Ανεστάλη η 48ωρη του Σαββατοκύριακου, σε μαζική συμμετοχή στις 4 Φεβρουαρίου καλεί το ΠΑΜΕ

Κοινοποίηση στα Social Media

Ανεστάλη τελικά η 48ωρη απεργία στο Αλουμίνιον αφού οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται.

“Μετά την τελευταία μας συνάντηση με την διεύθυνση της εταιρείας το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου σε έκτακτη συνεδρίασή του αποφάσισε σε ένδειξη καλής θέλησης προκειμένου να συνεχιστεί ο διάλογος με την εταιρεία με στόχο την επίτευξη μιας να αναστείλει την 48ωρη απεργία που είχε εξαγγελθεί για το Σαββατοκύριακο”, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου “Ένωση” που καλεί την εταιρεία να επεξεργαστεί και να απαντήσει με ηρεμία στις προτάσεις του Σωματείου.

Την ίδια στιγμή τα συνδικάτα ετοιμάζονται για την απεργιακή κινητοποίησης στις 4 Φεβρουαρίου και το ΠΑΜΕ με ανακοίνωσή του καλεί τους εργαζόμενους στην αλουμίνιον αλλά και όλους τους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση που θα γίνει στην κεντρική πλατεία της Λιβαδειάς την Δευτέρα στις 10:30 το πρωί.

“Άλλη λύση δεν υπάρχει: ‘Η τα κέρδη των μονοπωλίων, ή οι δικές μας σύγχρονες ανάγκες. Να φτάσει παντού το σύνθημα: Διαλύουν την Κοινωνική Ασφάλιση και βγαίνουμε στο δρόμο, πάρτε πίσω το νόμο λαιμητόμο”, τονίζει το ΠΑΜΕ και προσθέτει: “Να απαιτήσουμε όλοι μαζί, οι κακοπληρωμένοι των αφεντικών, οι αυτοαπασχολούμενοι που βάζουν λουκέτα, οι απόμαχοι του μόχθου, οι αγρότες που δεν θέλουν να γυρίσουν στην κολιγιά, οι άνεργοι που ανακυκλώνονται στα εξευτελιστικά πεντάμηνα, οι γυναίκες και οι νέοι των εργατικών, λαϊκών οικογενειών, των δικών μας οικογενειών, ο  νόμος Κατρούγκαλου να μη φτάσει καν στη Βουλή. Να αποσυρθεί. Δεν διορθώνεται, δεν παίρνει τροποποιήσεις και τροπολογίες, δεν φτιασιδώνεται. Μόνο ανατρέπεται”.

Καταλήγοντας μεταξύ άλλων επισημαίνει: “Σας καλούμε όλους και όλες να κλείσετε τα μάτια και τα αυτιά  στα παπαγαλάκια της ΕΕ, της κυβέρνησης, του ΣΕΒ, των ΜΜΕ και των παρατρεχάμενών τους. Να συστρατευθείτε στον αγώνα μαζί μας, να συμπορευτείτε μαζί με το ΠΑΜΕ και τους χιλιάδες εργαζόμενους. Η ελπίδα βρίσκεται στο δρόμο της ρήξης, της ανατροπής της κυριαρχίας των μονοπωλίων και περνά από το δρόμο της ικανοποίησης των δικών μας αναγκών. Μπορούμε να τα καταφέρουμε”.