Υπογράφτηκαν στη Λιβαδειά τρεις προγραμματικές συμβάσεις για την αναβάθμιση αθλητικών εγκαταστάσεων

Κοινοποίηση στα Social Media

Υπογράφτηκαν στο Παλαιό Δημαρχείο Λιβαδειάς στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου τρεις προγραμματικές συμβάσεις για την αναβάθμιση αθλητικών εγκαταστάσεων στους Δήμους Λεβαδέων, Αλιάρτου – Θεσπιέων και Ορχομενού μεταξύ του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Χαράλαμπου – Σταύρου Κοντονή και αντίστοιχα των Δημάρχων Γιώτας Πούλου, Γεώργιου Ντασιώτη και Λουκά Υπερήφανου.

Η Δήμαρχος Λεβαδέων καλωσόρισε τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κοντονή, αναφέρθηκε στην άριστη και άμεση συνεργασία που είχαν με το Υπουργείο, στο πλαίσιο αναβάθμισης των αθλητικών χώρων και δήλωσε ότι είναι βέβαιη για την συνέχεια της συνεργασίας στον προγραμματισμό των νέων έργων.

Η κ. Πούλου αναφέρθηκε επίσης στη προτεραιότητα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που είναι η συντήρηση, η επισκευή, η αναβάθμιση και η αδειοδότηση των αθλητικών εγκαταστάσεων και στο μέτρο του δυνατού η δημιουργία νέων.  Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα προβλήματα που υπάρχουν με τις αδειοδοτήσεις των αθλητικών εγκαταστάσεων καθώς η προθεσμία για την αδειοδότησή τους λήγει στις 8 Φεβρουαρίου.  Ο Δήμος Λεβαδέων σημείωσε  ότι ιεράρχησε τις ανάγκες των αθλητικών υποδομών του και έθεσε ως προτεραιότητες το Κλειστό Γυμναστήριο, το Δημοτικό Στάδιο και το Κολυμβητήριο.

Τον Υφυπουργό καλωσόρισε και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Αριστείδης Ρούσσαρης, λέγοντας ότι ο κ. Κοντονής ανήκει στην κατηγορία των πολιτικών που ενδιαφέρονται για τις επόμενες γενεές, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη σημαντική πορεία του Λεβαδειακού στην Α’ Εθνική κατηγορία, αλλά και στη σημαντική πορεία της ομάδας μπάσκετ της Λιβαδειάς.

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κοντονής δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος γιατί συμμετείχε σε μια παραγωγική διαδικασία που συμβάλλει στη δημιουργία όλων εκείνων των απαραίτητων δομών που ανταποκρίνονται στις κοινωνικές απαιτήσεις και τις οικονομικές δυνατότητες της πατρίδας μας. Στόχος της κυβέρνησης είναι να μην δημιουργούνται φαραωνικά έργα τα οποία είναι μη λειτουργικά και έχουν ένα πολύ υψηλό κόστος συντήρησης, σημειώνοντας ότι τα έργα αυτά φτιάχτηκαν στο πλαίσιο ενός πελατειακού κράτους που οδήγησε την πατρίδα στη σημερινή κατάσταση.  Στόχος της κυβέρνησης είναι η δημιουργία μικρών λειτουργικών αθλητικών χώρων πού ανταποκρίνονται στις ανάγκες της επαρχίας, μπορούν να συντηρούνται εύκολα και είναι λειτουργικές για τους πολίτες.  Περιέγραψε ως χαοτική την κατάσταση που παρέλαβαν όσον αφορά στον αθλητισμό, καθώς οι περισσότερες αθλητικές εγκαταστάσεις στην επαρχία, είναι εγκαταλελειμμένες, μη λειτουργικές και επικίνδυνες. Στόχος του Υπουργείου είναι να καταστούν λειτουργικές και ασφαλείς για τους πολίτες.  Ο κ. Κοντονής στη συνέχεια αναφέρθηκε στα προβλήματα που υπάρχουν στις αθλητικές εγκαταστάσεις του λεκανοπεδίου, που λεηλατούνται καθημερινά καθώς και στα χρέη που υπήρχαν στις μεγάλες αθλητικές εγκαταστάσεις της χώρας, με χαρακτηριστικά παραδείγματα το ΟΑΚΑ και το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας που τα χρέη    ανέρχονται στα 13 εκατ. ευρώ τα 4 εκατ. ευρώ αντίστοιχα, ενώ υπάρχει ο κίνδυνος παραγραφής τους, καθώς οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν έκαναν τίποτα για την είσπραξή τους. Τόνισε ότι το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για τον Αθλητισμό ανέρχεται στα 10 εκατ. ευρώ και αποτελεί πρόκληση το γεγονός ότι δεν έγινε καμία ενέργεια για την είσπραξη των πιο πάνω οφειλών.

