Με επιτυχία η εκδήλωση της Εστίας Μητέρας στη Λιβαδειά (video)

Κοινοποίηση στα Social Media

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος η ετήσια εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας από την Εστίας Μητέρας στη Λιβαδειά.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα “Αργύρη και Ιωάννας Κορτέση” ενώ την πίτα ευλόγησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος παρουσία εκπροσώπων των τοπικών αρχών και πλήθους κόσμου.

Τους προσκεκλημένους καλωσόρισε η Πρόεδρος της Εστίας Μητέρας Σοφία Τσιτσοπούλου, ακολούθησε επίκαιρη ομιλία του κ. Γεώργιου, απονεμήθηκε τιμητική διάκριση και έγινε επίδοση του σήματος Φιλίας της Παγκόσμιας Οργάνωσης Γυναικών Υπαίθρου (ACWW) σε συνεργάτιδες της Εστίας.

Το σήμα απονεμήθηκε τις κυρίες Ευαγγελία Σπύρου (επιχειρηματίας), Αρετή Κελερμένου (λογοτέχνης), Άννα Νικολάου (φιλόλογος, Πρόεδρος Μορφωτικού Συλλόγου Λεβαδείας), Κατερίνα Παπαγεωργίου (νοσηλεύτρια), Μαρία Παπασιδέρη (Τομεάρχης) και Γωγώ Τσαμπά (καλλιτέχνης).

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με επιβράβευση μαθητών του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Λιβαδειάς, χορηγία του Δ.Σ. της Εστίας Μητέρας και οικονομική ενίσχυση για εξοπλισμό του Σχολείου.

“Η Εστία Μητέρας είναι ένα ίδρυμα που έχει την αγάπη όλων μας και εκφράζουμε τη στήριξη και τη συμπαράσταση σε ένα έργο που ξεκίνησε πολλές δεκαετίες πριν με την αείμνηστη Φούλα Νικολάου και συνεχίζεται επάξια με την διάδοχο της και τα αξιότιμα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και όλα τα μέλη”, τόνισε ο Μητροπολίτης κ. Γεώγργιος αναφερόμενος στο έργο που προσφέρει η Εστία και με αφορμή το νέο έτος συνέχισε: “Ολόθερμες ευχές σε όλους, ευχές να αντέξουμε σε μία περίοδο που δεν είναι η καλύτερη, κρατώντας τη συνοχή μας κρατώντας την ενότητα σε όλους τους τομείς και τις παραμέτρους της ζωής μας. Ενότητα και πίστη στην εκκλησιαστική ζωή, στην κοινωνική ζωή”.

Παράλληλα τόνισε οτι “ο χρόνος είναι ένα δώρο του θεού που καλούμαστε να το αξιοποιήσουμε, να το εκμεταλλευτούμε, να γίνεται δημιουργικός για το κοινωνικό καλό και πάνω από όλα να γίνεται ο χρόνος που θα ζεσταίνει τις σχέσεις μας” και συμπλήρωσε: “Είναι επίκαιρο να θυμόμαστε ότι ο χρόνος μεταβάλλει τα πάντα, μεταβάλλει όλα τα πράγματα, όλα αυτά που αναφέρονται στην προσωρινότητα της ζωής μας και τις αρχές τις ισχυρές και τις εξουσίες και τα αξιώματα και όλα αυτά που θεωρούνται δυνατά και αμετακίνητα όλα θα αλλάξουν και όλα αλλάζουν. Κάποια πράγματα όμως μένουν μόνιμα αμετακίνητα και αυτά είναι η αλήθεια του θεού, ο ίδιος ο Χριστός που μας προσφέρεται για να ζούμε κοντά του και μαζί του αληθινά. Και η αγάπη μας προσέφερε σαν καινούργια εντολή που καλούμαστε να την αξιοποιήσουμε διαποτίζοντας τις σχέσεις μας κάνοντας πραγματικά χαρούμενη και ευτυχή τη ζωή μας”.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ευχήθηκε με αφορμή τις τρέχουσες εξελίξεις “Να μη βρεθεί μία τάξη απέναντι στην άλλη, να μην υπάρξει διχόνοια” και πρόσθεσε: “Ελπίζουμε να διαψευστούν αυτοί που θέλουν να μεταβάλουν το πλαίσιο της ζωής μας, αλλάζοντας το σκηνικό, μετατρέποντας ένα επίπεδο πολιτισμού, μιας πορείας που είναι εμποτισμένη με την αλήθεια του θεού, που έχει εκφράσει ανθρώπινα δικαιώματα που βλέπουμε να ποδοπατούνται σε άλλες περιπτώσεις και να καταστρατηγούνται και τα πιο αυτονόητα πλαίσια της ζωής στο όνομα ενός σκληρού θεού. Εμείς καλούμαστε να κρατήσουμε την ψυχραιμία, την αισιοδοξία, την ανθρωπιά μας εκφράζοντας την αγάπη με σεβασμό στον Θεό και αγάπη στο συνάνθρωπο”.

