Αγριεύουν οι αγρότες

Κοινοποίηση στα Social Media

Οι αγρότες αγριεύουν καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει ικανοποιηθεί το βασικό τους αίτημα για απόσυρση των επίμαχων προτάσεων της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό και το φορολογικό προκειμένου να ξεκινήσει ο διάλογος από μηδενική βάση.
Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους και η αρχή γίνεται στη Βόρειο Ελλάδα όπου οι αγρότες του Εβρου αποφάσισαν να κλείσουν τη Δευτέρα στις 11 το πρωί και επ’ αόριστον το τελωνείο των Κήπων, απ’ όπου γίνεται η διέλευση προς την Τουρκία.
«Αυτό που συμβαίνει είναι παραλογισμός. Πιστεύουμε ότι είναι εφικτή η βελτίωση του ασφαλιστικού. Να πληρώσουμε, αλλά να μπορούμε να επιβιώσουμε. Δεν μπορούμε να είμαστε ισάξια ανταγωνιστικοί με τους Ευρωπαίους όταν εκεί η φορολογία είναι της τάξης του 3-5 ή 7% και εδώ συζητάμε για διψήφια μεγέθη» τόνισε ο πρόεδρος του συλλόγου αγροτών Αλεξανδρούπολης, Κώστας Αλεξανδρής.
Ανυποχώρητοι δηλώνουν και οι Βοιωτοί αγρότες στο Κάστρο που είναι στο δρόμο από τις 17 Ιανουαρίου και στο μπλόκο στο 90ο χλμ που θεωρούν θέμα χρόνου τον επ’ αόριστον αποκλεισμό και των παραδρόμων.
Κλειστά θα παραμείνει η Εθνική οδός Αθηνών Λαμίας στο ύψος του 90ου χλμ και το απόγευμα της Κυριακής από τις 18.00 – 21.00 ενώ κρίσιμες για τους Βοιωτούς θα είναι οι νέες γενικές συνελεύσεις τους που θα καθορίσουν και την στάση τους την τρίτη εβδομάδα των κινητοποιήσεών τους.