Δεν συμφωνεί με το προτεινόμενο σχέδιο ασφαλιστικού το Αυτοδιοκητικό Ριζοσπαστικό Κίνημα Θήβας. Καλεί σε συμμετοχή στην απεργία

Κοινοποίηση στα Social Media

Το Αυτοδιοικητικό Ριζοσπαστικό Κίνημα Θήβας συμπαρίσταται στον αγώνα των κοινωνικών φορέων και ομάδων της περιοχής μας και σε όσους θέλουν να συμβάλλουν σε ένα διάλογο για τον ουσιαστικά επανακαθορισμό του Ασφαλιστικού συστήματος που αφορά και όλο τον Ελληνικό λαό.
Χωρίς να έχουμε ως πολίτες καμιά ευθύνη για την μέχρι τώρα διαχρονική λεηλασία των αποθεματικών των ταμείων μας με διαφόρους τρόπους και τους γνωστούς υπεύθυνους (κυβερνήσεις και συγκυβερνήσεις ΝΔ- ΠΑΣΟΚ) καταλήξαμε στην κατάρρευση τους, ενώ εμείς πληρώναμε στο ακέραιο τις ασφαλιστικές μας εισφορές. Αδυνατούμε να το ξαναπληρώσουμε σε μια μάλιστα βαθειά οικονομική κρίση που έχουν επηρεαστεί μέγιστα τα εισοδήματα μας.
Δεν αποτελεί λύση η προτεινόμενη από την Κυβέρνηση μετατροπή της εισφοράς σε ένα πλέον φόρο της τάξεως του 27% επί του φορολογητέου μας εισοδήματος ο οποίος θα προστίθεται στην ήδη υπάρχουσα υπερφορολόγηση με το 29% από το πρώτο ευρώ, την 100% προκαταβολή φόρου, τον φόρο επιτηδεύματος, τον φόρο αλληλεγγύης και τους προσωπικούς φόρους διαβίωσης, κατοικίας κ.λ.π. Μια τέτοια λύση θα οδηγήσει πολλούς αυτοαπασχολούμενους και αγρότες στην αναγκαστική έξοδο από το επάγγελμα τους με συνέπεια νέα στέρηση εσόδων για τα ασφαλιστικά τους ταμεία.
Προτείνουμε την επανεκκίνηση του διαλόγου ώστε να βρεθεί μια λύση από κοινού και με στόχους:
1) Την μη μείωση περαιτέρω των συντάξεων από τις ήδη 11 μειώσεις που έγιναν κατά την μνημονιακή περίοδο.
2) Τον επανακαθορισμό των εισφορών αναλογικά με το εισόδημα με χρήση κλιμακίων και όχι σε σύνδεση με ποσοστό επί του φορολογητέου εισοδήματος. Ειδική μέριμνα για τους νεοεισερχομένους ασφαλισμένους. Συνυπολογισμός του ύψους της ανταποδοτικής σύνταξης από το σύνολο των προσφερόμενων εισφορών.
3) Θέσπιση Εθνικής Σύνταξης ίση με το 60% του μέσου εισοδήματος που θα χρηματοδοτείται απευθείας από τον Κρατικό Προϋπολογισμό και το οποίο θα συνδέεται με ρήτρα ανάπτυξης με την οποία θα δίνεται και προοπτική αύξησης της.
4) Χορήγηση της Εθνικής και ανταποδοτικής σύνταξης με σύνολο τουλάχιστον 15 ετούς ασφαλιστικού βίου, αντιμετωπίζοντας έτσι το πρόβλημα της μακροχρόνιας ανεργίας που πλήττει πολλούς επαγγελματικούς κλάδους και που κινδυνεύουν να μείνουν πολλοί χωρίς σύνταξη και ασφάλιση με το προηγούμενο καθεστώς.
5) Το σύνολο των ασφαλιστικών εισφορών να εκπίπτει από το φορολογητέο εισόδημα.
6) Ο κλάδος Υγείας να αναβαθμίσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες του στα πλαίσια της γενικότερης βελτίωσης παροχών από ένα Δημόσιο Σύστημα Υγείας.
7) Πλήρη υγειονομική κάλυψη των άνεργων και ανασφάλιστων πολιτών.
Έχουμε την πεποίθηση ότι αυτοί θα πρέπει να είναι οι άξονες διεκδίκησης μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης του ασφαλιστικού, με ευθύνη απευθυνόμαστε στην Κυβέρνηση και μέσα σε αυτά τα πλαίσια απαιτούμε να αναπτύξει τον διάλογο με τους κοινωνικούς φορείς για τις επιμέρους ρυθμίσεις.
Πιστεύουμε ότι ο αγώνας αυτός των κοινωνικών φορέων να γίνει συμπαραστάτης στην Κυβερνητική προσπάθεια διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς με την προϋπόθεση όμως ΤΗΝ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΗ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ, ώστε στο τέλος να πετύχουμε συνολικά ένα καλό αποτέλεσμα για την χώρα μας.
ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ.
ΘΗΒΑ 1/2/2016