Στηρίζει Β. Μεϊμαράκη και προτείνει Κ. Καραμανλή για οικουμενική, ο Α. Κουτσούμπας

Κοινοποίηση στα Social Media

Υπέρ του Βαγγέλη Μεϊμαράκη τάσσεται με δηλώσεις του ο πρώην Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Κουτσούμπας στην πιο κρίσιμη για πολλούς εσωκομματική εκλογική αναμέτρηση για την εκλογή νέου προέδρου στη Ν.Δ. ενώ παράλληλα κάνει λόγο για οικουμενική κυβέρνηση υπό τον πρώην Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή

“Θεωρώ ότι υπάρχει επικράτηση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη αλλά θα είναι και μία καλή παρουσία για τον Κυριάκο Μητσοτάκη”, τόνισε χαρακτηριστικά ο Α. Κουτσούμπας και πρόσθεσε: “Νομίζω ότι ο κόσμος, η μεσαία τάξη, η κεντροδεξιά παράταξη έχει ανάγκη περισσότερο αυτή τη στιγμή μία ηγεσία που να είναι πιο κοντά σε αυτά που πρεσβεύει και μπορεί να εφαρμόσει ο κύριος Μεϊμαράκης”.

Παράλληλα ο κ. Κουτσούμπας εκτιμά οτι η Νέα Δημοκρατία την επόμενη ημέρα της ανάδειξης του νέου Προέδρου θα είναι ενωμένη και “μετά από ένα μεγάλο διάστημα πρέπει να ανασυνταχθεί και θα ασκήσει τα κοινοβουλευτικά της καθήκοντα όπως πρέπει σύμφωνα με τον θεσμικό ρόλο που έχει η αντιπολίτευση μέσα στη βουλή”.

Τόνισε επίσης ότι βρισκόμαστε ένα χρόνο μετά την προκήρυξη των εκλογών πέρσι τέτοια εποχή και κάλεσε “τον λαό να αναλογιστεί τι έχει συμβεί” και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ “να βρουν την πολιτική γενναιότητα και το θάρρος να πουν οτι έκαναν λάθος και να ζητήσουν συγγνώμη διότι σε διαφορετική περίπτωση συνειδητά κορόιδεψαν και εξαπάτησαν τον ελληνικό λαό”.

Και κατέληξε λέγοντας οτι στην παρούσα φάση μόνο μια οικουμενική κυβέρνηση και ο Κ. Καραμανλής μπορούν να δώσουν λύση.

“Η χώρα μας αυτή της στιγμή δεν έχει ξεπεράσει την κρίση και έχει ανάγκη από μία νέα ηγεσία, μία νέα δύναμη που θα κυβερνήσει τον τόπο για την επόμενη τριετία με ένα συμβόλαιο κοινωνικής συνοχής και αντοχής με έναν ηγέτη έντιμο, σοβαρό και αξιόπιστο στο εσωτερικό και το εξωτερικό. Αυτή τη στιγμή πρέπει να γίνει μία νέα κυβέρνηση και ο καλύτερος ηγέτης που μπορεί να οδηγήσει τη χώρα για να βγει από το αδιέξοδο με την ενότητα όλων των ελλήνων είναι μόνο ο Κώστας Καραμανλής”, είπε ο κ. Κουτσούμπας.