Καταλήγοντας ο Σεβασμιότατος τόνισε: “Δεν πρέπει να λησμονήσουμε ότι αυτή η πατρίδα κράτησε τις πιο δύσκολες εποχές. Εύχομαι σε όλους μας να υπάρχει διάθεση για καλλιέργεια, να ξεφύγουμε από τη νοοτροπία -θα μου επιτρέψετε τον όρο- του καναπέ και την μονοδιάστατη κατεύθυνση απ’ τα κανάλια και να δούμε ότι το παιχνίδι επαναλαμβάνεται και το έργο του έχει ξαναδεί η ανθρωπότητα και κι αυτός ο τόπος. Να μπορέσουμε να έχουμε και ρίζες και πνευματικά ερείσματα για να προχωρήσουμε, να μη βρεθούμε στο περιθώριο της ζωής”.

Η κ. Τσιτσοπούλου σημείωνε μεταξύ άλλων: “Θέλουμε και ελπίζουμε με την βοήθεια του Κυρίου μας ο νέος χρόνος να είναι ευλογημένος και γεμάτος από χαρά, υγεία και ευτυχία. Ειδικά τώρα στις δύσκολες μέρες που ζούμε, οι ευχές μας για ένα καλύτερο αύριο, είναι στα χείλη όλων μας. Ας ευχηθούμε μέσα από την ψυχή μας ειρήνη σε όλους τους λαούς της γης. Το 2016 ας μας οδηγήσει στο δρόμο της ελπίδας για το καλύτερο αύριο στη χώρα μας και σε όλο τον κόσμο. Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, οι εργαζόμενες, οι γιαγιάδες του ξενώνα μας ευχόμαστε μια καλή και ευλογημένη χρονιά, σε όλους εσάς και τις οικογένειές σας”.

Παράλληλα ευχαρίστησε “τον Σεβασμιότατο και ποιμενάρχη μας κ.κ. Γεώργιο για την συμπαράστασή του στο έργο της Εστίας” καθώς και όλους “τους καλούς μας φίλους, που είναι δίπλα στην μεγάλη προσπάθεια του Ιδρύματος και στηρίζουν το έργο του” και επίσης “τα μέλη, τις εθελόντριες, τους γιατρούς και φαρμακοποιούς της πόλης μας, τους προμηθευτές και αμέτρητους επώνυμους και ανώνυμους που μας βοηθούν αθόρυβα με αγάπη και το κοσμηματοπωλείο Ζωη Γέρου που για 55 χρόνια προσφέρει το αντίκρισμα του φλουριού της βασιλόπιτάς μας με την υπόσχεση ότι αυτό θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια από τα παιδιά της οικογένειας”.

Καταλήγοντας τόνισε “Με πίστη πάντα στο θέλημα Του Θεού ελπίζουμε να σταθούμε όρθιοι με ανοιχτή αγκαλιά στον συνάνθρωπό μας με ένα χαμόγελο αισιοδοξίας. Γιατί ένα χαμόγελο κάνει πλούσιο αυτόν που το δέχεται”.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με την μουσικοθεατρική παράσταση “Λες και ήταν χθες” από το θεατρικό εργαστήρι Διστόμου “Θεατροφρένεια” και μοίρασμα της βασιλόπιτας ενώ το τυχερό φλουρί κέρδισε η Χρύσα Ρεμπάπη.

estia01
estia03

estia04

estia05

estia06

estia07