Για δύο σημαντικά έργα σε Δελφούς και Υπάτη ο Κ. Μπακογιάννης

Κοινοποίηση στα Social Media

Το έργο της ανάδειξης του Αρχαιολογικού Χώρου των Δελφών παρουσιάστηκε Παρασκευή από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη.

Το έργο που περιελάμβανε επεμβάσεις ανάπλασης αλλά και βελτίωσης των συνθηκών πρόσβασης και ξενάγησης, παραδόθηκε στο ευρύ κοινό ενώ οι παρεμβάσεις ύψους 600.000 ευρώ, πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο των διεθνών υποχρεώσεων που έχει αναλάβει η χώρα μας, μετά την κήρυξη των Δελφών το 1987, ως μνημείο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς (UNESCO).

“Είναι σημαντικό να μπορούμε να κάνουμε μόνο θετικές παρεμβάσεις στα μνημεία της ιστορίας και του πολιτισμού μας. Είναι αυτά που συνεχίζουν να μας κάνουν περήφανους και να μας προσφέρουν διεθνή αναγνώριση. Καλώ όλους όσοι θα επισκεφθούν τις γιορτές την Στερεά Ελλάδα, να δουν τις βελτιώσεις που κάναμε στους Δελφούς”, τόνισε σχετικά ο κ. Μπακογιάννης.

Επίσης ο Περιφερειάρχης την Κυριακή επισκέφθηκε την Υπάτη για τα εγκαίνια του έργου Αποκατάστασης και Ανάδειξης του Μεσαιωνικού Κάστρου το οποίο χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια, μέσω του ΕΣΠΑ και υλοποιήθηκε από την 24η Εφορεία Βυζαντινών  Αρχαιοτήτων/Εφορεία  Αρχαιοτήτων  Φθιώτιδας  και  Ευρυτανίας.

Το εν λόγω έργο συνέβαλε καθοριστικά στην ανάδειξη αλλά κυρίως στη διάσωση του μνημείου και ταυτόχρονα εξασφάλισε την καλύτερη και πιο εύκολη προσβασιμότητα των επισκεπτών όπως σημείωσε μεταξύ άλλων ο Κ. Μπακογιάννης ο οποίος συνοδευόταν από τον Αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας, Ευθύμιο Καραΐσκο.

“Σήμερα ανοίξαμε τις πύλες του Κάστρου της Υπάτης, μετά την ολοκλήρωση ενός σημαντικού έργου. Η σπουδαία ιστορία αυτού του τόπου μας δείχνει το δρόμο. Είναι χρέος μας να συνεχίσουμε να συντηρούμε και να προβάλουμε τα μνημεία αυτής της ιστορικά πλούσιας γης. Οι κρυμμένοι θησαυροί της Στερεάς Ελλάδας μας περιμένουν να τους ανακαλύψουμε”, είπε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης.

mpakodel02