινοποίηση στα Social Media

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος τέλεσε τα εγκαίνια του Κοινωνικού Ιατρείου του Δήμου Λεβαδέων που λειτουργεί στο χώρο του ΚΑΠΗ Λιβαδειάς (Δωδεκανήσου 12) στο πλαίσιο της προσπάθειας για προσφορά κάθε δυνατής βοήθειας προς τους πολίτες και την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν προκύψει στην πρωτοβάθμια ιατρική περίθαλψη, λόγω της ανθρωπιστικής κρίσης.

Το Κοινωνικό Ιατρείο του Δήμου Λεβαδέων που λειτουργεί “με την πολύτιμη και ανιδιοτελή στήριξη του Ιατρικού Συλλόγου Λιβαδειάς” αναμένεται να συμβάλλει στην πρόληψη νοσημάτων, τον προσυμπτωματικό έλεγχο, την κάλυψη των αναγκών πρωτοβάθμιας περίθαλψης και την παροχή πλήρους παιδιατρικής κάλυψης σε παιδιά άπορων και ανασφάλιστων οικογενειών με δωρεάν εμβολιασμούς και ατομικά δελτία υγείας μαθητών.

Ο κ. Γεώργιος τόνισε την σπουδαιότητα της αλληλεγγύης όπου και η Βοιωτική Εκκλησία δίνει ιδιαίτερη έμφαση, ευχήθηκε καλή δύναμη στους συντελεστές της λειτουργίας του αλλά και «κάποια στιγμή να φτάσουμε στο σημείο που να μη χρειάζεται»

Η Δήμαρχος Λεβαδέων Γιώτα Πούλου επεσήμανε ότι «χωρίς την αμέριστη βοήθεια αλλά και την συμμετοχή του ιατρικού συλλόγου δεν θα ήταν δυνατή η λειτουργία του Κ.Ι. ενώ ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν στην υλοποίηση της συγκεκριμένης δράσης και κυρίως την αρμόδια αντιδήμαρχο Γιάννα Νταντούμη, τους υπηρεσιακούς παράγοντες και τους εθελοντές.

«Όλες οι κοινωνικές μας δομές στις οποίες περιλαμβάνεται το κοινωνικό παντοπωλείο, τώρα το κοινωνικό ιατρείο, η αναβάθμιση του ΚΑΠΗ, η στήριξη των ανέργων αλλά και τα επόμενα βήματα που ετοιμάζουμε όπως το κοινωνικό φαρμακείο όλα αυτά δεν θα μπορούσαν να γίνουν αν όλη αυτή η ομάδα με αποφασιστικότητα δεν έμπαινε στη διαδικασία να το προετοιμάσει βήμα βήμα για να τεθεί σε χρήση από τους δημότες μας», είπε η κ. Πούλου και πρόσθεσε: «Έτσι θα συνεχίσουμε ως δημοτική αρχή με την δέσμευση στους δημότες μας ότι η κοινωνική πολιτική είναι για μας ο κυρίαρχος άξονας. Δεν θα σταματήσουμε εδώ αντίθετα θα βελτιώνουμε συνεχώς τις υπηρεσίες προς τους δημότες μας. Ελπίζω το Κοινωνικό Ιατρείο να φανεί χρήσιμο και εύχομαι κάποια στιγμή να μη χρειάζεται μέχρι τότε όμως και όσο υπάρχουν ανασφάλιστοι και συμπολίτες που έχουν ανάγκη εμείς στο βαθμό που μπορούμε πρέπει να την καλύψουμε».

Η κ. Νταντούμη από την πλευρά της δήλωσε μεταξύ άλλων: «Συμβάλλοντας στην διατήρηση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και του σεβασμού των αναξιοπαθούντων συνανθρώπων μας έτσι ώστε να παραμείνουν ενσωματωμένοι και ισότιμα μέλη του κοινωνικού γίγνεσθαι σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Λιβαδειάς προχωρήσαμε στη λειτουργία του Κοινωνικού Ιατρείου. Σκοπός είναι η παροχή ιατρικών υπηρεσιών απο εθελοντές ιατρούς όλων ειδικοτήτων σε ανασφάλιστους, απόρους και γενικά σε όσους συμπολίτες έχουν ανάγκη». Ακολούθως αφού ευχαρίστησε τον Ιατρικό Σύλλογο και όσους συνέβαλαν στη δημιουργία του Κ.Ι. τόνισε ότι οι κοινωνικές δομές και οι δομές αλληλεγγύης θα ενισχυθούν και συμπλήρωσε: «Θέλουμε να συμβάλουμε στην δημιουργία μίας κοινωνίας με όραμα, συμμετοχή, αλληλεγγύη και υποστήριξη».

Η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λιβαδειάς Μαρία Τρομπούκη επεσήμανε σχετικά: «Είναι σημαντικό ότι υπάρχει δυνατότητα σε αυτόν εδώ το χώρο στο Κοινωνικό Ιατρείο να παρέχονται ιατρικές υπηρεσίες σε οποιοσδήποτε συμπολίτη είναι ανασφάλιστος ή έχει ανάγκη. Τα μέλη του συλλόγου μας απ΄ όλες τις ειδικότητες είναι διατεθειμένα να βοηθήσουν, όλοι οι γιατροί ιδιώτες και του ΕΣΥ.»

Όπως έκανε γνωστό το Κ.Ι. θα λειτουργεί δύο Σάββατα το μήνα από τις 9 το πρωί μέχρι τη 1μμ και θα καλύπτει τα περιστατικά που θα υπάρχουν σύμφωνα με το πρόγραμμα ανά ειδικότητα που θα αναρτάται κάθε δίμηνο ενώ ταυτόχρονα «για οποιαδήποτε περαιτέρω βοήθεια απαιτείτε θα γίνονται οι ενέργειες από τους γιατρούς του Κοινωνικού Ιατρείου για παροχή των απαραίτητων υπηρεσιών δεδομένου ότι υπάρχει συνεργασία με το Νοσοκομείο της Λιβαδειάς και τους γιατρούς του. Τέλος να σημειωθεί ότι οι υπηρεσίες περιλαμβάνουν εμβόλια, πρόληψη, φροντίδα, ακόμα και ψυχολογική υποστήριξη.

Υπεύθυνος και συντονιστής του Κοινωνικού Ιατρείου είναι ο Γιώργος Κερασίδης ο οποίος είναι ο Διοικητής του ΠΑΙΔΥ στη Λιβαδειά.

«Το επάγγελμά μας είναι κυρίως λειτούργημα, αυτό οι γιατροί στη δική μας περιοχή το έχουν καταλάβει και όσοι δεν το έχουν καταλάβει προσπαθούμε να τους δώσουμε να το καταλάβουν», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Κερασίδης και συμπλήρωσε: «Από κει και πέρα όμως είναι κοινή η διαπίστωση ότι υπάρχει μία μεγάλη μερίδα ιατρών που δραστηριοποιούνται στην τοπική κοινωνία στο πλαίσιο του εθελοντισμού».

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη λειτουργία του Κοινωνικού Ιατρείου καθώς και για τις προϋποθέσεις για την απόκτηση της ειδικής κάρτας παροχής υγείας όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να επικοινωνούν σε ώρες γραφείου με την κ. Ε. Γεροκωνσταντή, στο τηλέφωνο 2261350864.

 

ki1 ki2 ki3 ki4 ki5 ki6
ki8