Θα συνεχιστούν οι παρεμβάσεις στην Κωπαΐδα, επισημαίνει η Φ. Παπαθωμά

Κοινοποίηση στα Social Media

Με σαφήνεια καταγράφηκε από τον Περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη στην πρόσφατη συζήτηση (http://viotianet.gr/?p=34797) η επόμενη μέρα, το όραμα και οι στόχοι της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την Κωπαΐδα σύμφωνα με την Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά.

“Για πρώτη φορά έγινε μια ολοκληρωμένη και συντονισμένη προσπάθεια , μέσα από αλλεπάλληλες διαβουλεύσεις ,  με αποκορύφωμα την χθεσινή απολογιστική διαδικασία , ως μέσον έκφρασης και δημοκρατικής συμμετοχικής οργάνωσης του δύσκολου εγχειρήματος”, σημειώνει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της η κ. Παπαθωμά και προσθέτει: “Από τους πενιχρούς ίδιους πόρους η Π. Ε. Βοιωτίας χρηματοδότησε με 1.250.000 ευρώ τη συντήρηση των υποδομών της Κωπαίδας  (αγροτική οδοποιία, καθαρισμός αρδευτικών καναλιών και αυλακών , αποκατάσταση και θέση λειτουργίας των κατεστραμμένων αντλιοστασίων ) αλλά και διαχείριση , αυτή κάθε αυτή ,της άρδευσης. Χαρακτηριστικά τονίστηκε ότι για πρώτη φορά η ΔΕΗ κίνησης αντλιοστασίων είναι  ήδη εξοφλημένη και όλα τα αντλιοστάσια είναι σε πλήρη ετοιμότητα για χρήση, όποτε και εάν χρειαστεί, να τεθούν σε λειτουργία , είτε για την αντιπλημμυρική προστασία , είτε για την άρδευση την επόμενη περίοδο”.

Παράλληλα η κ. Παπαθωμά υπογραμμίζει οτι τονίστηκε η αναγκαιότητα της παράτασης  πληρωμής των αρδευτικών τελών από τους καλλιεργητές , για να συνεχιστεί απρόσκοπτα αυτή η προσπάθεια αναβάθμισης της άρδευσης της Κωπαΐδας” και “έγινε αμέσως δεκτό το αίτημα των αγροτών για δίμηνη παράταση της λήξης προθεσμίας πληρωμής των λογαριασμών άρδευσης και ορίστηκε  νέα προθεσμία την 28 Φεβρουαρίου 2016, ώστε να διευκολυνθούν οι αγρότες  να πληρώσουν τα αρδευτικά τέλη , μιας και υπάρχει μια καθυστέρηση στην εκταμίευση των ενισχύσεων στους αγρότες”.

Τέλος η κ. Παπαθωμά κάνει αναφορά στις προτάσεις τόσο των Δημάρχων και των αγροτών και όπως και ο Κ. Μπακογιάννης δεσμεύτηκε “για συνέχιση των πρωτόγνωρων αυτών συμμετοχικών διαδικασιών σχεδιασμού και υλοποίησης των αναγκαίων παρεμβάσεων ,στον εκσυγχρονισμό της Κωπαΐδας”.