Μπλόκο στην Εθνική Αθηνών – Λαμίας στο ύψος του Κάστρου αύριο οι αγρότες της Βοιωτίας

Κοινοποίηση στα Social Media

Ενισχύεται το μπλόκο των αγροτών της Βοιωτίας στον κόμβο Λιβαδειάς – Ορχομενού – Λαμίας στη παλαιά Εθνική Αθηνών – Λαμίας και η επόμενη κίνηση είναι η κλιμάκωση του αγώνα και με συντονισμό η μεταφορά του μπλόκου στην Εθνική στο ύψος του Κάστρου.

Αύριο οι αγρότες της Βοιωτίας μαζί με εργαζόμενους και εκπροσώπους από το σύνολό των παραγωγικών τάξεων θα μεταβούν στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας.

Μάλιστα το  Διοικητικό  Συμβούλιο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου  Επαρχίας Λιβαδειάς σε  έκτακτη Συνεδρίασή του, αποφάσισε την κήρυξη 4ωρης στάσης εργασίας , ως συμπαράσταση στην 4ωρη Στάση που έχει προκηρύξει το Σωματείο «Ένωση Εργαζομένων στο Αλουμίνιο της Ελλάδος», από τις 11 το πρωί μέχρι τις 3μμ προκειμένου οι εργαζόμενοι να συμμετάσχουν στο Συλλαλητήριο Διαμαρτυρίας που θα γίνει στο Κάστρο. Τα λεωφορεία θα αναχωρήσουν από το Εργοστάσιο και θα περάσουν από Άσπρα Σπίτια, Δίστομο και Λιβαδειά στις 11 το πρωί.

 

Συμπαράσταση

Να σημειωθεί οτι ψήφισμα συμπαράστασης στους αγρότες εξέδωσαν επίσης:

  • Η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας,
  • Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφέρειας Λιβαδειάς και
  • Ο Εμπορικός Σύλλογος Λιβαδειάς.
  • Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ επαρχίας Λιβαδειάς

“Την ώρα που οι αγρότες, ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια που συνθέτουν τον οικονομικοκοινωνικό ιστό της χώρας, δίνουν καθημερινά έναν εξαιρετικά δύσκολο αγώνα προκειμένου να ξεπεράσουν τα εμπόδια και να επιτελέσουν το έργο τους, δοκιμάζονται σκληρά από τις μνημονιακές πολιτικές που στρέφονται και ενάντια στην Ελληνική αγροτιά”, αναφέρει η ΕΝΠΕ και προσθέτει: “Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στον δίκαιο αγώνα τους και θα είμαστε στο πλευρό τους, προκειμένου να ανατρέψουμε κάθε κατάσταση -που είναι εις βάρος τους- γιατί ότι εξοντώνει τους αγρότες, έμμεσα εξοντώνει και κάθε έναν από εμάς και συνολικά την πατρίδα μας, που αποστερείται κάθε παραγωγικής βάσης.Ενώνουμε τις φωνές μας με τους αγρότες και το λαό της Ελλάδας για την απόσυρση του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου”.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών τονίζει μεταξύ άλλων: “Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους αγρότες που έχουν ξεκινήσει κινητοποιήσεις πανελλαδικά, καθώς και στην περιοχή μας (μπλόκο στον Αη- Γιάννη με απόφαση του Συντονιστικού τους). Αντιδρούν στα νέα αντι-ασφαλιστικά και φορολογικά μέτρα της κυβέρνησης, που σε συνδυασμό με τη νέα ΚΑΠ της Ε.Ε. τους πετούν μια ώρα νωρίτερα εκτός παραγωγής. Συνολικά οι εργαζόμενοι να ορθώσουμε το ανάστημά τους μπροστά στην άνευ προηγουμένου αντι-ασφαλιστική και φορολογική επίθεση που δεχόμαστε, ανατρέποντας τα σχέδια της κυβέρνησης”.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Λιβαδειάς σημειώνει: “Το 2015 ήταν πράγματι ένα κομβικό έτος η συμπλήρωση επτά ετών κρίσης καθιστά την παρατεταμένη οικονομική δυσπραγία μία καθημερινή πραγματικότητα, μία συνθήκη την οποία σχεδόν έχουμε αποδεχθεί ως κανονικότητα και όχι ως εξαίρεση. Το ελληνικό εμπόριο εξακολουθεί να αντιμετωπίζει τεράστιες δυσκολίες και να επωμίζεται δυσβάστακτα βάρη” και προσθέτει:    “Η «μεσαία τάξη» της χώρας που αποτελείται από ανθρώπους του μόχθου της αγροτιάς και της μικρομεσαίας και αυτοαπασχολούμενης επιχείρησης εξακολουθεί να πλήττεται ανεπανόρθωτα. Πιστεύουμε ότι η επανάληψη της ίδιας καταστροφικής «συνταγής» όχι μόνο δε δίνει λύσει στο πρόβλημα, αλλά αντίθετα συμβάλλει στη διαιώνισή του”.

