Απονεμήθηκαν τα βραβεία «Μάκης Χολίδης» στους μαθητές της Χαιρώνειας που εισήχθησαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

Κοινοποίηση στα Social Media

Για ακόμα μια χρονιά  πραγματοποιήθηκε από τον Δήμο Λεβαδέων, τη Δ.Κ. Χαιρώνειας, τη Πλουτάρχειο Δημοτική Βιβλιοθήκη η εκδήλωση απονομής των βραβείων «Μάκης Χολίδης» στους μαθητές που εισήχθησαν σε Ιδρύματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Πρόκειται για μια εκδήλωση επιβράβευσης της επιτυχίας των μαθητών αλλά και μνήμης και τιμής στον αδικοχαμένο Μάκη Χολίδη του οποίου οι γονείς είναι χορηγοί της Πλουταρχείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Η απονομή των βραβείων έγινε  στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Δημοτικής Ενότητας Χαιρώνειας του “Σεβασμιότατου Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιου εκπροσώπων των τοπικών αρχών, μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων.

Κύριος ομιλητής ήταν ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας Αλέξανδρος Καρκάνας ο οποίος ανάπτυξε το θέμα “Εκπαίδευση και επάγγελμα” επικεντρώνοντας στην σύγχρονη εποχή. Πράλληλα συνεχάρη τους μαθητές που η προσπάθειά τους απέδωσε και πέτυχαν την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση καθώς επίσης στους καθηγητές και τους γονείς τους καλέσει στους γονείς και στους καθηγητές ενώ δεν παρέλειψε να ευχηθεί σε όλους χρόνια πολλά με υγεία και δύναμη.

xair05

Στη σημασία της εκδήλωσης αναφέρθηκε ο Μητροπολίτης κ. Γεώργιος δίνοτνας έμφαση στην ευγενική άμιλλα και στην προσπάθεια ενίσχυση εκείνων που προσπαθούν.

“Συγχαίρω τα παιδιά για την επιτυχία τους καθώς και τους γονείς, και τους καθηγητές και όλους εκείνους που συνέβαλαν ώστε να έχουμε επιτυχίες”, επεσήμανε μεταξύ άλων ο κ. Γεώργιος και ευχήθηκε “δύναμη και υγεία στην φοιτητική τους πορεία και προπαντός προετοιμασία και δύναμη για ότι όμορφο. Καλή χρονιά ευλογημένη και αγώνα για ότι καλό στη ζωή μας”.

Τους μαθητές και όσους συνέβαλαν στη επιτυχία τους συνεχάρη επίσης ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Χαιρώνειας Αθανάσιος Καρανάσος κάνοντας αναφορά και στο Ειδικό Σχολείο ενώ ο Αντιδήμαρχος Κώστας Καπλάνης αφού συνεχάρη τους επιτυχόντες και τους ευχήθηκε καλή σταδιοδρομία μετέφερε το χαιρετισμό της Δημάρχου Γιώτα Πούλου η οποία δεν παραβρέθηκε για πολύ σοβαρούς προσωπικούς λόγους και έκλεισε επισημαίνοντας την σημαντική επίδραση της εκδήλωσης και της προσφοράς της οικογένειας του άτυχου Μ. Χολίδη .

“Είναι γεγονός ότι ο άδικος χαμός ενός νέου ανθρώπου με την εκδήλωση αυτή δίνει ελπίδα και όραμα σε δεκάδες νέους επιστήμονες του Δήμου μας και ιδιαίτερα της Χαιρώνειας”, σημείωσε ο Βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Θηβαίος υπογραμμίζοντας οτι αυτό αποτελεί και εένα μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση για τη στήριξη του δημόσιου σχολείου του δημόσιου πανεπιστημίου που αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα. Καταλήγοντας έδωσε συγχαρητήρια σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς και ευχές σε όλους για υγεία και καλή χρονιά.

Τέλος ο ΗλΙας Χολίδης πατέρας του Μάκη Χολίδη σημείωσε μεταξύ άλλων: “Όλα αυτά τα 13 χρόνια θεωρώ αυτή την ημέρα γιορτή διότι χαιρόμαστε για την επιτυχία αυτών των παιδιών που κάθε χρόνο επιβραβεύονται για την προσπάθεια τόσο οι ίδιοι οι μαθητές που πέτυχαν την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση όσο και οι γονείς και οι δάσκαλοι τους”. Ακολούθως τους συνεχάρη και ευχήθηκε καλή φοιτητική πορεία και να γίνουν σωστοί ακαδημαϊκοί πολίτες. Δεν παρέλειψε ωστόσο να δώσει έμφαση στο ρόλο της βιβλιοθήκης και την ανάγκη ενίσχυσής της μεταφέροντας σχετικό τμήμα βιβλίου που μιλώντας για τις πιέσεις που δέχονται σήμερα οι βιβλιοθήκες λόγο της τεχνολογικής εξέλιξη λέγοντας χαρακτηριστικά: “Όμως πάρα ταύτα οι βιβλιοθήκες εξακολουθούν να είναι αναντικατάστατές για την εκπαίδευση την έρευνα και τον πολιτισμό, οι βιβλιοθήκες και ιδιαίτερα οι δημόσιες βιβλιοθήκες μπορούν και πρέπει να συνεισφέρουν”. Επίσης ευχαρίστησε  και όλους όσοι συνέβαλαν στην κωδικοποίηση των βιβλίων της βιβλιοθήκης.

Τέλος η εκπρόσωπος του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Λιβαδειάς στην Χαιρώνεια Κωνσταντίνα Αναγώστου συνεχάρη τους επιτυχόντες, τους καθηγητές και τους γονείς μίλησε για την λειτουργία του Ειδικού Σχολείου και τις δράσεις που αναπτύσσει και αφορούν και την τοπική κοινωνία  και ευχήθηκε χρόνια πολλά και καλή χρονιά.

xair02 xair03 xair04 xair06

Οι φοιτητές πλέον που βραβεύτηκαν είναι οι εξής:

Ανέστη Αλεξάνδρα  του  Γεωργίου Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Τ.Ε.Ι.  Θεσσαλίας.

Γώγουλας  Γεώργιος του  Λουκά Τμήμα Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Δαραμάρα Κωνσταντίνα του  Γεωργίου Τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολίτικων Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Καραΐσκος Αναστάσιος  του  Παύλου Τμήμα Ηλεκτρονικών – Μηχανικών του ΤΕΙ Πειραιά.

Κωστάκου  Νικολέττα του  Πλούταρχου Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του ΤΕΙ Θεσσαλίας.

Κασσάρας Γεράσιμος του  Γεωργίου Τμήμα Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής  του  Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Λουκάς Επαμεινώνδας του  Βασιλείου Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Τ.Ε.Ι. Κεντρικής Μακεδονίας.

Παλαμίδα Ευμορφία του  Αθανασίου Τμήμα  Ραδιολογίας & Ακτινολογίας του ΤΕΙ Αθήνας.

Παπαγγελής Μάριος του  Νικολάου Τμήμα Πληροφορικής του  Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Χατζή Ευαγγελία του  Αθανασίου Τμήμα Επιστήμης & Τεχνολογίας των Υλικών του Πανεπιστημίου Κρήτης.