Επιμένει στο πρόστιμο για τον ΧΥΤΑ Λιβαδειάς η Φ. Παπαθωμά, κρίθηκε αναρμόδιος ο Χ. Σανιδάς

Κοινοποίηση στα Social Media

Ανακλήθηκε πρόσφατα η απόφαση για την επιβολή προστίμου για τον ΧΥΤΑ Λιβαδειάς η σχετική απόφαση με υπογραφή του Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος Χάρη Σανιδά αφού μετά από σχετική προσφυγή της ΔΕΠΟΔΑΛ ΑΕ στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, για τις παραβάσεις που διαπίστωσαν σε έλεγχο, οι υπηρεσίες της Π.Ε. Βοιωτίας κρίθηκε αναρμόδιος.

Το ίδιο (ανώτατο) πρόστιμο των 20.500 ευρώ επέβαλε όμως εκ νέου στη διαδημοτική επιχείρηση διαχείρισης απορριμμάτων, ΔΕΠΟΔΑΛ με νεότερη απόφαση στις 29 Δεκεμβρίου του 2015 που υπογράφει ως αρμόδια η Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά παρά τα όσα επικαλείται η ΔΕΠΟΔΑΛ ΑΕ στην προσφυγή της για τυπικούς και ουσιαστικούς λόγους και ζητούσε την ακύρωση ή την μείωση του προστίμου.

Σε δηλώσεις της η κ. Παπαθωμά ερωτηθείς για το συγκεκριμένο θέμα και τη εμμονή της στην επιβολή του προστίμου με τον κίνδυνο της μετακύλυσής του στους δημότες των Δήμων (Λεβαδέων, Ορχομενού, Διστόμου – Αράχωβας – Αντίκυρας) μελών της ΔΕΠΟΔΑΛ, υποστήριξε οτι “τα πρόστιμα δεν αποδίδονται στους πολίτες της Λιβαδειάς έτσι ηγούνται λοιπόν κάποιοι στη Λιβαδειά και οφείλουν να επιτελούν το καθήκον τους”.

Ωστόσο όταν ζητήθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες για το ζήτημα τόνισε οτι αυτό θα το κάνει όταν κρίνει η ίδια οτι πρέπει να το κάνει.

“Θα το κάνω όταν κρίνω εγώ όποτε κρίνω εγώ”, είπε η κ. Παπαθωμά εμφανώς ενοχλημένη από τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων οι οποίοι δεν έκαναν τίποτα άλλο από το να μεταφέρουν τις απορίες των πολιτών που έχουν αναφαίρετο δικαίωμα στην ενημέρωση και κυρίως στις ενέργειες δημοσίων προσώπων και της εξουσίας πολύ δε περισσότερο για αποφάσεις που τους αφορούν.  Και το δικαίωμα αυτό το έχουν είτε είναι γιορτή, είτε Κυριακή, είτε τσαγκαροδευτέρα, είτε οποιαδήποτε άλλη μέρα. Ο πολίτης είναι πολίτης κάθε μέρα του έτους και το ίδιο οφείλουν να κάνουν καθημερινά όσοι ασκούν διοίκηση.

Ερωτηθείς τέλος αν οι υπηρεσίες της ΠΕ Βοιωτίας δείχνουν πάντα την ίδια ευαισθησία η κ. Παπαθωμά υποστήριξε οτι οτι έχει αποδείξει την ευαισθησία για τα θέματα αρμοδιότητας της κατά την διάρκεια της πορεία της στην αυτοδιοίκηση.

“Την ευαισθησία την έχω αποδείξει καθ΄ όλη τη διάρκεια της θητείας μου στην αυτοδιοίκηση. Έχω διατελέσει και αντινομάρχης Περιβάλλοντος και Αντινομάρχης Βιομηχανίας και ήμουνα εκείνη που έβαλε τα υψηλότερα πρόστιμα τα οποία αποδίδονται τώρα στη Βοιωτία και τα οποία τώρα θα χρησιμοποιηθούν από τη Βοιωτία δεν ξαναείχα την αρμοδιότητα τώρα που την έχω επιτελώ τα καθήκοντά μου”, είπε η κ. Παπαθωμά.

Έτσι λοιπόν με την τροπή που πήραν οι δηλώσεις δεν έγινε γνωστό το πως δεν ήξερε η ΠΕΒ τι αρμοδιότητες έχει ο καθένας και φυσικά αν έχουν επιβληθεί παρόμοια πρόστιμα ποιός τα υπέγραψε, αν δηλαδή τα έχει υπογράψει η κ. Παπαθωμά που έχει την αρμοδιότητα ή ο κ. Σανιδάς που είναι αναρμόδιος.