Μέχρι την Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου στο ναό του Αγίου Ρηγίνου το Ιερό λείψανο του Αγ. Νεκταρίου

Κοινοποίηση στα Social Media

Μέχρι την Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015 θα παραμείνει στο ναό του Αγίου Ρηγίνου Λεβαδείας το Ιερό λείψανο του Αγίου Νεκταρίου επισκόπου Πενταπόλεως του Θαυματουργού.

Μέσα στην περίοδο της Σαρακοστής των Χριστουγέννων, με ιδιαίτερη κατάνυξη και με τις δέουσες τιμές, κλήρος και λαός της Τοπικής Εκκλησίας, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου, υποδέχθηκαν την Κυριακή “την Τιμία Δεξιά Χείρα του εν Αγίοις Πατρός ημών Νεκταρίου, Επισκόπου Πενταπόλεως του θαυματουργού”, ένα “πολύτιμο πνευματικό θησαυρό” που έφερε στην Λιβαδειά  ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ.

Η τελετή της άφιξης έγινε στην οδό Καραγιαννοπούλου και στη συνέχεια, μετά από σύντομη δέηση, ακολούθησε λιτανευτική πομπή προς τον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό του Αγίου Ρηγίνου όπου και ετελέσθη Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του κ. Εφραίμ.

“Ένας από τους πιο μεγάλους θησαυρούς που έχουμε ως Ορθόδοξος λαός είναι τα ιερά λείψανα των αγίων της Εκκλησίας μας. Εμείς οι ορθόδοξοι τιμούμε ιδιαίτερα τα ιερά λείψανα των αγίων. Η τιμή προς τα ιερά λείψανα δεν αποτελεί οπισθοδρόμηση στην ειδωλολατρία, όπως μας κατηγορούν οι αιρετικοί προτεστάντες και όπως άκριτα νομίζουν οι ορθολογιστές. Είναι μια έμπρακτη ομολογία του μυστηρίου της Σαρκώσεως του Θεού Λόγου και της πραγματικής Του Αναστάσεως” σημείωσε στην σύντομη προσλαλιά του ο προϊστάμενος του ναού Αρχιμανδρίτης Αλέξιος Σαμαρτζής του.

Και πρόσθεσε: “Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω τον Σεπτό Ποιμενάρχη μας κ. Γεώργιο για την αμέριστη πολλαπλή συμπαράσταση στο Προσκύνημά μας, αλλά και για την ευλογία που έδωσε να υποδεχτούμε στο ναό μας την χαριτόβρυτο δεξιά του Αγίου Νεκταρίου από την Αίγινα. Θερμές ευχαριστίες οφείλουμε στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ που κόμισε, στο ναό του αγίου Ρηγίνου του Λεβαδέως, αυτό τον πνευματικό θησαυρό από το νησί της Αίγινας προς αγιασμόν και ευλογίαν των πιστών της επαρχίας μας, ιδιαίτερα σήμερα στις δύσκολες εποχές που διάγουμε”.

Στη συνέχεια κ. Γεώργιος ευχαρίστησε θερμά τον κ. Εφραίμ που “ευγενώς μετέφερε στην πόλη μας το ιερό λείψανο του Αγίου Νεκταρίου” ιδιαίτερα σε μια εποχή που “ως λαός έχουμε ανάγκη την παρουσία των αγίων μας” που “είναι αυτοί που μας στηρίζουν και μας καθοδηγούν”.

Ακολούθως ο Σεβασμιότατος προέτρεψε τον πιστό λαό να συμβάλλει στην αποπεράτωση του ιερού ναού Αγίου Ρηγίνου Λεβαδείας.

Τέλος ο Μητροπολίτης Ύδρας κ. Εφραίμ, αναφέρθηκε μεταξύ των άλλων στην ζωντανή παρουσία και στα θαύματα του αγίου Νεκταρίου, καθώς και στα χαρίσματά του, όπως είπε ο κάθε άνθρωπος είναι προικισμένος με διάφορα χαρίσματα από τον Δημιουργό του και εναπόκειται σε αυτόν αν θα τα αξιοποιήσει δεόντως.

agnek1 agnek2
agnek4
agnek5