Αστυνομικοί, πυροσβέστες, λιμενικοί και συνταξιούχοι στο μπλόκο των αγροτών στο Κάστρο

Κοινοποίηση στα Social Media

Συνεχίζεται η συμπαράσταση στον αγώνα των αγροτών που παραμένουν στους δρόμους εκφράζοντας την αντίθεσή τους στα μέτρα της κυβέρνησης και κυρίως σε αυτά που προωθεί για το φορολογικό και το ασφαλιστικό.

Στο πλευρό των αγροτών στο μπλόκο του Κάστρου βρέθηκαν και εκπρόσωποι των Αστυνομικών, των Πυροσβεστών και των Λιμενικών τονίζοντας οτι τα μέτρα τους πλήττουν όλους, οτι και οι ίδιοι είναι παιδιά αγροτών και εργατών και οτι ο αγώνας είναι κοινός.

“Η αντιπροσωπεία των Ομοσπονδιών των Σωμάτων Ασφαλείας, μετέφερε το μήνυμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης στο δίκαιο των αιτημάτων τους. Οι Ομοσπονδίες των ενστόλων και σύσσωμοι οι εργαζόμενοι στα Σώματα Ασφαλείας δηλώνουμε «σαρξ εκ της σαρκός» του Ελληνικού Λαού και αισθανόμαστε υπερήφανοι για το μεγάλο Παλλαϊκό Αγώνα που δίνει η αγροτιά και τους ευχαριστούμε θερμά, όπως αυτό μεταφέρθηκε δια στόματος του προέδρου της Π.Ο.ΑΣ.Υ. κ. ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΥ Γρηγορίου.

Όλοι μαζί οι εργαζόμενοι συνεχίζουμε άκαμπτοι όλο και πιο δυνατοί για να μην επέλθει η ασφαλιστική λαίλαπα και μαζί με αυτή το «Εθνοκτόνο Νομοσχέδιο» για όλες της γενεές των Ελλήνων. Μας ενώνουν όλους οι κοινοί αγώνες”, αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση που υπογράφουν οι Πρόεδροι Π.Ο.ΑΣ.Υ., Π.Ο.ΑΞΙ.Α., Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.,  Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ., Ε.Α.Π.Σ., Π.Ε.Α.Λ.Σ. κύριοι ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος, ΚΑΤΣΙΑΜΑΚΑΣ Ιωάννης, ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ Δημήτριος, ΤΣΑΤΣΟΥΛΗΣ Αθανάσιος και ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ Ιωάννης

Στο Κάστρο βρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι των συνεργαζόμενων συλλόγων συνταξιούχων της περιοχής Λιβαδειάς τους οποίους οι αγρότες υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό.

Ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας και πρόεδρος των συνταξιούχων του Δημοσίου Δημήτρης Παπιώτης, διάβασε το ψήφισμα των συνεργαζόμενων συλλόγων.

“Χαιρετίζουμε τους αγωνιζόμενους  αγρότες και τους βεβαιώνουμε ότι είμαστε και θα είμαστε στο πλευρό τους γιατί, ο πόλεμος που κήρυξαν στη κοινωνική ασφάλιση  και στο εισόδημα των εργαζόμενων η κυβέρνηση, η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα μονοπώλια που όλοι αυτοί υπηρετούν,  στρέφεται εναντίων όλων μας.  Εναντίων όλων όσων βγάζουν το ψωμί τους με τον ιδρώτα τους”, σημείωσε και πρόσθεσε: “Όμως εμείς σήμερα δεν είμαστε χωρισμένοι από ψευτοδιαφορές όπως στο παρελθόν. Έχει ξεσηκωθεί κάθε επαγγελματικός κλάδος και κάθε κοινωνικός φορέας γιατί η επίθεση είναι γενική.

Η κοινή γνώμη είναι με το μέρος μας γιατί όλοι πια έχουν καταλάβει ότι όσο υποχωρούμε και συμβιβαζόμαστε, τόσο αυτοί ξεθαρρεύουν και μας κλέβουν πιο πολύ τον μόχθο μας.

Τώρα πια το ζήτημα είναι η επιβίωσή μας. Μας ζητούν όλο και πιο πολλά και μας παρέχουν όλο και πιο λίγα”.

Καταλήγοντας τόνισε: “Όλοι μαζί θα τους αναγκάσουμε να μην τολμήσουν ούτε για ψήφιση να το πάνε στη Βουλή. Και θα το καταφέρουμε, να είστε σίγουροι, γιατί απέναντί τους δεν έχουν κάποιους επαγγελματικούς κλάδους. Έχουν τον λαό ολόκληρο, ενωμένο και αποφασισμένο”.

Επιστολή συμπαράστασης απέστειλε και το Σωματείο Εργαζομένων ΚΤΕΛ επαρχίας   Λιβαδειάς στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρει: “Στηρίζουμε  ανεπιφύλακτα  τα αιτήματα του αγροτικού κόσμου, καθώς και οποιαδήποτε μορφή κινητοποίησης επιλέξουν. Απαιτούμε από την κυβέρνηση να αποσύρει τα ασφαλιστοκτόνα μέτρα που επιβάλλονται από τους Εταίρους (τοκογλύφους). Απαιτούμε να στηρίξει η κυβέρνηση άμεσα τον πρωτογενή τομέα παραγωγής, ως μέσο για την εθνική παραγωγική ανασυγκρότηση”.

Οι αγρότες από την πλευρά τους δηλώνουν αποφασισμένοι να αγωνιστούν μέχρι την τελική δικαίωση.

“Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι, τα μέτρα της κυβέρνησης και τα σχέδια που προσπαθεί με το “έτσι θέλω” να επιβάλει αν εφαρμοστούν τόσο αυτά που αφορούν στο ασφαλιστικό τομέα όσο και στο φορολογικό θα αποτελέσουν ταφόπλακα για την αγροτιά και κατά συνέπεια για την ελληνική ύπαιθρο. Βέβαια το χτύπημα της κυβέρνησης δεν αφορά μόνο τους αγρότες αλλά όλο τον λαό και γι΄ αυτό ο αγώνας μας είναι κοινός, είναι αγώνας όλης της κοινωνίας. Αυτό μάλιστα φαίνεται και από τα μηνύματα συμπαράστασης που καταφθάνουν καθημερινά εδώ στο μπλόκο “, τόνισε ο αγρότης Γιάννης Παπαθεοδώρου.

astkast2
astkast

mpl2