Συνελήφθησαν ένας 39χρονος και ένας 45χρονος σε ενεχυροδανειστήριο στη Θήβα

Κοινοποίηση στα Social Media

Συνελήφθησαν στις 6 φεβρουαρίυ το απόγευμα, στη Θήβα Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, 39χρονος ημεδαπός και 45χρονος υπήκοος Αλβανίας, οι οποίοι διέθεταν διάφορα τιμαλφή από ενεχυροδανειστήριο της περιοχής, που αποτελούσαν προϊόντα κλοπών.

Από τους αστυνομικούς αναζητούνται επιπλέον για να συλληφθούν, η 35χρονη ημεδαπή ιδιοκτήτρια του ενεχυροδανειστηρίου και ένας ημεδαπός αποδέκτης των τιμαλφών, τα στοιχεία ταυτότητας του οποίου διερευνώνται.
Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, στο πλαίσιο της οποίας εντοπίσθηκε ο 45χρονος να εξέρχεται από το ενεχυροδανειστήριο και να έχει στην κατοχή του αυτοσχέδιο φάκελο, που περιείχε διάφορα τιμαλφή. Ο φάκελος είχε ως αποδέκτη ημεδαπό στην περιοχή των Αθηνών και τον είχε μόλις παραλάβει από τον υπάλληλο της επιχείρησης, προκειμένου να προβεί στην αποστολή του, έναντι χρηματικής αμοιβής.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο ενεχυροδανειστήριο, εντοπίσθηκε ο 39χρονος ως υπάλληλος, ο οποίος όπως διαπιστώθηκε εργαζόταν χωρίς τις νόμιμες διατυπώσεις και για τα ανωτέρω τιμαλφή, δεν είχε προβεί στην απαιτούμενη καταχώρηση τους, στο ειδικό βιβλίο της επιχείρησης. Επίσης, από τους αστυνομικούς βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μέρος των υλικών με τα οποία είχε κατασκευαστεί ο αυτοσχέδιος φάκελος.
Ακολούθως, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν νομότυπη έρευνα στην οικία του 39χρονου, όπου διέμενε και ο 45χρονος, εντός της οποίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών, κοσμημάτων και επάργυρων αντικειμένων, την κατοχή των οποίων δεν μπόρεσαν να δικαιολογήσουν.
Επίσης, στην κατοχή του 45χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, πλαστή άδεια παραμονής και πλαστή ελληνική άδεια ικανότητας οδηγήσεως, ενώ διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του υπήρχε μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη Χώρα.
Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να εξακριβωθεί πλήρως η εγκληματική τους δραστηριότητα και να εντοπισθούν οι νόμιμοι κάτοχοι των εν λόγω αντικειμένων.
Τo προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.