Mε ευχές για μια καλύτερη χρονιά η πρώτη Βασιλόπιτα από τη Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας

Κοινοποίηση στα Social Media

Παρουσία εκπροσωπών των τοπικών αρχών, κληρικών και πιστών η Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας με τις ευχές για καλή και ευλογημένη χρονιά, με υγεία και δύναμη έκοψε την Πέμπτη το μεσημέρι την καθιερωμένη Πρωτοχρονιάτικη πίτα που ευλόγησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος

“Είναι για όλους μας ξεχωριστή συγκίνηση και ευλογία ότι σήμερα στο κατώφλι του καινούριου έτους και αποχαιρετούμε το 2015 με προσδοκίες για ένα καλύτερο 2016. Κόβουμε την πρώτη βασιλόπιτα στη Μητρόπολη μας και στέλνουμε τη χάρη του θεού και την ευλογία του σε κάθε πιστό άνθρωπο, σε κάθε συμπολίτη, με εγκάρδιες ευχές για υγεία δύναμη και προπαντός ενότητα και συνεργασία για ότι όμορφο για ό,τι καλό που αφορά τη ζωή μας, τον τόπο μας και την πατρίδα μας”, σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Γεώργιος.

Πρόσθεσε δε πως είναι μία ευκαιρία για σχεδιασμό, επανεκτίμηση και νέους στόχους “όμορφους που όταν εμπνέονται και καθαγιάζονται από την αλήθεια και τις εντολές του Θεού στοχεύουν στο κοινό καλό στην ομορφιά και στη χαρά της ζωής μας, στην ενίσχυση, αποδοχή και διακονία των συνανθρώπων μας”.

Μα αφορμή τα όσα ακούγονται, “τα ανεύθυνα σχόλια που κυκλοφορούν ότι δήθεν η εκκλησία στην Ελλάδα δεν πληρώνει φόρους” και αυτό όπως είπε ο Μητροπολίτης “φτάνει μέχρι το ευρωκοινοβούλιο”, ξεκαθάρισε οτι πρόκειται αναλήθειες και παρουσίασε ορισμένα ενδεικτικά ορισμένα στοιχεία.

“Η Ιερά Σύνοδος τον περασμένο Σεπτέμβρη ανακοίνωσε οτι πλησιάζουν τα 3 εκατομμύρια ευρώ οι φόροι που αφορούν μόνο ότι υπάρχει στην Ιερά Σύνοδο. Κάθε Μητρόπολη, κάθε ενορία, κάθε μόνη, κάθε ίδρυμα έχει το δικό του οργανισμό, τον δικό του απολογισμό και ασφαλώς και τη δική του φορολογία. Έτσι και η Μητρόπολη μας έχει τη δική της”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεώργιος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε οι φόροι για τη Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας είναι περίπου 30.000 ευρώ ενώ ο ΕΝΦΙΑ γύρω στα 6500 ευρώ.

Όπως είπε ενώ ο προϋπολογισμός της Μητρόπολης είναι κάτω από τις 200.000,ο προϋπολογισμός του έργου που προφέρει είναι κατά πολύ μεγαλύτερος αφού περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την λειτουργία τριών Ιδρυμάτων, φιλανθρωπίες, τράπεζα αγάπης, την ΑΡΩΓΗ, και σειρά άλλων δράσεων.

Να σημειωθεί οτι το 2015 διατέθηκαν περισσότεροι από 17 τόνοι τρόφιμα, στην επαρχεία της Λιβαδειάς και 10 τόνοι στη περιοχή της Θήβας, καθώς επίσης ρούχα, παπούτσια και κουβέρτες ενώ στηρίχθηκαν 122 ασθενείς.

“Αυτό είναι ένα μέρος από το έργο που κάνουμε, και αυτά που κάνουμε είναι λίγα θα έπρεπε περισσότερα αλλά είναι πολύ δύσκολη κατάσταση σήμερα. Πρέπει όλοι μαζί να συνεχίσουμε την προσπάθεια και την καλή συνεργασία με τους φορείς και τους τοπικούς άρχοντες για το καλό του τόπου μας υπογράμμισε ο κ. Γεώργιος.

Παράλληλα ευχαρίστησε όλους τους συνεργάτες, τους κληρικούς και λαϊκούς, όσους συμβάλουν στην μεγάλη προσπάθεια που γίνεται και στις δράσεις αλληλεγγύης σε μια περίοδο ιδιαίτερα δύσκολη για όλους καθώς επίσης τους δωρητές και τους εθελοντές σε όλους τους τομείς.

“Μέσα σε μια περίοδο που δεν είναι η καλύτερη πρέπει να έχουμε πάντα στόχους πάντα διάθεση και προπαντός ελπίδα ούτως ώστε να αντέξουμε, να στηρίξουμε και να στηριχτούμε. Για άλλη μια φόρα ευχαριστώ όλους όσοι συνέβαλαν με κάθε τρόπο και εύχομαι ο καινούργιος χρόνος να είναι χαρούμενος και ελπιδοφόρος. Να είστε όλοι καλά καλή χρονιά και ευλογημένη με υγεία”.

Καλή χρονιά ευχήθηκαν σε δηλώσεις τους ο Βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Θηβαίος και η Δήμαρχος Λεβαδέων Γιώτα Πούλου καθώς επίσης ο πρώην Βουλευτής Γιάννης Σταθάς, ο πρόεδρος του Ε.Π. Βοιωτίας Παναγιώτης Αγνιάδης και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιάννης Ταγκαλέγκας.

pit02 pit03 pit04 pit05 pit06 pit07