Στο δρόμο οι κάτοικοι των Βαγίων για την κατάργηση του Α.Τ.. Στη βουλή το θέμα από βουλευτή του ΠΟΤΑΜΙΟΥ

Κοινοποίηση στα Social Media

Την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 11:30 καλεί ο Δήμος Θηβαίων όλους τους δημότες του στη Διασταύρωση Βαγίων, προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους στο σχεδιασμό αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στον οποίον συμπεριλαμβάνεται η κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος Βαγίων και η συγχώνευσή του με το Α.Τ. Θήβας.
Η κινητοποίηση αποφασίστηκε στη συνάντηση- λαϊκή συγκέντρωση της Πέμπτης 27 Νοεμβρίου στα Βάγια κατά την οποία ο Δήμαρχος κ. Σπύρος Νικολάου ενημέρωσε τους κατοίκους για το σχέδιο αναδιάρθρωσης των Αστυνομικών Υπηρεσιών στη Στερεά Ελλάδα σύμφωνα με το οποίο καταργείται το Α.Τ. Βαγίων.
Στη συνάντηση με τους κατοίκους, όπου παραβρέθηκαν Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι, εκφράστηκε η κάθετη αντίθεση στην κατάργηση του Α.Τ. Βαγίων, το οποίο καλύπτει μια ευρεία περιοχή με μεγάλο πληθυσμό, στην οποία συμπεριλαμβάνονται οι Δημοτικές Ενότητες Βαγίων και Θίσβης καθώς και η Δ.Ε. Θεσπιέων του Δήμου Αλιάρτου, στις οποίες παρουσιάζονται φαινόμενα υψηλής εγκληματικότητας και ως εκ τούτου καθίσταται αναγκαία η ύπαρξη του Α.Τ. Βαγίων αλλά και η ενίσχυσή του.
Ο Δήμος Θηβαίων, οι Δημοτικές Ενότητες Βαγίων-Θίσβης και οι φορείς απαιτούν – διεκδικούν :
Την παραμονή του Α.Τ. Βαγίων
Την άμεση στελέχωση και αναβάθμισή του
Την ασφάλεια – προστασία των δημοτών και της περιουσίας τους
και σας καλούν όλους να δώσετε δυναμικό παρόν.

Σας παραθέτουμε και την ερώτηση βουλευτή του ποταμιού ο οποίος έφερε το θέμα των Βαγίων στη βουλή και όχι κάποιος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του νομού:

ΑΝΑΦΟΡΑ
Προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης
Θέμα: Κατάργηση Αστυνομικού Τμήματος Βαγίων και συγχώνευσή του με το Αστυνομικό Τμήμα Θήβας
Η ανακοίνωση του Δήμου Θηβαίων την οποία σας επισυνάπτω, αναφέρεται στην έντονη αντίθεση και λογική αντίρρηση των δημοτικών αρχών και των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής της Θήβας συμπεριλαμβανομένων των Δημοτικών Ενοτήτων (Δ.Ε.) Βαγίων και Θίσβης καθώς και της Δ.Ε. Θεσπιέων του Δήμου Αλιάρτου, για τη φημολογούμενη κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος (Α.Τ.) Βαγίων και τη συγχώνευσή του με το Α.Τ. Θήβας.
Η κινητοποίηση διαμαρτυρίας των κατοίκων και των τοπικών αρχών είναι πλήρως δικαιολογημένη καθώς το Α.Τ. Βαγίων καλύπτει μια περιοχή με μεγάλη έκταση στην οποία ανήκουν πολλά χωριά και οικισμοί με σημαντικό αριθμό πληθυσμού, όπως επίσης και αρκετές απομακρυσμένες περιοχές. Επισημαίνεται: α) ότι οι αστυνομικές υπηρεσίες της περιοχής είναι ήδη υποστελεχωμένες και β) ότι η απόσταση που πρέπει να καλυφθεί αν καταργηθεί το Α.Τ. Βαγίων, εκτείνεται σε ακτίνα άνω των 60 χλμ., περιλαμβάνοντας και παραθεριστικές περιοχές με μόνιμους κατοίκους αλλά και αυξημένο πληθυσμό κατά τη θερινή περίοδο, όπως είναι οι παραλίες Δομβραίνας, Αλυκής και Σαράντη. Ταυτόχρονα λόγω των πολλών βιοτεχνικών και αγροκτηνοτροφικών χώρων και δραστηριοτήτων, η ευρύτερη περιοχή είναι ευάλωτη σε φαινόμενα παραβατικότητας και εγκληματικότητας, τα οποία για να αντιμετωπισθούν και ιδίως να αποτραπούν, απαιτούν την παρουσία οικείας και εγγύς προς αυτά αστυνομικής αρχής.
Θεωρώντας τα αιτήματα των κατοίκων και του Δήμου Θηβαίων εύλογα και με γνώμονα τη διαφύλαξη του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών και προστασίας των περιουσιακών τους στοιχείων, αναμένουμε τις δικές σας απαντήσεις αναφορικά με τον επιχειρούμενο επανασχεδιασμό και αναδιάρθρωση των Αστυνομικών Υπηρεσιών στη Βοιωτία και εν γένει στη Στερεά Ελλάδα.

Ο αναφέρων Βουλευτής

Γιώργος Μαυρωτάς, Αττικής