“Βόμβα” το ασφαλιστικό λέει ο Γ. Καράμπελας και παράλληλα “κλείνει το μάτι” στον Κ. Μητσοτάκη

Κοινοποίηση στα Social Media

Βόμβα στα θεμέλια της οικονομίας χαρακτήρισε το ασφαλιστικό ο πρώην Βουλευτής Βοιωτίας Γιάννης Καράμπελας ο οποίος με αφορμή τις εκλογές για την ανάδειξη νέου Προέδρου στη Νέα Δημοκρατία εξέφρασε την άποψη οτι ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να προχωρήσει πιο εύκολα στην ανασυγκρότηση του κόμματος ενώ παράλληλα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο της επιστροφής του σε περίπτωση που εκλείψουν οι λόγοι που τον έκαναν να αποχωρήσει.

“Το ασφαλιστικό αυτή τη στιγμή είναι βόμβα στα θεμέλια της ελληνικής οικονομίας, της όποιας οικονομίας έχει απομείνει. Οποιαδήποτε περικοπή και να γίνει δεν θα έχει αποτέλεσμα διότι αν δεν γίνουν διαρθρωτικές αλλαγές μετά από λίγα χρόνια θα χρειαζόμαστε καινούργιες περικοπές”, τόνισε ο κ. Καράμπελας και πρόσθεσε: “Τα μέτρα είναι δυσβάσταχτα για τους έλληνες συνταξιούχους, ωστόσο αντί να δούμε τις ενέργειες που απαιτούνται βλέπουμε και τους έλληνες εργοδότες που συναντήθηκαν με τον κ. Τσίπρα να συμφωνούν στην αύξηση των εισφορών. Ήθελα να ξέρω ποιον κοροϊδεύουν αφού αυτή την αύξηση τελικά θα την επωμιστούν μόνο οι εργαζόμενοι”.

Σύμφωνα με τον Γ. Καράμπελα είναι αναγκαία άλλα μέτρα όπως η πάταξη της ανασφάλιστης εργασίας, της μαύρη εργασία και “αν είχαν γίνει τέτοια τα βήματα δεν θα χρειαζόταν ούτε αυξήσεις στις εισφορές των εργοδοτών ή των εργαζομένων αλλά ούτε περικοπές σε μισθούς και συντάξεις”.

Όπως είπε τα μέτρα είναι συγκεκριμένα και δυστυχώς πρέπει υλοποιηθούν γιατί έχουν υπογραφεί όμως “όλα τα κόμματα πρέπει να συνεισφέρουν όχι με την αντίδραση αλλά με συγκεκριμένες προτάσεις”.

Σε οτι αφορά τις εσωκομματικές εκλογές στη Ν.Δ. απ΄ όπου ο Γιάννης Καράμπελας αποχώρησε καταγγέλλοντας συγκεκριμένες καταστάσεις και στις τελευταίες εκλογές συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο του Ποταμιού τόνισε οτι “τη Δευτέρα η Ν.Δ. δεν θα είναι ίδια αν βγει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ή ο Κυριάκος Μητσοτάκης” και συμπλήρωσε δίνοντας “πόντους” στον κ. Μητσοτάκη: “Βλέπω τη Νέα Δημοκρατία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κάνει πιο εύκολα το άνοιγμα στην κοινωνία, πιο εύκολα θα ανοίξει τις πόρτες στους νέους ανθρώπους, θα εφαρμόσει κανόνες και θα γίνει ένας επαναπροσδιορισμός του πολιτικού στίγματος και γενικότερα θα γίνει ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κόμμα”.

Σε οτι αφορά την περίπτωση επιστροφής του στη Ν.Δ. άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο λέγοντας χαρακτηριστικά: “Δεν τίθεται τέτοιο θέμα αυτή τη στιγμή και δεν είναι αυτό που τώρα ενδιαφέρει τους πολίτες. Αυτό που ενδιαφέρει είναι η Ν.Δ. να γίνει γρήγορα ένα δυνατό κόμμα διότι σε αυτή τη φάση όπως βλέπουμε ο κύριος Τσίπρας επωφελείται από τη χρονοβόρα διαδικασία της εκλογής του προέδρου και περνάει ό,τι θέλει με πρόσφατο παράδειγμα την συζήτηση που έγινε με τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων όπου μίλαγαν για το μέλλον των εργαζόμενων χωρίς τους εργαζόμενους . Τέλος να θυμίσω οτι υπήρχαν συγκεκριμένες αιτίες που με έκαναν να αποχωρήσω από τη Νέα Δημοκρατία, αν υπάρξει αξιοκρατία, διεύρυνση προς την κοινωνία και τους νέους εφαρμογή του καταστατικού και συγκεκριμένων κανόνων μετά θα δούμε”.