Εκείνοι μας σκοτώνουν για πλάκα και εμείς πεθαίνουμε στ΄αλήθεια, τονίζουν οι αγρότες από το μπλόκο της Βοιωτίας (video)

Κοινοποίηση στα Social Media

Παραμένουν παρά τον χιονιά στο μπλόκο στον κόμβο Λιβαδειάς – Ορχομενού – Λαμίας στη παλαιά Εθνική Αθηνών – Λαμίας οι αγρότες της Βοιωτίας, η δύναμη των τρακτέρ συνεχώς μεγαλώνει ενώ στον αγώνα μπήκε και ο Αγροτικός Σύλλογος Ορχομενού μετά από σχετική απόφαση που έλαβε το βράδυ της Τρίτης. Τρακτέρ επίσης έχουν αρχίσει και συγκεντρώνονται στην περιοχή των Βαγίων καθώς και στη Θήβα.

Οι αγρότες δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν δυναμικά τον αγώνα τους με συνεχή κλιμάκωση και στόχο όχι μόνο την Εθνική οδό αλλά ακόμα και την Αθήνα.

“Τα τρακτέρ θα φτάσουν ακόμα και στην Αθήνα, στο Σύνταγμα, αν δεν καταλάβουν ότι έχουμε δίκιο και δεν πάρουν πίσω τα μέτρα που οδηγούν στον αφανισμό. Το θέμα δεν αφορά μόνο αγρότες, είναι οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι μισθωτοί, είναι όλοι που θίγονται”, υπογράμμισε ο Βασίλης Κατσικογιάννης και συμπλήρωσε: ” Αυτοί μας σκοτώνουν για πλάκα εμείς όμως πεθαίνουμε στ΄ αλήθεια“.

Ο Γιώργος Ζάχαρης τόνισε οτι οι κινητοποιήσεις συντονίζονται και κλιμακώνονται καθημερινά “προκειμένου να αντιμετωπιστεί η λαίλαπα που έρχεται με τα μέτρα της κυβέρνησης” και παράλληλα ευχαρίστησε όλους εκείνου που συμπαραστέκονται στον αγώνα τους.

Σήμερα κοντά στους αγρότες στον κόμβο στην περιοχή του Αϊ Γιάννη βρέθηκαν η Δήμαρχος Λεβαδέων Γιώτα Πούλου και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βασίλης Δαλαμάγκας, ενώ καθημερινά δέχονται επισκέψεις και μηνύματα συμπαράστασης από διάφορες επαγγελματικές ομάδες και φορείς.

“Ποτέ οι αγώνες δεν πήγαν χαμένοι, όλες οι κατακτήσεις επετεύχθησαν ακριβώς επειδή κινητοποιήθηκαν οι κοινωνίες . Ελπίζω και εύχομαι οι αγρότες των αγροτών να αποδώσουν αποτελέσματα, δεν είναι μόνοι τους μαζί τους είναι η αυτοδιοίκηση και οι άλλες κοινωνικές ομάδες. Θέλω να πιστεύω ότι αυτό θα δώσει ένα μήνυμα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στους δανειστές και δύναμη στην κυβέρνηση να διαπραγματευτεί με καλύτερα αποτελέσματα για τον ελληνικό λαό”, τόνισε σε δηλώσεις της η κ. Πούλου. .

Ο Β. Δαλαμάγκας δήλωσε σχετικά: “Οι αγρότες βρίσκονται σε αδιέξοδο όπως όλες οι κοινωνικές τάξεις και επαγγελματικές τάξεις. Ο Δικηγορικός Σύλλογος βρίσκεται σε κινητοποιήσεις και παράλληλα συμπαραστέκεται στον δίκαιο αγώνα των αγροτών. Είναι σχεδόν ο μοναδικός παραγωγικός κλάδος σήμερα στη χώρα μας και αν υποβαθμιστεί με τα μέτρα και τις υπέρογκές ασφαλιστικές εισφορές προωθεί το σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό τότε προβλέπω πλήρη κατάργηση του κλάδου”.

Τόνισε σε οτι από τη πλευρά τους καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια “προκειμένου να πείσουμε για την ανάγκη απόσυρσης αυτού του σχεδίου νόμου” ενώ δεν παρέλειψε να σημειώνει οτι με τον τελευταίο νόμο που ψηφίστηκε και αφορά στο θέμα του συμφώνου συμβίωσης πέρασε και σχετική διάταξη που προβλέπει σε περίπτωση παρακώλυσης συγκοινωνιών των δημόσιων μέσων αύξηση της ποινής φυλάκισης από ένα έτος σε μέχρι τρία έτη “με σκοπό να αντιμετωπιστούν οι κινητοποιήσεις”.

a2