Η κυβέρνηση “κατεδαφίζει” την κοινωνική ασφάλιση τονίζει ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ επαρχίας Λιβαδειάς

Κοινοποίηση στα Social Media

Στην “κατεδάφιση” της κοινωνικής ασφάλισης καθώς επίσης και “σε νέες δραματικές μειώσεις στις συντάξεις ,που αφορούν σε όλη την ελληνική κοινωνία προχωράει και “η μνημονιακή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ”, σύμφωνα με τον Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ επαρχίας Λιβαδειάς.

Όπως υποστηρίζει ο σύλλογος με τα νέα μέτρα “ολοκληρώνεται η μετατροπή του χαρακτήρα του ασφαλιστικού από δημόσιος, κοινωνικός, αναδιανεμητικός και αλληλέγγυος, σε ιδιωτικο-οικονομικό και κεφαλαιοποιητικό, οι συντάξεις μετατρέπονται σε επιδόματα ενώ ταυτόχρονα, διευρύνονται οι ταξικές ανισότητες, αφού ανοίγει το δρόμο προς την ιδιωτική ασφάλιση για εκείνους που… έχουν και μπορούν”.

Επιπλέον όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του Συλλόγου Νίκος Μπούρας “ισοπεδώνονται πολλές κατηγορίες επαγγελματιών, όπως οι μικρομεσαίοι και οι αγρότες, ενώ ταυτόχρονα όλα αυτά αποτελούν “βούτυρο στο ψωμί” του κεφαλαίου, το οποίο θα συνεχίζει να φοροδιαφεύγει και να εισφοροδιαφεύγει ενισχύοντας παράλληλα τη μαύρη, ανασφάλιστη εργασία”.

Παράλληλα δηλώνει οτι ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. επαρχίας Λιβαδειάς συνεχίζει τον αγώνα ενάντια στα μνημόνια και τις μνημονιακές πολιτικές και σε όλους όσους τις εφαρμόζουν.

“Παλεύει για την επαναφορά και διεύρυνση των εργασιακών, ασφαλιστικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων” λέει χαρακτηριστικά ο κ. Μπούρας, καλεί όλους τους εργαζομένους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους να δώσουν το δυναμικό τους “παρών” στις κινητοποιήσεις και στα συλλαλητήρια που διοργανώνουν τα συνδικάτα και καταλήγει: “Είναι η ώρα οι εργαζόμενοι και  λαός, απέναντι σε παλιούς και νέους εκβιασμούς κι αυταπάτες, να αντιτάξει την οργάνωση της πάλης του, να συμβάλει στην ανασύνταξη του κινήματος, με κατεύθυνση τη συνολική ανατροπή των πολιτικών που μας διαλύουν τη ζωή”.