Την πίτα του έκοψε το “Γαϊτανάκι” στη Λιβαδειά με έμφαση στο μουσείο και τις απόκριες

Κοινοποίηση στα Social Media

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή κόσμου πραγματοποίησε το “Γαϊτανάκι” την ετήσια εκδήλωση του στο “Αμφιθέατρο” κατά την διάρκεια της οποίας έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα που ευλόγησε ο π. Αναστάσιος ενώ τις καλύτερες εντυπώσεις άφησε το χορευτικό του συλλόγου.

“Είναι η ετήσια καθιερωμένη εκδήλωση που αποτελεί και την έναρξη των δράσεων για το νέο έτος” σημείωσε ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Λαογραφικού Συλλόγου Θανάσης Ανέτας και αφού επεσήμανε οτι το “Γαϊτανάκι” συμπληρώνει φέτος 25 χρόνια σημαντικής δράσης και προσφοράς στην περιοχή “ευχαρίστησε όλους όσοι όλα αυτά τα χρόνια βρίσκονται κοντά στο σύλλογο και συμβάλουν στην πορεία του” και ευχήθηκε “καλή χρονιά με υγεία, δύναμη και ευτυχία”.

Ο Θ. Ανέτας δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην πρόσφατη παρουσία του Συλλόγου με τους Αη Βασίληδες στην πλατεία της Λιβαδειάς παρόλο που εκείνη την ημέρα χιόνιζε και στην συνέχει έκανε γνωστό οτι αρχίζουν άμεσα οι διαδικασίες προετοιμασίας για τις απόκριες.

Ακόμα αναφέρθηκε και στο μουσείο με την ονομασία “Το σπίτι της γιαγιάς”  όπου φιλοξενούνται και εκτίθενται διάφορα παλαιά άνω των 100 ετών αντικείμενα.

Επεσήμανε οτι στο μουσείο κατόπιν συνεννόησης γίνονται επισκέψεις από σχολεία της περιοχής αλλά και από εκδρομείς απ΄ όλη τη χώρα και απεύθυνε κάλεσμα για εμπλουτισμό αλλά και για εύρεση άλλου καταλληλότερου χώρου από αυτόν των γραφείων  του Συλλόγου ενώ παράλληλα κάλεσε τους Λιβαδείτες να συμμετέχουν ενεργά στις πρωτοβουλίες που αναπτύσσει το “Γαϊτανάκι για την διατήρηση της παράδοσης όχι μόνο στο καρναβάλι αλλά καθ΄ όλη την διάρκεια του έτους.

“Καλώ όλους τους συμπολίτες να συμμετάσχουν στις προσπάθειες που κάνουμε, βρισκόμαστε σε μία περίοδο κρίσης, όλοι αντιμετωπίζουμε δυσκολίες αλλά και όλοι πρέπει να προχωράμε σε ενέργειες που συμβάλουν και προσθέτουν ενδιαφέρον στην καθημερινότητα μας”, κατέληξε ο κ. Ανέτας.

Έμφαση στην δράση του Συλλόγου και στο μουσείο έδωσε και η αντιπρόεδρος Θάλεια Δημητροπούλου λέγοντας χαρακτηριστικά: “Εμείς αυτό που ζητάμε είναι να πιστέψετε στην προσπάθεια μας αυτή και να βοηθήσετε με όποιον τρόπο μπορείτε για ένα καλύτερο αποτέλεσμα”.

Και συμπλήρωσε: “Εκείνο που ζητάμε από τη δημοτική αρχή είναι η αξιοποίηση του λαογραφικού μουσείου προς όφελος της Λιβαδειάς. Γιατί η κληρονομιά μας είναι πράγματα σπουδαία και μεγάλα. Μα είναι και πράγματα μικρά. Μία χούφτα χώμα ένας λόγος του παππού και της γιαγιάς, δύο χέρια που άγγιξαν τον πηλό και τον πλάσανε. Οι παλιές παραδόσεις λησμονημένες ψελλίζουν μνήμες ανθρώπων, κραυγάζουν και αξιώνουν μερίδιο στην ιστορική και κοινωνική ζωή της πόλης”.

gai02 gai03 gai04 gai05 gai06 gai07