Εμείς δεν είμαστε ψεύτες μόλις η κυβέρνηση αποσύρει τα μέτρα θα πάμε σε διάλογο, λένε οι αγρότες

Κοινοποίηση στα Social Media

Ματαιώθηκαν τα εγκαίνια της «Agrotica», την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη λόγω της μεγάλης παρουσίας χιλιάδων αγροτών που είχαν συγκεντρωθεί αντιδρώντας στο ασφαλιστικό και το φορολογικό που προωθεί η κυβέρνηση. Οι αγρότες για άλλη μια φορά ζήτησαν από την κυβέρνηση να πάρει πίσω τα μέτρα ωστόσο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης  Βαγγέλης Αποστόλου δεν εμφανίστηκε λόγο της έκρυθμης κατάστασης. Να σημειωθεί οτι δεν έλειψαν και οι συμπλοκές μεταξύ αγροτών και ΜΑΤ που χρησιμοποίησαν για άλλη μια φορά χημικά για να απωθήσουν τους διαδηλωτές που νόμιζαν οτι ο κ. Αποστόλου βρισκόταν στο Βελλίδειο και ήθελαν να μπουν για να τον συναντήσουν.

Από την πλευρά του ο Β. Αποστόλου έκανε λόγο για “άρνηση στην πρόσκληση για διάλογο που απηύθυνε η κυβέρνηση και ο ίδιος ο πρωθυπουργός προς τους αγρότες” με αποτέλεσμα “να έχουμε τώρα, δυστυχώς, μια κλιμάκωση της έντασης”.

Ο Υπουργός εκτιμά πως αυτά του έγιναν “δεν εκφράζουν τη μεγάλη μάζα των αγροτών” και πρόσθεσε οτι δεν είναι ούτε υπέρ της σύγκρουσης, “στην οποία φαίνεται να πρωτοστατούν ή να υποκινούν προβοκατόρικες δυνάμεις της δεξιάς, αλλά και της ακροδεξιάς”.

Καταλήγοντας επεσήμανε: “Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι ο διάλογος είναι μονόδρομος και καλούμε και πάλι τους αγρότες να προσέλθουν για να αναζητήσουμε λύσεις, όχι μόνον για τα ζητήματα που θέτουν με τις κινητοποιήσεις τους, το ασφαλιστικό και το φορολογικό, αλλά λύσεις για την επόμενη μέρα της ελληνικής γεωργίας και κτηνοτροφίας”.

Ωστόσο η απάντηση στον Β. Αποστόλου δεν άργησε να δοθεί από το σύνολο των μπλόκων.

Αναφερόμενος στον αγώνα των αγροτών ο Γιώργος Τακμάκης απο το μπλόκο του Κάστρου σημείωσε μεταξύ άλλων: “Ο υπουργός μπορεί να λέει οτι θέλει. Όλοι οι αγρότες ανεξάρτητα  από κόμματα είναι στους δρόμους και διαμαρτύρονται για τα μέτρα που αν εφαρμοστούν θα διαλύσουν την αγροτιά και την ύπαιθρο. Αν ο κ. Αποστόλου έχει στοιχεία γι΄ αυτά που υπονοεί ας τα παρουσιάσει και αν πράγματι είναι καταδικαστέα να τα καταδικάσουμε. Αυτό που συμβαίνει είναι οτι ο αγώνας είναι κοινός για όλους για όλη την ελληνική κοινωνία και αυτό το βλέπουμε κάθε μέρα εδώ στο μπλόκο που καταφθάνουν συνεχώς εκπρόσωποι από διάφορες παραγωγικές τάξεις, φορείς και συλλόγους”.

Και κατέληξε: “Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα και λέμε οτι τον διάλογο τον θέλουμε. Όχι όμως όπως τον εννοεί η κυβέρνηση, αν πραγματικά θέλει διάλογο ας αποσύρει το ασφαλιστικό, το φορολογικό και τα μέτρα που αυξάνουν το κόστος παραγωγής καθημερινά και τότε να κάτσουμε σε ένα τραπέζι να σχεδιάσουμε το μέλλον του αγροτικού τομέα”.

Ο Γιάννης Βάγκος απαντώντας στον Βαγγέλη Αποστόλου για τα περί ακροδεξιών σημείωσε: “Ακροδεξιοί είναι αυτοί που αφήνουν τα κοπάδια των κτηνοτρόφων νηστικά” και πρόσθεσε σε οτι αφορά τον διάλογο: “Οι αγρότες δεν είναι ψεύτες, κρατάνε το λόγο τους, έχουμε πει οτι μόλις αποσύρει ο κ. Τσίπρας τα μέτρα που είναι ταφόπλακα για τους αγρότες, το ασφαλιστικό και το φορολογικό τότε θα πάμε σε διάλογο”.