“Τα πάνω – κάτω” με τη νίκη Κ. Μητσοτάκη και στη Βοιωτία, κερδισμένοι και χαμένοι

Κοινοποίηση στα Social Media

Τα μηνύματα της ενότητας και της ανανέωσης έστειλε από την πρώτη στιγμή της εκλογής του ο νέος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρώτη του δήλωση αμέσως μετά την γνωστοποίηση του αποτελέσματος, τόνισε οτι η εντολή είναι ξεκάθαρη και υπογράμμισε: “Ενωμένοι θα προχωρήσουμε στη δημιουργική ανανέωση και διεύρυνση ώστε σύντομα η ΝΔ να γίνει η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη που θα δώσει αξιόπιστη εναλλακτική λύση διακυβέρνησης της χώρας”.

Επίσης ο Κ. Μητσοτάκης τη Δευτέρα κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης – παραλαβής στα γραφεία του κόμματος αφού ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν και συμμετείχαν στη διαδικασία τόνισε πως το κόμμα έχει βαθιές ρίζες στην κοινωνία και έστειλε μήνυμα ανανέωσης.

“Θα ανανεώσουμε τη ΝΔ με σεβασμό στην ιστορία, αλλά και με γνώμονα τις σύγχρονες ανάγκες. Χρέος όλων μας είναι η ΝΔ να γίνει η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη και να κλείσει ο κύκλος του λαϊκισμού. Κανείς δεν περισσεύει, αλλά χρειάζεται και διεύρυνση” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Ο προεδρεύων της ΚΕΦΕ της ΝΔ Γιάννης Τραγάκης αφού το βράδυ της Κυριακής λίγο πριν τα μεσάνυχτα ανακοίνωσε τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα επίσημα αποτελέσματα σύμφωνα με τα οποία στο 70% των καταμετρημένων ψήφων, ο Κ. Μητσοτάκης συγκέντρωνε 51% έναντι 49% του Βαγγέλη Μεϊμαράκη συνεχάρη το νέο πρόεδρο της ΝΔ και ευχαρίστησε τους χιλιάδες πολίτες που συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία καθώς και τους εθελοντές.

Λίγο νωρίτερα τον κ. Μητσοτάκη είχε συγχαρεί και ο Β. Μεϊμαράκης ο οποίος του ευχήθηκε καλή επιτυχία ενώ στον Κυριάκο Μητσοτάκη τηλεφώνησαν επίσης για να τον συγχαρούν ο Αντώνης Σαμαράς, ο Κώστας Καραμανλής, ο Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Αδωνις Γεωργιάδης καθώς και απερχόμενος πρόεδρος της ΝΔ Γιάννης Πλακιωτάκης.

Μετά τη νίκη του στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ το βράδυ της Κυριακής ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε τον πατέρα του και πρώην πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη ο οποίος του ευχήθηκε “Συγχαρητήρια και πρωθυπουργός”.

Στην Βοιωτία την πρώτη Κυριακή ψήφισαν 3281 άτομα. Ο Β. Μεϊμαράκης είχε λαβει 1531 ψήφους, ο Κ. Μητσοτάκης 994, ο Α. Τζιτζικώστας 475 και ο Α. Γεωργιάδης 261 ενώ είχαν βρεθεί 20 άκυρα και λευκά ψηφοδέλτια.

Την Δεύτερη Κυριακή υπήρξε μια αποχή της τάξης του 17%, μειώθηκαν όμως σε σχέση με την πρώτη οι ψήφοι του κ. Μεϊμαράκη που έλαβε 1378 και αυξηθήκαν σημαντικά του κ. Μητσοτάκη που έλαβε 1354 και μείωσε την διαφορά από 537 ψηφοδέλτια σε μόλις 24.

