Δανειστική βιβλιοθήκη στο δημοτικό σχολείο Αγίου Γεωργίου Λιβαδειάς από τους ΑΧΕΠΑΝΣ

Κοινοποίηση στα Social Media

Πραγματικότητα αποτελεί πλέον για τον Άγιο Γεώργιο της Λιβαδειάς η λειτουργία της δανειστικής βιβλιοθήκης στο Δημοτικό Σχολείο τα εγκαίνια της οποίας πραγματοποιήθηκαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου.

Η βιβλιοθήκη είναι προσφορά της Ελληνοαμερικανικής ομογενειακής οργάνωσης ΑΧΕΠΑ τα μέλη της οποίας δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν τη συνεργασία τους με το Δήμο και την τοπική κοινωνία.

“Το σχετικό αίτημα μας προς τους ΑΧΕΠΑΝΣ σήμερα υλοποιείται. Ήταν αποτέλεσμα ενός προγραμματισμού κάποιων μηνών κατά την διάρκεια τω οποίων εμείς προετοιμάσαμε την αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου που είχαμε επιλέξει διότι οι προδιαγραφές ήταν συγκεκριμένες για να δημιουργήσουμε μια βιβλιοθήκη σε ένα σχολείο όπως αυτό που υπάρχουν παιδιά. Τηρήθηκαν οι εκατέρωθεν δεσμεύσεις και σήμερα είμαστε στην ευχαρίστηση θέση να εγκαινιάσουμε αυτόν τον χώρο και στην συνέχεια να τον εμπλουτίσουμε. “Ευχαριστώ τους ΑΧΑΠΑΝΣ και ελπίζω σε μελλοντικές συνεργασίες”, σημείωσε σε δηλώσεις της η Δήμαρχος Λεβαδέων Γιώτα Πούλου.

Ο Ύπατος Κυβερνήτης της ΑΧΕΠΑ για όλη την Ευρώπη Νίκος Παπαδόπουλος επεσήμανε: “Είμαι συγκινημένος με αυτό που είδα σήμερα εδώ στο σχολείο, την ζωντάνια που υπάρχει και το ενδιαφέρον της δημοτικής αρχής. Ένας από τους στόχους της οργάνωσής μας είναι η παιδεία και οι πρώτοι 8 που ίδρυσαν την ΑΧΕΠΑ στην Αμερική το 1922 το πρώτο που προώθησαν ήταν η παιδεία. Τώρα στην Αμερική η ελληνική εθνότητα είναι η δεύτερη πιο μορφωμένη μετά από τους εβραίους και είναι μεγάλη μας τιμή αυτό”.

Και πρόσθεσε: “Η ΑΧΕΠΑ βοηθάει στην Αμερική έδρες ελληνικών σπουδών στα πανεπιστήμια, βοηθάει τα λεγόμενα τσάρτερ σκούλ σχολεία που εγκρίνονται από την  ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Η ΑΧΕΠΑ χρηματοδοτεί μισθούς δασκάλων βιβλία και άλλες ανάγκες”.

Καταλήγοντας επεσήμανε οτι ο χώρος της βιβλιοθήκες είναι αρκετός και χωράνε και άλλα βιβλία.

“Κάθε νέο βιβλίο είναι ένας εγκληματίας λιγότερος. Τα παιδιά πρέπει να διαβάζουν να είναι ανοιχτά μυαλά να ξεχωρίζουν το καλό και το κακό. Να μη φοβόμαστε τη γνώση και οι ΑΧΕΠΑ πρεσβεύει αυτό”.

Τέλος ο πρόεδρος του Τμήματος 10 της ΑΧΕΠΑ Μιχάλης Μαρκουλάτος δήλωσε μεταξύ άλλων: “Είναι μεγάλη μας τιμή που βρισκόμαστε εδώ και βοηθάμε την τοπική κοινωνία παρέχοντας όλα αυτά τα υλικά για την βιβλιοθήκη του σχολείου σε ένα τόσο όμορφο χωριό και ένα τόσο καλό σχολίου. Χαίρομαι ιδιαίτερα και στο μέλλον θα προσφέρουμε ότι περισσότερο μπορούμε και στο σχολείο και στο Δήμο.

ag01 ag02 ag03 ag04 ag05 ag07 ag06