Κατά των αλλαγών στο ασφαλιστικό ο Ε.Σ. Λιβαδειάς και συμμετοχή στο κλείσιμο των καταστημάτων

Κοινοποίηση στα Social Media

Την διαφωνία με το προωθούμενο από την κυβέρνηση σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό εκφράζει ο Εμπορικός Σύλλογος Λιβαδειάς ο οποίος δηλώνει οτι συμμετέχει στις κινητοποιήσεις και στο κλείσιμο των καταστημάτων.

“Με το νέο σχέδιο του ασφαλιστικού, που μετατρέπει τις εισφορές σε φορολογία επί του εισοδήματος μας από 27% έως 34,5%, (20%+6,95%+7,5%) αρχής γενομένης τον Ιανουάριο του 2017 βεβαίως δεν συμφωνούμε, όμως οφείλουμε να αποδεχθούμε ότι τον Ιανουάριο του 2016 με το επιπλέον 1% μόνο στις ασφαλιστικές εισφορές των εργοδοτών για τις επικουρικές των εργαζομένων στηρίξαμε την προσπάθεια για μη κατάρρευση του ασφαλιστικού φορέα που θα προκαλέσει επιπλέον μείωση των 3 εκατ. ήδη μειωμένων 6 φορές κύριων συντάξεων”, τονίζει μεταξύ άλλων ο Ε.Σ. Λιβαδειάς.

Παράλληλα επισημαίνει οτι μέσα από τη συμμετοχή στο κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων στις 4 Φεβρουαρίου -κάτι που όπως σημειώνει δεν συνηθίζει να χρησιμοποιεί ως μέσο διαμαρτυρίας-, εκφράζει την αγωνία  “για τους πληττόμενους ασφαλισμένους συναδέλφους μας στον ΟΑΕΕ” και υπογραμμίζει: “Πρέπει και η Κυβέρνηση αλλά και οι δανειστές να αντιληφθούν ότι εκπροσωπούμε έναν κλάδο εξαντλημένο, υπό οικονομική επίθεση και στα όρια του οριστικού λουκέτου, ανίκανο να δεχτεί υπέρμετρη “ασφαλιστική φορολογία” και έναν κόσμο αγανακτισμένο, ο οποίος, κάθε φορά που λέει “δόξα τω Θεώ, επιβίωσα και πάλι” στο τέλος κάθε μήνα, αντί για συνειδητή επιβράβευση δέχεται κατά ριπάς νέες εκπλήξεις και προβλήματα “Λερναίας Ύδρας” που κάνουν ακόμα πιο δύσκολη την καθημερινότητά του και δραματικά αγωνιώδη την προσπάθειά του να κρατήσει το μαγαζί του ανοικτό.

Το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου όπως έκανε γνωστό ο Πρόεδρος Θανάσης Καλογρηάς τις επόμενες ημέρες και πριν την κορύφωση της διαμαρτυρίας μέσω της συμμετοχής στο Πανελλαδικό Κλείσιμο των καταστημάτων, θα ξεκινήσει μια σειρά δράσεων ενημέρωσης συζητήσεων και πρωτοβουλιών  σε τοπικό επίπεδο με την συμμετοχή θεσμικών εταίρων και εκπροσώπων φορέων. Στόχος είναι η εξεύρεση βιώσιμης λύσης στο ασφαλιστικό και φορολογικό που θα αποτελεί ένα σταθερό πλαίσιο που θα μπορεί ο επιχειρηματίας να δραστηριοποιείτε.

Καταλήγοντας σε σχετική ανακοίνωση ο Ε.Σ. τονίζει: “Πιστεύουμε ότι πλέον δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο και συμμετέχοντας όλοι μαζί σε κοινούς αγώνες με ολοκληρωμένες προτάσεις θα δώσουμε στην εκάστοτε κυβέρνηση να καταλάβει ότι δεν μπορεί άλλο να επιθυμεί τον κατακερματισμό και τον πλήρη αφανισμό της μικρομεσαίας αυτοαπασχολούμενης επιχείρησης”.