“Οι νεοδημοκράτες με αίσθημα ευθύνης δεν ψήφισαν μόνο αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας αλλά ψήφισαν και τον αυριανό πρωθυπουργό”, σημείωσε σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Βοιωτίας Γιώργος Λιανός εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίηση του για την προσέλευση στις κάλπες σημειώνοντας μεταξύ άλλων: “Η συμμετοχή ήταν μεγάλη και αυτό είναι ενθαρρυντικό στοιχείο τόσο για τη νέα δημοκρατία όσο και για την κοινωνία”.

Σύμφωνα με τον κ. Λιανό ο νέος Πρόεδρος, ο Κ. Μητσοτάκης όλη αυτή την περίοδο “έπεισε περισσότερο από όλους τους υποψήφιους με τον πολιτικό του λόγο, έπεισε για τις αλλαγές που θέλει να κάνει τις οποίες τις περιμένουμε”.

Όπως εκτιμά ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ στο κόμμα δεν θα υπάρξουν τριγμοί αλλά θα υπάρξει ενότητα “για την οποία άλλωστε είχαν δεσμευτεί όλου οι υποψήφιοι”.

Την ίδια στιγμή η βάση της Ν.Δ. αναμένει “αλλαγή σε δομές, άνοιγμα γραφείων, τάξη στα οικονομικά, οργάνωση ενός σύγχρονου, ευρωπαϊκού κόμματος που θα λειτουργούνε όλα τα όργανα σωστά και με αξιοκρατία ” ενώ θα πρέπει να αποκατασταθεί όπωςε τόνισε ο Γ. Λιανός και “η σύνδεση της βάσης, της κοινωνίας με την ηγεσία που είχε χαθεί τα τελευταία χρόνια από λάθος χειρισμούς”.

Δεν παρέλειψε να τονίσει ακόμα πω για να επιτύχουν οι αλλαγές δεν αρκεί η δράση μόνο του νέου Προέδρου αλλά πρέπει και τα στελέχη “να αλλάξουν νοοτροπία και να προσφέρουν όσο μπορούν περισσότερο στο κόμμα”.

Και κατέληξε λέγοντας οτι μετά από μια περίοδο χαλαρότητας “περιμένουμε από τον νέο αρχηγό και τη Νέα Δημοκρατία πιο ισχυρή και πιο εποικοδομητική αντιπολίτευση με συγκεκριμένες προτάσεις όπως αυτή του ασφαλιστικού που ετοιμάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και θα την καταθέσει άμεσα στο ελληνικό κοινοβούλιο”.

Τέλος έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στον “επαναπατρισμό” στελεχών του κόμματος που απομακρύνθηκαν στην προηγούμενη περίοδο και τη ενότητα που επιδιώκει ο κ. Μητσοτάκης λέγοντας χαρακτηριστικά: ” Τα στελέχη που έχουν απομακρυνθεί πρέπει να κάνουν και τη δική τους αυτό κρατική . Η Νέα Δημοκρατία έχει ανοιχτές τις πόρτες τις πόρτες για όλους”.

Να σημειωθεί οτι στη Ν.Δ. εκτιμούν οτι η νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη θα επιφέρει σημαντικές εξελίξεις στο εσωτερικό του κόμματος σε διάφορες περιοχές όπως και στη Βοιωτία όπου ο Βουλευτής του κόμματος Ευάγγελος Μπασιάκος δεν είχε πάρει δημόσια καμία θέση ενώ ο πρώην Βουλευτής Ανδρέας Κουτσούμπας είχε ταχθεί με τον Β. Μεϊμαράκη.

karampelas222Αντίθετα ο πρώην Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Καράμπελας ο οποίος στις πρόσφατες εκλογές ήταν υποψήφιος με το Ποτάμι αφού αποχώρησε από τη Ν.Δ. διαφωνώντας με “πρακτικές και καταστάσεις που καμία σχέση δεν είχαν με τις αρχές του κόμματος” τώρα στην εκλογή νέου Προέδρου τάχθηκε δημόσια υπέρ του Κυριάκου Μητσοτάκη.

lianos

nd1