Κανένας άνθρωπος ταλαιπωρημένος στον πλανήτη μας

Κοινοποίηση στα Social Media

Με το σύνθημα “Κανένας άνθρωπος ταλαιπωρημένος στον πλανήτη μας” το Δίκτυο Αλληλεγγύης για τους Πρόσφυγες που δημιουργήθηκε στη Λιβαδειά συνεχίζει την δράση του με την συμμετοχή φορέων του Καλλικρατικού Δήμου και με την οργανωτική συνδρομή της Δημοτικής Αρχής.

Στόχος του Δικτύου είναι η υλική και κάθε άλλη υποστήριξη στους δοκιμαζόμενους από τον πόλεμο συνανθρώπους και στο πλαίσιο αυτό θα διοργανωθούν εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης για το προσφυγικό ζήτημα, δράσεις συλλογής τροφίμων, ειδών πρώτης ανάγκης κ.λ.π και για το σκοπό αυτό πραγματοποιείται σειρά εκδηλωσεων

Παράλληλα ο Δήμος Λεβαδέων και ο Όμιλος Φίλων Θεάτρου Λιβαδειάς προσκαλούν όλους τους πολίτες στις 3 Ιανουαρίου 2016 στις 8.00 το βράδυ στην επίσημη πρεμιέρα της παράστασης «Το σακάκι που βελάζει», του συγγραφέα Στανισλάβ Στρατίεβ σε μετάφραση Β. Σκουβάκλη και σκηνοθεσία Γιώργου Αγραφιώτη στην αίθουσα Μελίνα Μερκούρη, στην Πλατεία Λάμπρου Κατσώνη.

Η παράσταση θα γίνει σε συνεργασία με το Δίκτυο Αλληλεγγύης Λιβαδειάς για τους Πρόσφυγες και έτσι αντί εισιτηρίου οι προσερχόμενοι παρακαλούνται να φέρουν μαζί τους κάποια είδη ώστε να διατεθούν για την προσωρινή ανακούφιση των προσφύγων.

Τα είδη που συγκεντρώνονται για μικρούς και μεγάλους είναι φάρμακα, γάλα συμπυκνωμένο μικρής συσκευασίας, παιδικές τροφές σε βαζάκια, κρουασάν, παστέλια, χυμοί,     παιδικές πάνες, μωρομάντηλα, πλαστικά κουταλάκια και πιρουνάκια, κονσέρβες (όχι κρέας), φρυγανιές, σαμπουάν, χαρτί υγείας, σαπούνια, οδοντόβουρτσες, οδοντόκρεμες, ξυραφάκια, μπάρες δημητριακών, πλαστικά κουτάλια και  πιρούνια, αντιβιοτικά, παυσίπονα, αντιφλεγμονώδη, αντιβηχικά, αντισταμηνικά, αντιδιαβητικά, κρέμες, κολλύρια, βιταμινούχα, αντιυπερτασικά, εισπνεόμενα, επιδεσμικό υλικό, αντισηπτικά, βρεφικές κρέμες, βρεφικές τροφές, γάντια- μάσκες, μπιμπερό-θηλές-πιπίλες, αντιδιαρροϊκά.

Το Δίκτυο καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να συνδεθούν μαζί και να δώσουν δύναμη στη φωνή και στις δράσεις του. Οι συναντήσεις του Δικτύου γίνονται κάθε Τρίτη 6 με 8 το απόγεμα, (τηλ.: 22613 50812, 6972666840) στο κτίριο του πρώην Πανεπιστημίου στην πλατεία Λ. Κατσώνη.

Τέλος με την ευκαιρία του νέου έτους τα μέλη του δικτύου εύχονται σε όλους υγεία και ελπίδα για ένα καλύτερο κόσμο.

diktio02