Τα Λιβαδείτικα τα σπίτια είναι το θέμα του ημερολογίου 2016 του Μορφωτικού Συλλόγου Λεβαδείας

Κοινοποίηση στα Social Media

Ο Μορφωτικός Σύλλογος της πόλης μας θέλοντας να αναδείξει την πόλη μας και την ομορφιά της κυκλοφορεί για το 2016 ένα ημερολόγιο αφιερωμένο στα «Λιβαδείτικα τα σπίτια».

Τα σπίτια της παλιάς πόλης, πολλά από τα οποία έχουν χαθεί στις μέρες μας, αναδεικνύουν μια νοσταλγική, ανθρώπινη, ζεστή πλευρά της Λιβαδειάς. Μας γυρίζουν σε μια εποχή που οι καλημέρες αντηχούσαν στους δρόμους και τα σοκάκια. Που οι όμορφες Λιβαδείτισσες χάριζαν σεμνά τρυφερά χαμόγελα στους αγαπημένους τους. Που τα ισόγεια των σπιτιών έσφυζαν από ζωή, καθώς τα εγκατεστημένα εκεί καταστήματα είχαν ορθάνοιχτες τις πόρτες τους διαλαλώντας την πραμάτεια τους. Που οι δοξασμένοι ήρωές μας στέκονταν δακρυσμένοι στις πόρτες τους αποχαιρετώντας τους δικούς τους, πριν χαθούν σε ένα από τα πολλά μέτωπα του πολέμου. Μας γυρίζουν κοντολογίς στο παρελθόν της πόλης μας. Αυτό που οι παλιοί αναθυμούνται με συγκίνηση και οι νέοι διψούν για να γνωρίσουν.

Με αυτό το ταξίδι στο χρόνο ο Μορφωτικός Σύλλογος υποδέχεται το νέο έτος και καλεί και τους συμπολίτες μας να συνταξιδεύσουν μαζί του.

Το φωτογραφικό υλικό του ημερολογίου είναι ευγενική παραχώρηση από το αρχείο του φωτογράφου συμπολίτη μας κ. Αντωνίου Καραγιαννάκη.

Η έκδοση πραγματοποιήθηκε χάρη στη γενναιόδωρη χορηγία των: Αγροτικός Συνεταιρισμός Λιβαδειάς ΑΙΧΜΕΑΣ, Μάρκου Κ. Β. ΑΒΕΕ, Αφοί Ακριδόπουλοι Ο. Ε. (Ελαιοτριβείο, Κυλινδρόμυλος, Κατάστημα «η σοδειά»), Αρτοποιία – Ζαχαροπλαστική Κώστας και Μίνα Παπασπύρου, Αγγελική Κ. Παπασπύρου, Δικηγόρος, ΣΠΟΥΔΗ, Κέντρο διά βίου μάθησης, Αφοί Αναγνώστου Ο. Ε.