Να πληρωθούν και να ξεκαθαρίσει το εργασιακό ζητούν οι υπάλληλοι του πρώην Οργανισμού Κωπαΐδας

Κοινοποίηση στα Social Media

Άμεση λύση στα εργασιακά τους προβλήματα ζητούν οι 7 εργαζόμενοι στον πρώην Οργανισμό Κωπαΐδας που παραμένουν απλήρωτοι από το Νοέμβριο του 2014 ενώ παράλληλα απευθύνουν έκκληση να ξεκαθαρίσει και το εργασιακό καθεστώς.

“Με την αλλαγή που έγινε με την κατάργηση του Ο.Κ. και την μεταφορά των αρμοδιοτήτων του στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έπρεπε να βγούμε σε διαθεσιμότητα, δεν μας έβγαλε όμως κανένας σε διαθεσιμότητα, συνεχίζουμε να εργαζόμαστε και είμαστε απλήρωτοι. Αν είχαμε ενταχθεί στην κινητικότητα τώρα θα είχε λήξει και το θέμα, θα ήμασταν σε άλλες υπηρεσίες. Θα εργαζόμασταν κανονικά ως υπάλληλοι. Αυτό ζητάμε και γι’ αυτό έχουμε προσφύγει στη δικαιοσύνη, αυτό έπρεπε να είχε κάνει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που είχε την αρμοδιότητα για τον Οργανισμό αλλά και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας που μας εποπτεύει τώρα”, τόνισε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του (STAR K.E.)
ο πρώην Διευθυντής του ΟΚ Βασίλης Μιχάλης.
Και συμπλήρωσε: “Εκτός του οτι είμαστε απλήρωτοι δεν έχουμε ένσημα και αν αρρωστήσουμε δεν μπορούμε με πάμε ούτε στον γιατρό. Ακόμα και αν αρχίσουμε να πυρωνόμαστε δεν ξέρουμε τι θα γίνει με τα παλιά τα δεδουλευμένα. Τον Ιούλιο του 2015 κάναμε την πρώτη αίτηση στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, η Περιφέρεια την έστειλε στην Αθήνα και είπαν ότι πρέπει να γίνουμε υπάλληλοι της Περιφέρειας. Η διαδικασία όμως δεν έχει προχωρήσει ακόμα αν και έχουν μπει οι υπογραφές από τον κ. Μπαλάφα και τον κ. Κουρουμπλή”.
Υποστήριξε δε πως πρόκειται για παρανομία λέγοντας χαρακτηριστικά: “Εδώ έχει γίνει κάποια παρανομία, δεν μπορεί να μην εφαρμόζεται απόφαση υπουργού, εφαρμόστηκε στις καθαρίστριες και τους σχολικούς φύλακες δεν μπορεί σε εμάς να μην εφαρμόζεται”. Δεν παρέλειψε επίσης να αφήσει αιχμές για τις προηγούμενες διοικήσεις του Ο.Κ. σημειώνοντας: “Είχαμε προέδρους αλλά ασχολιόντουσαν με άλλα πράγματα και όχι με αυτά”.
Καταλήγοντας ο κ. Μιχάλης απεύθυνε έκκληση στον Περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη να επιληφθεί για την λύση του προβλήματος υπογραμμίζοντας: “Δουλεύουμε από τις εφτάμιση το πρωί μέχρι τις οχτώ το απόγευμα, εξυπηρετούμε κάθε μέρα 50 με 60 άτομα και εργαζόμαστε για να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Κάνουμε έκκληση στον Περιφερειάρχη κ. Μπακογιάννη που μας εποπτεύει ο οποίος μπορεί να έχει πάρει λάθος πληροφορίες, του λέμε οτι είμαστε ακόμα απλήρωτοι και συνεχίζουμε να δουλεύουμε, τον παρακαλούμε να μεριμνήσει για να λυθεί το πρόβλημα”.