Στάση εργασίας χθες από το Ε.Κ. Λιβαδειάς για τους εργαζόμενους στην Αλουμίνιον και διαμαρτυρία στην Αθήνα

Κοινοποίηση στα Social Media

Σε 4ωρη στάση εργασίας προχώρησε την Τετάρτη από τις 11 το πρωί μέχρι τις 3 μετά το μεσημέρι το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς για όλους τους εργαζόμενους που δραστηριοποιούνται στο χώρο του Αλουμινίου της Ελλάδος μετά από έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού του Συμβουλίου.

Η απόφαση αυτή ήταν στο πλαίσιο της συμπαράστασης στην κινητοποίηση του Σωματείου “Ένωση Εργαζομένων στο Αλουμίνιο της Ελλάδος”, προκειμένου οι εργαζόμενοι να συμμετείχαν στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε την ίδια ημέρα στις 2μμ στα γραφεία του ομίλου Μυτιληναίος, στο Μαρούσι.

Οι εργαζόμενοι όπως σημειώνουν απέναντι στις μειώσεις ύψους 15%που προτείνει η εταιρία ζητούν αύξηση κατά 18 εκατομμύρια ευρώ των παροχών τους.

Στο πλευρό των εργαζομένων με σχετική ανακοίνωση στάθηκε και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Βοιωτίας τονίζοντας οτι “αποτελεί καθαρά ταξική επιλογή της εργοδοσίας η οποία έχοντας ως εφόδια τη πολιτική που ασκεί  η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η ΕΕ και το Κεφάλαιο, επιδιώκει τη κρίση να τη πληρώσει και σε αυτή τη περίπτωση ο κόσμος της εργασίας” ενώ παράλληλα καλεί όλους τους εργαζόμενους να σταθούν δίπλα στους συναδέλφους τους που αγωνίζονται.