Στο συλλαλητήριο του Σαββάτου συμμετείχαν φορείς και εργαζόμενοι από τη Λιβαδειά και την ευρύτερη περιοχή

Κοινοποίηση στα Social Media

Το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς καθώς επίσης φορείς και εργαζόμενοι από την ευρύτερη περιοχή συμμετείχαν μαζί με την ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΤΕΕ, ΕΚΑ, ΠΟΕΔΗΝ, ΟΕΓΝΕ, ΕΣΗΕΑ, Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτικών Συνταξιούχων, Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών και το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων στο πανεργατικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο με πρωτοβουλία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ ως αντίδραση στα μέτρα που προωθεί η κυβέρνησης τα οποία όπως τόνισαν διαλύουν την κοινωνική ασφάλιση.

“Η μάχη δίνεται για αξιοπρεπείς συντάξεις και πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα”, τόνισαν οι διαδηλωτές και συμπλήρωσαν πως “οι πρόσφατες προτάσεις της κυβέρνησης προς το κουαρτέτο των δανειστών, δεν συνιστούν ασφαλιστική μεταρρύθμιση που θα σώσει την κοινωνική ασφάλιση, αλλά νέα λεηλασία των συντάξεων” με θύματα για άλλη μια φορά όλους τους συνταξιούχους και ιδιαίτερα όσους θα βγουν στη σύνταξη από την ψήφιση του νόμου και μετά.

“Έπειτα από 11 μειώσεις των συντάξεων που έγιναν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και τις δύο επιπλέον που έφερε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το καλοκαίρι, σχεδιάζουν τώρα νέες δραστικές μειώσεις σε όλους τους συνταξιούχους”, υπογράμμισαν ενώ  δεν παρέλειψαν να επισημάνουν οτι “μπορούμε να τους σταματήσουμε”.

Να σημειωθεί επίσης οτι η ΓΣΕΕ αντιδρώντας στις κυβερνητικές επιλογές, με επίκεντρο το Ασφαλιστικό κήρυξε πανεργατική – πανελλαδική απεργία για την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου.

Επίσης, αποφάσισε τον συντονισμό του απεργιακού αγώνα με άλλες κοινωνικές ομάδες, όπως επιστήμονες (δικηγόρους, γιατρούς, μηχανικούς), αυτοαπασχολούμενους, “που ισοπεδώνονται από τις προωθούμενες ασφαλιστικές απορρυθμίσεις”.

Η ΓΣΕΕ μεταξύ άλλων κατηγορεί την κυβέρνηση ότι “με το υπό κατάθεση σχέδιο νόμου αντιμετωπίζει και μετατρέπει το κοινωνικό ζήτημα του ασφαλιστικού σε δημοσιονομικό θέμα, καταργώντας κάθε μέτρο και αίσθημα δικαίου παραβιάζοντας την αρχή της αναλογικότητας, ενώ παράλληλα ενισχύει τον κοινωνικό αυτοματισμό, στρέφοντας τη μία κοινωνική ομάδα εργαζομένων απέναντι στην άλλη και τους συνταξιούχους τον έναν απέναντι στον άλλον”.

Υποστηρίζει επίσης οτι “το σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό καταστρέφει τους συνταξιούχους, τον κόσμο της μισθωτής εργασίας και κυρίως το μέλλον της νέας γενιάς”.

Ο πρόεδρος του Ε.Κ. Λιβαδειάς και πρώην Βουλευτής και στέλεχος της ΛΑΕ Γιάννης Σταθάς κάλεσε τον κόσμο να καταδικάσει τα αντιλαϊκά μέτρα και εκείνους που τα ψηφίζουν και τα προωθούν και να αγωνιστεί “για κοινωνική δικαιοσύνη, εθνική αξιοπρέπεια, για το μέλλον των παιδιών και της νέας γενιάς, για τη ζωή που μας ανήκει”.