Ανάληψη ευθύνης για την βόμβα στο Mall.

Κοινοποίηση στα Social Media

mall-1Η σύμπραξη αναρχικών οργανώσεων «Άγρια Ελευθερία» και «Υποκινητές Κοινωνικών Εκρήξεων» ανέλαβαν την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση στο εμπορικό κέντρο Mall στο Μαρούσι την περασμένη Κυριακή.
Η 9σέλιδη προκήρυξη, που φέρει στην πρώτη της σελίδα ένα ασπρόμαυρο αστέρι, αναρτήθηκε λίγο μετά τις 6 το απόγευμα στην ιστοσελίδα Athens Indymedia.
«Για μας το mall και κάθε mall είναι τεράστιο νεκροταφείο ανθρώπων και αληθινών αξιών. Στα θεμέλια των εμπορικών κέντρων είναι θαμμένοι οι δολοφονημένοι από τον καπιταλισμό. Η επίθεσή μας στο Mall είναι και ένα πλήγμα στην κυριαρχία της νόρμας, ένα πλήγμα στην αστυνομική εποπτεία και στις απαγορεύσεις, αποδεικνύοντας ότι η αποφασιστικότητα και η επινοητικότητα των επαναστατημένων ανθρώπων είναι ισχυρότερη από τα συστήματα ελέγχου» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην προκήρυξη.
Σε ό,τι αφορά στον ιδεολογικό τους προσανατολισμό οι συντάκτες της προκήρυξης δηλώνουν ότι είναι αναρχικοί, αντικρατιστές και εχθροί της δημοκρατίας. Μάλιστα καταλήγουν σε προτροπή για αντάρτικο πόλεων: «Να ανταλλάξουμε ιδέες και τεχνογνωσίες, να οπλιστούμε με καλάσνικοφ και σφαίρες, να επανοικειοποιηθούμε το δρόμο και τις γειτονιές, να ληστέψουμε το χρήμα και να καταλάβουμε τα κτήρια»
Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στη στιγμή της επίθεσης, κατά την οποία 2 υπάλληλοι σεκιούριτι τραυματίστηκαν ελαφρά, όπου, όπως υποστηρίζεται δεν υπήρχε πρόθεση να πάθει το παραμικρό κάποιος.

Πηγή : Hellas News