Από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, η οποία καλλιεργούσε δενδρύλλια κάνναβης

Κοινοποίηση στα Social Media

Από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, η οποία καλλιεργούσε δενδρύλλια κάνναβης και διακινούσε τις ποσότητες της ναρκωτικής ουσίας, σε περιοχές της Βοιωτίας και των Αθηνών 

Συνελήφθησαν τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 68, 67 & 56 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, καθώς και καλλιέργεια, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών 

Ο 67χρονος, κάτοικος Αθηνών και αρχηγικό μέλος της εγκληματικής ομάδας, μαζί με τα υπόλοιπα μέλη, είχαν ενωθεί από το καλοκαίρι του τρέχοντος έτους, όπου καλλιεργούσαν δενδρύλλια κάνναβης σε αγροτεμάχιο στο Σχηματάρι Βοιωτίας, με σκοπό την επεξεργασία και την περαιτέρω διακίνηση της ακατέργαστης κάνναβης (φούντα) 

Στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης, πραγματοποιήθηκαν έρευνες στις οικίες τους, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πάνω από (1) κιλό και (600) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, (227,7) γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης, (3) ζυγαριές κ.α. 

Επιπλέον ο 68χρονος κατηγορείται για παραβάσεις νομοθεσίας περί όπλων και βεγγαλικών, καθώς στην οικία του βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν (1) αεροβόλο πιστόλι κρότου, (1) περίστροφο κρότου & (8) φωτοβολίδες 

 

Από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, στο πλαίσιο εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας, εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, η οποία καλλιεργούσε δενδρύλλια κάνναβης και διακινούσε τις ποσότητες της εν λόγω ναρκωτικής ουσίας, σε περιοχές της Βοιωτίας και των Αθηνών.

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, χθες (14-12-2015) κατά τη διάρκεια της ημέρας, δύο (2) ημεδαποί ηλικίας 68 & 56 ετών, στο Δήλεσι & στο Σχηματάρι Βοιωτίας αντίστοιχα, καθώς ένας 67χρονος σε περιοχή των Αθηνών.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, καθώς και για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Επιπλέον ο 68χρονος κατηγορείται και για παραβάσεις νομοθεσίας περί όπλων και βεγγαλικών.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, αρχικά εντόπισαν και έθεσαν σε διακριτική επιτήρηση τις οικίες του 68χρονου & του 56χρονου, στο Δήλεσι & στο Σχηματάρι Βοιωτίας αντίστοιχα, ενώ από την εξέλιξη της έρευνας ταυτοποίησαν και τον 67χρονο, ο οποίος εντοπίσθηκε σε περιοχή των Αθηνών.

Σε νομότυπες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των μελών της εγκληματική ομάδας, βρέθηκαν τόσο στον εσωτερικό, όσο και στον εξωτερικό χώρο αυτών και κατασχέθηκαν:

  • (1639,4) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,
  • (227,7) γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα),
  • (2) αναλογικές ζυγαριές και (1) ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,
  • (1) αεροβόλο πιστόλι κρότου, με (4) κενές γεμιστήρες,
  • (1) περίστροφο κρότου,
  • (8) φωτοβολίδες,
  • (8) φυσίγγια κρότου & (7) φιαλίδια προωθητικού αερίου (αμπούλες),
  • (1) κινητό τηλέφωνο και
  • διάφορες κενές νάιλον συσκευασίες.

Επιπλέον στην κατοχή του 68χρονου & του 56χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο (2) κινητά τηλέφωνα.

Σύμφωνα με τον τρόπο δράσης τους (modus operandi), ο 67χρονος, «αρχηγικό μέλος», μαζί με τα υπόλοιπα δύο μέλη, είχαν ενωθεί και συστήσει εγκληματική ομάδα από το καλοκαίρι του τρέχοντος έτους, όπου καλλιεργούσαν δενδρύλλια κάνναβης σε αγροτεμάχιο, πλησίον της οικίας του 56χρονου στο Σχηματάρι και εν συνεχεία, προέβαιναν στη συγκομιδή και επεξεργασία της ακατέργαστης κάνναβης (φούντα), με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή της, σε χρήστες στις περιοχές όπου διέμεναν.

Το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διακριβωθεί όλο το φάσμα της εγκληματικής τους δραστηριότητας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών και παραπέμθηκαν προκειμένου να απολογηθούν στον κ. Ανακριτή Θηβών.