Στη δικαιοσύνη προσφεύγει ο Κ. Ρουσόπουλος για την απομάκρυνση του από τη θέση του διοικητή των νοσοκομείων της Βοιωτίας

Κοινοποίηση στα Social Media

Στην δικαιοσύνη θα προσφύγει ο Κώστας Ρουσόπουλος επειδή η κυβέρνηση και η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν τον συμπεριέλαβε στους νέους σχεδιασμούς και τον απομάκρυνε από την θέση του διοικητή των νοσοκομείων Λιβαδειάς καιν Θήβας.

“Μετά από 2 χρόνια στα καθήκοντα μου και 13 μήνες πριν την λήξη της θητείας μου η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και αφού για επί ένα χρόνο τώρα το έχει καταστήσει βασικό της μέλημα σύμφωνα και με τις σχετικές δηλώσεις, αποφάσισε μέσα από μία ακόμα πιο απαξιωτική διαδικασία, την καρατόμηση μου (ανάμεσα σε άλλους 111 από 127 συνολικά!)”, αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Ρουσόπουλος.

Και υπερασπιζόμενος το έργο του προσθέτει: “Της παραδίδω ανάμεσα σε άλλα … δεινά πού προκάλεσα: Την πλήρη απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ με σημαντικότατη εξοικονόμηση πόρων σε έργα που κινδύνευαν να απενταχθούν, χάρις και στην αμέριστη στήριξη του Περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη. Την απορρόφηση όλων των επιχορηγήσεων με αποτέλεσμα τα 2 Νοσοκομεία να μην έχουν παρά στοιχειώδεις οφειλές στους προμηθευτές. Την πλήρη εκτέλεση του προϋπολογισμού. Τον εξορθολογισμό αγορών και δαπανών με αποτέλεσμα να μειωθούν κατά 600.000 ευρώ! Τον εξορθολογισμό της οικονομικής αποδοτικότητας με σημαντικό πρωτογενές πλεόνασμα. Την πλήρη τήρηση από πλευράς μου τού Σύμφωνου Αποδοτικότητας και τού Μνημονίου Συνεργασίας πού συνυπέγραψα και την ομόθυμη ηθική και υλική συμπαράσταση φορέων, επιχειρήσεων και πολιτών”.

Καταλήγοντας ο Κ. Ρουσόπουλος τονίζει οτι “οι εμπνευστές, δημιουργοί και εκτελεστές της κατάφωρης αυτής απαξίωσης στο πρόσωπό μου, θα κληθούν να λογοδοτήσουν ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης” και αυτό διότι όπως υποστηρίζει το οφείλει σε όλους όσους στάθηκαν δίπλα του αυτά τα δύο χρόνια, στην έως τώρα πορεία στον ιδιωτικό και δημόσιο βίο του και στα παιδιά του.