Πάμε πλατεία;;; “Αγανακτισμένους” αγρότες… στο Σύνταγμα προτείνει ο Βαγγέλης Μπούτας. Κλιμάκιο από τη Νίκαια στο μπλόκο του Κάστρου

Κοινοποίηση στα Social Media

Ο αγώνας των αγροτών κλιμακώνεται και πληθαίνουν οι φωνές για δράσεις άλλου τύπου, πέραν από τους αποκλεισμούς των Εθνικών οδών και παραδρόμων.

Δράσεις που θα πονέσουν και θα φέρουν τους αγρότες πολύ κοντά στο κέντρο λήψης των αποφάσεων “και την ανάσα τους στο σβέρκο της κυβέρνησης”, όπως χαρακτηριστικά λένε.

Ο Βαγγέλης Μπούτας επικεφαλής του ενός από τα τρία συνολικά κλιμάκια που έφυγαν από τη Νίκαια περιοδεύοντας σε όλα τα μπλόκα της Ελλάδας για να προετοιμάσουν το έδαφος για την κρίσιμη σύσκεψη όλων των συντονιστικών αύριο Κυριακή στην περιοχή του, σε μία προσπάθεια να υπερπηδηθούν οι όποιες διαφορές μεταξύ των αγροτών, απηύθυνε κάλεσμα για συμμετοχή στην αυριανή μάζωξη.mplokoMPOUTAS4

Ο Βαγγέλης Μπούτας συμμετέχοντας στην συνεδρίαση της συντονιστικής του Κάστρου έθεσε ως πρόταση για κλιμάκωση του αγώνα την διοργάνωση ενός πολύ μεγάλου συλλαλητηρίου στην Αθήνα, με αγροτικά μηχανήματα και παραμονή των αγροτών στο Σύνταγμα για μέρες στα πρότυπα των αγανακτισμένων πολιτών του 2011.mplokoMPOUTAS7

Υποστήριξε οτι αφού το χαρτί του κοινωνικού αυτοματισμού που έπαιξε η κυβέρνηση δεν πέρασε, η καλή οργάνωση μιας τέτοιας δράσης ενδεχομένως να συνοδευτεί εμπράκτως με τη συμμετοχή όλων των κοινωνικών ομάδων που αντιδρούν  σε ασφαλιστικό και φορολογικό και συμπαραστέκονται μέχρι σήμερα στον αγώνα τους.mplokoMPOUTAS3

Ο Γιώργος Τακμάκης χαρακτήρισε στη σωστή κατεύθυνση την πρόταση Μπούτα ωστόσο κατέθεσε τις ενστάσεις του απέναντι στο ενδεχόμενο της μικρής συμμετοχής στο συλλαλητήριο.

Ένα τέτοιο ενδεχόμενο σύμφωνα με το μέλος της συντονιστικής του Κάστρου θα αποκλιμάκωνε άδοξα τον αγώνα των αγροτών σε όλη την Ελλάδα σε μία πολύ κρίσιμη περίοδο για τον πρωτογενή τομέα που παλεύει για την επιβίωσή του.

Ο ίδιος πρότεινε τον επ αόριστον αποκλεισμό των Εθνικών οδών και των παραδρόμων τις επόμενες ημέρες και την καλύτερη δυνατή οργάνωση για την υλοποίηση της πρότασης Μπούτα, με μία πολύ σημαντική διαφορά που θα δίνει τη δυνατότητα στους αγρότες να έχουν τον απόλυτο έλεγχο των διαπραγματεύσεων όποτε αυτές κι αν ξεκινήσουν με την κυβέρνηση.

“Τα τρακτέρ να παραμείνουν σε όλα τα μπλόκα της χώρας”.

Ο Γιάννης Βάγκος συμφώνησε με την πρόταση Μπούτα και το σύνθημα “Πάμε πλατεία Συντάγματος” με τους αγανακτισμένους αγρότες και υποστήριξε οτι “χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή καθώς η κυβέρνηση διαθέτει συγκεκριμένο σχέδιο για τον αφανισμό τους”.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται τα αποτελέσματα της σύσκεψης των αγροτών στην Νίκαια όπου θα συμμετάσχει και αντιπροσωπεία από τα μπλόκα της Στερεάς.

γράφει ο Νάσος Γεωργίου