Και συνεχίζει: “Θυσιάσαμε αποταμιεύσεις και προσωπικές περιουσίες για το καλό των επιχειρήσεων μας και του αγροτικού δυναμικού. Βέβαια, όλα αυτά έχουν και ορισμένα αυτονόητα όρια. Η διαρκής ύφεση σημαίνει διαρκής δυσπραγία, διαρκές αρνητικό κλίμα στην αγορά, διαρκής τάση για «λουκέτα». Οι αντοχές της μικρομεσαίας τάξης αγροτών και εμπόρων ΔΕΝ είναι όμως ανεξάντλητες. Πρέπει να ξεφύγουμε από την «επώδυνη στασιμότητα» και να ενεργοποιηθούμε προς την κατεύθυνση της ανάκαμψης με έργα και όχι με λόγια. Εκ των πραγμάτων, αντιλαμβανόμαστε όλοι, ότι το νέο Μνημόνιο δεν επιλύει τα προβλήματα μας”

Και καταλήγει: “Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί, γι αυτό το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς αποφασίζει να δώσει τη μάχη της «πραγματικής οικονομίας» στο πλευρό των αγροτών παρεμβαίνοντας αιχμηρά στο δημόσιο διάλογο με τεκμηριωμένες και κοστολογημένες προτάσεις. Αυτός είναι ο δικός μας πραγματικός μονόδρομος, μαζί με την ευθύνη του καθενός από εμάς για το μέλλον του εμπορίου, της αγροτιάς και της τοπικής κοινωνίας. Η καθημερινή μας παρουσία στο πλάι τους η οποία χαράζει έναν καινούργιο δρόμο συνεργασίας, αμοιβαίας κατανόησης και διεκδικητικότητας σε κοινούς αγώνες για το καλό της επιχειρηματικής , αγροτικής οικογένειας και του συνόλου της τοπικής κοινωνίας γιατί όλοι μαζί μπορούμε.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ επαρχίας Λιβαδειάς υπογραμμίζει σχετικά:

Η νέα μνημονιακή συγκυβέρνηση Συριζα-Αν.Ελ προχωράει και στην κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης καθώς επίσης και  σε νέες δραματικές μειώσεις στις συντάξεις ,που αφορούν σε όλη την ελληνική κοινωνία.

Επιπλέον ισοπεδώνονται πολλές κατηγορίες επαγγελματιών, όπως οι μικρομεσαίοι και οι αγρότες , οι αγρότες που πλήττονται – ισοπεδώνονται από το νέο ασφαλιστικό .Οι αγρότες οι οποίοι είναι αυτή την ώρα στο προσκήνιο αρχίζοντας ουσιαστικά τις μαζικές, συντονισμένες κινητοποιήσεις τους στήνοντας μπλόκα σε δρόμους και Εθνικές οδούς

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Επαρχίας Λιβαδειάς συνεχίζει τον αγώνα ενάντια στα μνημόνια και τις μνημονιακές πολιτικές και σε όλους όσους τις εφαρμόζουν. Παλεύει για την επαναφορά και διεύρυνση των εργασιακών, ασφαλιστικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων. Στο πλαίσιο αυτό στηρίζει τις κινητοποιήσεις των αγροτών κατά των μέτρων-ταφόπλακα σε βάρος κυρίως των μικρομεσαίων παραγωγών.

Επιδιώκοντας  τη δημιουργία ενός μεγάλου κοινωνικού μπλοκ ,  καλεί τα μέλη του , όλους τους εργαζομένους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους νέους και τις νέες να δώσουν το δυναμικό τους «παρών» στις κινητοποιήσεις και στα συλλαλητήρια που διοργανώνουν οι αγρότες και  τα συνδικάτα .Είναι η ώρα οι εργαζόμενοι και  λαός, απέναντι σε παλιούς και νέους εκβιασμούς κι αυταπάτες, να αντιτάξει την οργάνωση της πάλης του, να συμβάλει στην ανασύνταξη του κινήματος, με κατεύθυνση τη συνολική ανατροπή των πολιτικών που μας διαλύουν τη ζωή.

 

Στο μπλόκο του Αι Γιάννη και ο Κ. Μπακογιάννης

Οι αγρότες καθημερινά δέχονται επισκέψεις και μηνύματα συμπαράστασης από διάφορες επαγγελματικές ομάδες και φορείς ενώ την Τετάρτη βρέθηκαν στην περιοχή του Αι Γιάννη ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Στερεάς και Δήμαρχος Ορχομενού Λουκάς Υπερήφανος, η Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Χάρης Σανιδάς, ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι.Μ. Θηβών και Λεβαδείας π. Δημήτριος Ταγκαλέγκας και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας Παναγιώτης Αγνιάδης ο οποίος με κάθε ευκαιρία δηλώνει οτι ο “αγώνας είναι αγώνας της κοινωνίας”,

Μετά από την συνομιλία που είχε με τους αγρότες ο Κώστας Μπακογιάννης σημείωσε μεταξύ άλλων: “Σήμερα, συζητώντας με τους αγρότες μας στη Βοιωτία. Αν δεν στηρίξουμε την παραγωγή και τους ανθρώπους της, δεν πρόκειται να βγούμε ποτέ από το φαύλο κύκλο της ύφεσης. Είμαστε στο πλευρό τους γιατί πιστεύουμε ότι αντί να τους γονατίζουμε, πρέπει να τους ενισχύσουμε για να γίνουν μπροστάρηδες στην ανάπτυξη”.