“Ζεστάθηκαν” τα τρακτέρ, Κυριακή και Δευτέρα αποφασίζουν οι αγρότες στη Βοιωτία

Κοινοποίηση στα Social Media

Στην τελική ευθεία για να αποφασίσουν αν, πότε και με ποια μορφή θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις βρίσκονται οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της Βοιωτίας αλλά και ολόκληρης της χώρας με τις επόμενες ημέρες να είναι ιδιαίτερα κρίσιμες.

Τα μέλη της Συντονιστικού στη Βοιωτία, απευθύνουν κάλεσμα προς τους συναδέλφους του, να δώσουν το παρών στη συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, στις 6 το απόγευμα, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας και την Κυριακή στις 10 το πρωί στη Θήβα στο συνεδριακό κέντρο.

Όπως τόνισαν σε δηλώσεις του ο Γιώργος Τακμάκης και ο Γιάννης Βάγκος τα προβλήματα είναι σοβαρά και αν η κυβέρνηση εμείνει στις προθέσεις της θα βάλει ταφόπλακα στον κλάδο με οτι αυτό συνεπάγεται .

takmiakis222“Καλούμε όλους τους αγρότες αλλά και τους φορείς της περιοχής μας καθώς και την αυτοδιοίκηση όχι μόνο να συμμετάσχουν στην σύσκεψη αλλά και να τοποθετηθούν για τα ζητήματα που προκύπτουν και μας αφορούν όλους”, σημείωσε ο Γ. Τακμάκης και αφού τόνισε πως αν η κυβέρνηση επιμείνει στην αδιαλλαξία που την διακρίνει οι κινητοποιήσεις θα είναι αναπόφευκτες και εκτιμώντας την κατάσταση από τις καθημερνές επαφές εξέφρασε την αισιοδοξία του πως η συμμετοχή θα είναι πολύ μεγάλη.

“Αρκεί να σας πως οτι στην συνάντηση μόνο των μελών της επιτροπής τελικά η αίθουσα γέμισε με αγρότες αυτό δείχνει το ενδιαφέρον αλλά και το μέγεθος του προβλήματος. Είναι η τελευταία ευκαιρία που έχει ο αγρότης για να μπορέσει να διασώσει το επάγγελμα του δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια”, τόνισε δίνοντας έμφαση στο φορολογικό και το ασφαλιστικό όπου οι αυξήσεις στις εισφορές θα φτάσουν όπως υπογράμμισε το 300%.

“Δεν θα μπορεί πλέον κανένας αγρότης να ανταπεξέλθει, όποιος νομίζει οτι μπορεί να αντέξει αυτή την επιδρομή στο εισόδημα, στον ιδρώτα του ας μείνει σπίτι του στον καναπέ να περιμένει το τέλος. Οι περισσότεροι αγρότες όμως είναι πλέον αποφασισμένοι να προστατεύσουν τις οικογένειές τους τα παιδιά τους και το αύριο στην ελληνική ύπαιθρο. Το μόνο που μας έχει απομείνει είναι το τρακτέρ και ο δρόμος” κατέληξε με νόημα.

vagos 001“Δυστυχώς η κυβέρνηση δεν μας άφησε άλλα περιθώρια. Κάθε δίαυλος επικοινωνίας έχει κλείσει, από τη στιγμή που αντιληφθήκαμε πως η κυβέρνηση μας εμπαίζει με το χειρότερο τρόπο και πως επί της ουσίας κάνει τα αδύνατα δυνατά, για να βάλει λουκέτο στο μοναδικό κλάδο που μπορεί να φέρει την πραγματική ανάπτυξη στη χώρα. Δεν μπορούμε να μείνουμε απαθείς μπροστά στην καταστροφή μας. Δεν μπορούμε να μείνουμε απαθείς στο ξεπούλημα του πρωτογενούς τομέα” τόνισε και ο Γ. Βάγκος καλώντας σε μαζική συμμετοχή στις συγκεντρώσεις.