Με επιτυχία η εκδήλωση στη Λιβαδειά για την Παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία

Κοινοποίηση στα Social Media

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία στις 3 Δεκεμβρίου ο Δήμος Λεβαδέων, τα Οικοτροφεία Αίας, Δίας και ΜΟΛ του ΕΚΕΨΥΕ και η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή πραγματοποίησαν εκδήλωση με τίτλο “Γνωριμία με τα παραολυθμπιακά αθλήματα”.

Η εκδήλωση διεξήχθη στο κλειστό δημοτικό γυμναστήριο παρουσία μαθητών από σχολεία της Λιβαδειάς ενώ έγινε και επίδειξη παραολυμπιακών αθλημάτων όπως το Μπότσια και βιωματικές δράσεις με σκοπό την εξοικείωση με την αναπηρία και την αποδοχή της διαφορετικότητας.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος συνεχάρη τους συντελεστές της εκδήλωσης και σημείωσε: “Οι άνθρωποι αυτοί έχουν περισσότερη ανάγκη αγάπης. Αν πραγματικά θέλουμε να μιλάμε για πλαίσιο πολιτισμού οφείλουμε να συμπαρασταθούμε στους ανθρώπους που έχουν ξεχωριστές ανάγκες και δεν έχουν τις προϋποθέσεις  που έχουμε εμείς για την ζωή”.

Και κατέληξε: “Πρέπει όλοι μας να δικαιώσουμε αυτή τη διακήρυξη με τον τρόπο τον  αληθινό και όχι στα λόγια”.

Η Πολυξένη Μήτσιου επιστημονικά υπεύθυνη του Οικοτροφείου Λιβαδειάς του ΕΚΨΥΕ επεσήμανε: “Η εκδήλωση αυτή είναι αφιερωμένη στα άτομα με αναπηρία φιλοξενούμε την Ελληνική Εθνική παραολυμπιακή ομάδα Μπόσια που έκανε επίδειξη του αθλήματος και δώσαμε την δυνατότητα στα παιδιά των δημοτικών και των Γυμνασίων να κάνουν μια βιωματική δράση. Επίσης η Αναγέννηση παρουσίασε το βόλεϊ καθιστών όπου και πάλι τα παιδιά θα έπαιξαν σε μια επίσης βιωματική δράση”.

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής Μπότσια Γιώργος Τζίμας αφού αναφέρθηκε στο άθλημα που έχει τις ρίζες του στην αρχαία Ελλάδα και για το οποίο δεν υπάρχει αντίστοιχο για τους αρτιμελής  δήλωσε μεταξύ άλλων: “Όλοι είμαστε διαφορετικοί αλλά όλοι είμαστε ίσοι και  θέλουμε να έχουμε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα”.

Ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Κωτσαδάμ (που εκπροσώπησε την δήμαρχο Γιώτα Πούλου η οποία απουσίαζε στην ΚΕΔΕ) αναφέρθηκε στην συμμετοχή της Δημοτικής Αρχής

στην εκδήλωση και τόνισε οτι το ενδιαφέρον για τα άτομα με ειδικές ανάγκες πρέπει να είναι καθημερινό.

Τέλος η Αντιπεριφερειάρχης Φανή Παπαθωμά επεσήμανε: “Γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια ώστε τα παιδιά των σχολείων να έρθουν σε επαφή με την διαφορετικότητα και να τη αγαπήσουν” και συνεχάρη τους διοργανωτές.

am02am03am04 am05