Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε από τη Λιβαδειά ο Δ. Κουτσούμπας

Κοινοποίηση στα Social Media

Στο πολιτικό σκηνικό που προσπαθούν να διαμορφώσουν “οι συντελεστές του ευρωμονόδρου, για να ξεπεράσουν τα εμπόδια που τους δημιουργεί το λαϊκό και συνδικαλιστικό κίνημα στην εφαρμογή των αντιλαϊκών-αντικοινωνικών μέτρων των μνημονίων”  αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας σε εκδήλωση του κόμματος στο Rodon Palace στη Λιβαδειά.

Ο κ. Κουτσούμπας αφού επεσήμανε τις επικίνδυνες εξελίξεις, για την ειρήνη στην περιοχή της μεσογείου, στις οποίες η χώρα μας εμπλέκεται άμεσα αφού είναι μέλος του ΝΑΤΟ, τόνισε ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιεί την “άφθαρτη” και “φιλολαϊκή” εικόνα που καλλιεργούσε σαν αντιπολίτευση για να περάσει εύκολα όλα εκείνα τα αντιλαϊκά μέτρα που δεν μπόρεσαν να περάσουν οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις”.

Και πρόσθεσε: “Εκμεταλλεύεται το ότι είναι νεόκοποι διαχειριστές για «να εξαπατούν τον λαό ότι τάχα το “σύστημα” είναι κάποια λίγα λαμόγια και ότι η αντιλαϊκή πολιτική είναι ζήτημα κακής διαχείρισης και όχι αποτέλεσμα των στρατηγικών επιλογών της άρχουσας τάξης της χώρας. Χειραγωγούν και υπονομεύουν το εργατικό λαϊκό κίνημα καλύτερα από την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ”

Όπως είπε “το πιο επικίνδυνο είναι ότι όλα αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να τα υλοποιήσει στο όνομα της “κοινωνικής ευαισθησίας” και της “δικαιοσύνης”. Εδώ φαίνεται καθαρά ο βρώμικος ρόλος που έχει αναλάβει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.”.

Ανέλυσε επίσης και τον ρόλο των άλλων κομμάτων της “αντιπολίτευσης” που περιορίζονται στη διεκδίκηση μεριδίου εξουσίας.

Δεν υπάρχει μέτρο που να ψηφίζεται και να υλοποιείται αυτήν την περίοδο, που να μην αποτελεί, είτε άμεσα είτε έμμεσα, απαίτηση, επιδίωξη και ανάγκη των ομίλων του κεφαλαίου υποστήριξε ο ΓΓ του ΚΚΕ

“Στον προϋπολογισμό, για παράδειγμα, που ψήφισαν προβλέπονται νέα μέτρα ύψους 5,7 δισ., χώρια όλα τα προηγούμενα που παραμένουν σε ισχύ, που θα κληθούν να τα πληρώσουν εξ ολοκλήρου τα λαϊκά στρώματα, τη στιγμή που το κεφάλαιο όχι μόνο δεν επιβαρύνεται στο ελάχιστο, όχι μόνο διατηρεί προνόμια και φοροαπαλλαγές που είχε με το παραπάνω όλα αυτά τα χρόνια, αλλά θα επωφεληθεί και με νέα προνόμια, στο πλαίσιο του νέου αναπτυξιακού νόμου, της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, τις ιδιωτικοποιήσεις και άλλα”, είπε ο Δ. Κουτσούμπας και πρόσθεσε: “Στα Εργασιακά και κυρίως στο Ασφαλιστικό η κυβέρνηση ολοκληρώνει αυτό που αποτελούσε απαίτηση της ΕΕ και του κεφαλαίου για πολλά χρόνια, δηλαδή την πλήρη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης. Ουσιαστικά οδηγούμαστε σε μια κατάσταση όπου η πλειοψηφία των εργαζομένων θα παίρνει ένα επίδομα πτωχοκομείου, ίσα-ίσα για να μην πεθαίνει της πείνας, καθώς δε θα πληροί τις προϋποθέσεις, εξαιτίας της μακροχρόνιας ανεργίας και ημιαπασχόλησης, για 40 χρόνια δουλειά. Ενώ, οι υπόλοιποι συνταξιούχοι θα παίρνουν μια σύνταξη φτώχειας, που κι αυτό ακόμη θα εξαρτάται από άλλους παράγοντες, όπως η πορεία της οικονομίας, η αύξηση της ανεργίας, το προσδόκιμο ζωής κλπ. Οδηγούμαστε σε μια κατάσταση, όπου κι αυτό που υπήρχε σαν κατάκτηση στον καπιταλισμό, δηλαδή ένα μέρος της απλήρωτης κλεμμένης δουλειάς των εργαζομένων να γυρνάει ως σύνταξη, παροχές, Υγεία, Πρόνοια, χάνεται. Και πλέον θα είναι όλα ανταποδοτικά”.

Και κατέληξε: “Το λέμε ακόμα μια φορά, ο λαός να μη φοβηθεί την όποια “αστάθεια” του πολιτικού συστήματος. Αντίθετα πρέπει να πάρει πρωτοβουλίες και να την διευρύνει με τον αγώνα του, δηλαδή να διαμορφώσει τις απαραίτητες προϋποθέσεις, σε συμπόρευση με το ΚΚΕ, για να υπάρξουν οι πραγματικές αλλαγές και ανατροπές υπέρ του λαού… για ένα ανώτερο τύπο οργάνωσης της οικονομίας και της κοινωνίας. Υπάρχει ελπίδα, υπάρχει λύση προς όφελος του λαού”.

Στη συνέχεια ακολούθησε γλέντι με λαϊκή ορχήστρα και χορό ενώ την παράσταση “έκλεψε” η, εκτός προγράμματος, εμφάνιση του δημοφιλή δημοτικού οργανοπαίκτη Γιώργου Μάγκα και της συζύγου του, τραγουδίστριας, Τζούλιας, που έδωσαν αυθόρμητο ρεσιτάλ δημοτικού τραγουδιού, ξεσηκώνοντας το κοινό.

k02 k03 k04