Σε μια ζεστή εκδήλωση ο Σύλλογος Ποντίων Βοιωτίας “Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ”, έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα (video)

Κοινοποίηση στα Social Media

Την Πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψε παρουσία μελών, φίλων και εκπροσώπων των αρχών ο Σύλλογος Ποντίων Βοιωτίας “Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ“, στο cafe “Μαντείο”, στη Λιβαδειά ενώ όσοι παραβρέθηκαν απόλαυσαν ένα όμορφο Κυριακάτικο πρωινό με καφέ, τσάι, γλυκά και πολλές ευχές για ένα καλό 2016.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Τριαντάφυλλος Υφαντίδης αφού ευχαρίστησε όλους όσοι είναι κοντά στον “Ευκλείδη”  καθώς και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου “για την άκρως επιτυχημένη εκδήλωση” και επίσης όλους “τους χορηγούς και δωροθέτες” ευχήθηκε “με την  ανατολή του νέου χρόνου” ο καθένας να έχει “ότι επιθυμεί”.

Παράλληλα ο κ. Υφαντίδης τόνισε οτι “ο ποντιακός ελληνισμός δέχτηκε πέρσι ακόμα μία μαχαίρια από κάποιους τυχάρπαστους και ανιστόρητους πολιτικούς που δεν δίστασαν από φιλοδοξία ή άλλο σκοπό να επιχειρήσουν να ακυρώσουν με τα λεγόμενα τους την απόφαση του κοινοβουλίου των ελλήνων το 1994 για την αναγνώριση της γενοκτονίας των ελλήνων του Πόντου”.

Και συμπλήρωσε: “Όμως και ο ελληνισμός γενικά δέχτηκε τη μαχαιριά της οικονομικής κρίσης από δυτικούς και ευρωπαίους που θέλουν να κάμψουν το ηθικό μας και να σβήσουν την ιστορία μας”.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο ζήτημα των προσφύγων επισημαίνοντας μεταξύ άλλων: “Βλέπουμε με θλίψη τις ορδές των προσφύγων λόγω πολέμων οικονομικών και πραγματικών σε όλη την υφήλιο και έρχεται στο μυαλό μας ο αποχωρισμός της δικής μας πατρίδας του Πόντου. Τρέχουμε και τους βοηθάμε με ό,τι έχουμε γιατί τους νιώθουμε σαν δικούς μας ανθρώπους. Συγχαίρω τους ακρίτες της κάθε ελληνικής γωνίας και όλες τις ομάδες διάσωσης, την εκκλησία, τον κάθε σύλλογο και όποιον προσφέρει βοήθεια σε αυτούς τους ανθρώπους που δοκιμάζονται”.

Ο Τ. Υφαντίδης εξέφρασε και την αισιοδοξία του “ότι όλοι μαζί μπορούμε να ανατρέψουμε κάθε δυσάρεστη κατάσταση, ενωμένοι και πάνω απ’ όλα ανθρώπινοι θα προσπεράσουμε κάθε σκόπελο και κάθε εμπόδιο που μας βάζουν, η πατρίδα μας θα ξαναλάμψει και θα συνεχίσει να δίνει το φως του πολιτισμού στην υφήλιο”. Και κατέληξε λέγοντας χαρακτηριστικά: “Ας συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για ένα καλύτερο αύριο για να επιστρέψει το χαμόγελό και πάλι στα χείλη μας και όλους αυτούς ας τους ρίξουμε στη λήθη της ιστορίας και να ξέρετε ότι όταν συγχωρείς δεν αλλάζεις το παρελθόν αλλά μεταβάλεις το παρόν και το μέλλον”.

efk09efk02efk03

efk04

efk05

efk06

efk07

efk08