Υπογράμμισε επίσης ότι αυτή η κυβέρνηση πολιτεύεται όσον αφορά τα θέματα των χρηματοδοτήσεων χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις πολιτικές και κομματικές τοποθετήσεις των αιρετών, αλλά αντιμετωπίζονται με δικαιοσύνη και βάση των σχεδίων και μελετών που προσκομίζουν. Επίσης, αναφέρθηκε στο θέμα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου σημειώνοντας ότι οι ενέργειες του Υπουργείου χαρακτηρίζονται από ισονομία και ότι όλες οι αποφάσεις του, υπαγορεύονται από το νόμο και το συμφέρον του τόπου.

Όσον αφορά στις αδειοδοτήσεις των αθλητικών εγκαταστάσεων σημείωσε ότι η πολιτική βούληση της κυβέρνησης είναι να μην δοθεί νέα παράταση καθώς πρέπει επιτέλους να επιλυθεί αυτό το χρονίζον πρόβλημα και να μη συνεχίζεται στο διηνεκές.

Ο Υφυπουργός κλείνοντας, ευχαρίστησε τους Δημάρχους, τον κ. Ρούσσαρη και όλους τους παρευρισκόμενους και είπε ότι αυτό που πρέπει οι πολιτικοί να έχουν πάντα κατά νου είναι το έργο που αφήνουν πίσω τους.  Σημείωσε για μια ακόμη φορά ότι αυτή η κυβέρνηση αγωνίζεται για το συμφέρον του λαού και παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει δεν θα σταματήσει να εργάζεται για αυτό.

Ο Δήμαρχος Αλιάρτου – Θεσπιέων Γ. Ντασιώτης από την πλευρά του αφού αναφέρθηκε στη σώφρονα διοίκηση που ακολουθείται στο Υπουργείο και επεσήμανε ότι γίνονται παρεμβάσεις για την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων στην επαρχία, τόνισε ότι το Υπουργείο πρέπει να συνεχίσει προς αυτή την κατεύθυνση, καθώς η επαρχία αποτελεί πραγματικό φυτώριο νέων και σπουδαίων αθλητών, σημειώνοντας ότι από στο Δημοτικό Στάδιο Αλιάρτου έχουν αναδειχθεί ολυμπιονίκες, βαλκανιονίκες και πανελληνιονίκες.

Ο Δήμαρχος Ορχομενού και Πρόεδρος της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας Λουκάς Υπερήφανος αναφέρθηκε στην άμεση ανταπόκριση του Υπουργείου ώστε να ενταχθεί στο πρόγραμμα αναβάθμισης το Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ Ορχομενού, το οποίο χρήζει πολλών παρεμβάσεων.

Να θυμίσουμε εδώ το κλειστό γυμναστήριο στον Ορχομενό που η αδιαφορία των αρμοδίων το είχε καταστήσει “φάντασμα” αποτέλεσε ένα θέμα το οποίο ανέδειξαν τα τοπικά ΜΜΕ και στη συνέχεια με πρωτοβουλία του τότε βουλευτή Γιάννη Σταθά για τις αθλητικές εγκαταστάσεις επισκέφθηκε τον Ορχομενό ο Γ.Γ. του Υπουργείου Αθλητισμού ο οποίος και δεσμεύτηκε για τις παρεμβάσεις.

Καταλήγοντας ο κ. Υπερήφανος αφού ευχαρίστησε τον Υφυπουργό, του μετέφερε τα θετικά μηνύματα που εισπράττει για το πρόσωπο του κ. Κοντονή από όλους τους Δημάρχους της Στερεάς Ελλάδας, γεγονός που ερμηνεύεται οτι το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ενδιαφέρεται πραγματικά για να δοθούν λύσεις στον χώρο του αθλητισμού και της αναβάθμισης των αθλητικών υποδομών στους Δήμους της περιοχής.

Στη συνάντηση παρόντες ήταν επίσης η Πρόεδρος του Δ.Σ. και οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Λεβαδέων, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Δήμου Ορχομενού, Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι και πολίτες.

ko2 ko3 ko4 ko5