Ομόφωνα εγκρίθηκε από το ΔΣ Αλιάρτου – Θεσπιέων ο ισολογισμός και ο απολογισμός

Κοινοποίηση στα Social Media

Ομόφωνα εγκρίθηκαν  από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιεών ο Ισολογισμός και ο Απολογισμός του οικονομικού έτους 2014.

Τα στοιχεία παρουσιάστηκαν στο σώμα από τους λογιστές του Δήμου, καθώς και από τον Ορκωτό Λογιστή που διενήργησε τον έλεγχο και σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά όπως επεσήμανε  ο Δήμαρχος Γιώργος Ντασιώτης “παρουσιάζεται  δραστική μείωση των υποχρεώσεων του Δήμου, σημαντική αύξηση των ταμειακών διαθεσίμων και αύξηση των απαιτήσεών του”.

Ο Δήμαρχος επεσήμανε μεταξύ άλλων οτι τα στοιχεία αυτά αποδεικνύουν την βιωσιμότητα του Δήμου και “το νοικοκύρεμα των οικονομικών του στοιχείων” ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην “μεγάλη προσπάθεια που έγινε τα τέσσερα προηγούμενα χρόνια ώστε να φτάσουμε σε αυτό το αποτέλεσμα”.

Επιγραμματικά ανέφερε πως το 2011 η Δημοτική Αρχή παρέλαβε χρέος πάνω από 3.500.000 ευρώ και τώρα είναι λιγότερο από 500.000, παρέλαβε ταμειακά διαθέσιμα σχεδόν μηδενικά και τώρα προσεγγίζουν το 1.000.000 ευρώ και επίσης οι εισπράξεις των ανταποδοτικών εσόδων του  Δήμου ήταν ελάχιστες, ενώ “αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε ικανοποιητικά υψηλά επίπεδα”.

Καταλήγοντας επισήμανε επίσης ότι “τα αποτελέσματα αυτά προκύπτουν σε περιβάλλον βαθιάς οικονομικής κρίσης, με την κρατική χρηματοδότηση μειωμένη πάνω από 60% και  χωρίς ο Δήμος να περιορίσει δραστηριότητες, απεναντίας μάλιστα αυξήθηκαν, όπως και τα έργα που εκτελούνται”.