Ειδική συνεδρίαση του Π.Σ. για σειρά θεμάτων ζητά η Λαϊκή Συσπείρωση Στερεάς

Κοινοποίηση στα Social Media

Ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας ζητά η Λαϊκή Συσπείρωση με αφορμή “τα αντιλαϊκά μέτρα που καθημερινά χειροτερεύουν την ζωή των εργατικών λαϊκών οικογενειών”.

“Είναι χρήσιμο και αναγκαίο να δούμε σε ειδικές συνεδριάσεις ορισμένα πολύ σημαντικά ζητήματα”, τονίζουν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι  της Λ.Σ. Σοφία Ντούρου και Γιώργος Γκικόπουλος και προσθέτουν: “Να συζητήσουμε για τα νοσοκομεία και την κατάσταση τους, καλώντας εκπρόσωπους των ενώσεων γιατρών και των σωματείων από όλα τα νοσοκομεία. Με στόχο την άσκηση πολιτικών πιέσεων και την διεκδίκηση άμεσων λύσεων (πρόσληψης προσωπικού και έκτακτης χρηματοδότησης)”.

Παράλληλα προτείνουν οργάνωση και χαρτογράφηση μέσω των σχολικών μονάδων “παιδιά οικογενειών με σοβαρές δυσκολίες στην σίτιση τους” προκειμένου να παρασχεθεί βοήθεια αλλά και συζήτηση “για την εξέλιξη της ανεργίας στην περιοχή μας και για τα συγκεκριμένα μέτρα προστασίας τους, που μπορούν να παρθούν”.

Ακόμα σημειώνουν οτι πρέπει να διερευνηθούν περιπτώσεις απλήρωτων εργαζομένων και να μελετηθεί τρόπος βοήθειας και τέλους ζητά συζήτηση “για τα προβλήματα των μικρό-μεσαίων επιχειρήσεων, που δέχονται αφόρητες πιέσεις, με τις αντίστοιχες οργανώσεις και φορείς συμβάλλοντας στην ενεργοποίηση τους, ώστε να διεκδικήσουν όσα τους χρειάζονται και δικαιούνται”.