Ενδιαφέρον παρουσίασε η ημερίδα στη Λιβαδειά για την βέλτιστη οργάνωση των Δημοτικών Υπηρεσιών

Κοινοποίηση στα Social Media

Ενημερωτική ημερίδα με θέμα “Βέλτιστη Οργάνωση και Διαχείριση Δημοτικών Υπηρεσιών” με εισηγητή τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης “Κλεισθένης” Μιχάλη Χρηστάκη πραγματοποιήθηκε στη Λιβαδειά με την συμμετοχή της Δημάρχου Λεβαδέων Γιώτας Πούλου, Δημοτικών Συμβούλων και υπηρεσιακών παραγόντων.

Η συζήτηση που αναπτύχθηκε περιελάμβανε θέματα Διοικητικών Υπηρεσιών, ελλείψεις προσωπικού, την  διοικητική υποστήριξη όμορων Δήμων και τον Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας.

Επίσης αναπτύχθηκαν θέματα οικονομικής διαχείρισης με αναφορά στις προμήθειες, την Υπηρεσία Εσόδων και Περιουσίας και την διασύνδεση Δήμων με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

Απασχόλησαν ακόμα θέματα Τεχνικής Υπηρεσίας και Προγραμματισμού, η περιπλοκότητα διαδικασιών υλοποίησης δημοσίων έργων ενώ έμφαση δόθηκε στο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020 και την Τεχνική Βοήθεια για ωρίμανση μελετών.

Τα στελέχη του Δήμου Λεβαδέων μετά από την ενημέρωσή τους από τον κ. Χρηστάκη για το νομοσχέδιο το οποίο πρόκειται να κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή με το οποίο θα ρυθμίζονται θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, έθεσαν μια σειρά ερωτημάτων που αφορούσαν στην εύρυθμη λειτουργία του Δήμου.

Ο Μ. Χρηστάκης αναφερόμενος στα προβλήματα λειτουργίας των Δήμων σημείωσε ότι αιτία πολλών προβλημάτων είναι τα κενά που υπάρχουν στον “Καλλικράτη” και ότι μετά από πέντε χρόνια από την ψήφισή του δεν έχουν εκδοθεί Προεδρικά Διατάγματα και Υπουργικές Αποφάσεις που απαιτούνται για την σωστή εφαρμογή του.  Για αυτό τον λόγο όπως τόνισε οι μεταρρυθμίσεις στην Αυτοδιοίκηση καθώς και η αλλαγή του “Καλλικράτη” είναι επιβεβλημένες.

xris02 xris03