Συνάντηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με τον αν. υπουργό Οικονομικών για τη ΛΑΡΚΟ

Κοινοποίηση στα Social Media

stathasepitropiΟ κ. Σταϊκούρας ενημέρωσε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Γ. Σταθά, Β. Κυριακάκη και Βαγγ. Αποστόλου σχετικά με την επιστολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού η οποία υιοθετεί τους όρους  του ΤΑΙΠΕΔ για την αποκρατικοποίηση της ΛΑΡΚΟ .

Όπως είναι γνωστό οι όροι αυτοί είχαν συμπεριληφθεί  σε σχετική επιστολή του ΤΑΙΠΕΔ   προς την παραπάνω Επιτροπή   τον Μάιο του 2012 και ανέφεραν ότι πρέπει να ληφθεί υπόψη πως η ΛΑΡΚΟ  έχει επιδοτηθεί με 200 εκ. ευρώ  και  πως ταυτόχρονα   δεν πρέπει να υπάρξει δέσμευση για τη πρόσληψη έστω  κι ενός ελαχίστου αριθμού εργαζομένων.

Η ενέργεια αυτή στοχεύει στον εκβιασμό  τόσο των εργαζομένων όσο και της τοπικής κοινωνίας προκειμένου να υποκύψουν στις ¨ορέξεις¨ των υποψήφιων  αγοραστών της ΛΑΡΚΟ.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ  θεωρούν  ότι με σωστή  διαχείριση  και υπό κρατικό έλεγχο η εταιρεία μπορεί να γίνει βιώσιμη  και να είναι κερδοφόρα  , όπως είναι  τα τελευταία χρόνια. Για την ιστορία, να μην ξεχνάμε ότι πριν κρατικοποιηθεί, η ΛΑΡΚΟ άνηκε σε ιδιώτη, ο οποίος όταν την χρεοκόπησε, την έδωσε στο ελληνικό δημόσιο.