«Παγίδα»… τα περί ανάκτησης του πακέτου Χατζηγάκη;

Κοινοποίηση στα Social Media

Την διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει στην ανάκτηση του πακέτου Χατζηγάκη της περιόδου 2008, έδωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου για τις βοσκήσιμες γαίες στην Ολομέλεια της Βουλής.
Η σχετική τροπολογία όπως εξήγησε κατατέθηκε προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία, ώστε η χώρα να μην είναι έκθετη στην Ε.Ε. και να μην υποχρεωθεί να πληρώσει τα 320 εκατ.

«Όσο είμαι εγώ στο υπουργείο δεν πρόκειται να γίνει η ανάκτηση», είπε ο κ. Αποστόλου αφήνοντας άφωνους όσους παρακολουθούσαν τη συζήτηση αλλά και τους αγρότες κυρίως για τη σκοπιμότητα αυτής της κίνησης.

Η Ε.Ε. πιέζει για την επιστροφή του πακέτου Χατζηγάκη, η ηγεσία του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης εντάσσει σχετική τροπολογία ώστε στον ενδεδειγμένο χρόνο να οριστεί η διαδικασία ανάκτησής του αλλά αυτό δεν θα γίνει όσο στην κυβέρνηση είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και στο υπουργείο ο Βαγγέλης Αποστόλου.

Αν αλλάξει υπουργός;

Κατανοούμε την δύσκολη θέση του υπουργού έναντι των απαιτήσεων των δανειστών, αντιλαμβανόμαστε οτι αναζητά διεξόδους στη διαπραγμάτευση, ωστόσο αν και αυτό το “φορτώσουν” τώρα στους 750.000 παραγωγούς τότε είναι βέβαιο οτι η παρούσα κυβέρνηση θα έχει συμβάλει τα μέγιστα στον αφανισμό του αγροτικού πληθυσμού.

Αξίζει να σημειώσουμε οτι, οι αγρότες δεν φέρουν καμία ευθύνη για το πακέτο Χατζηγάκη, την συγκεκριμένη περίοδο είχαν γίνει κανονικά οι δηλώσεις ζημιών στον ΕΛΓΑ από το σύνολο του αγροτικού κόσμου και να ξεκαθαρίσουμε οτι οι αγρότες πλέον δεν τσιμπάνε…

Δεν θα εγκλωβιστούν στο επικοινωνιακό παιχνίδι που στήνεται για τη δήθεν ανάκτηση του πακέτου (που για τους αγρότες ούτως ή άλλως αποτελεί αιτία πολέμου), για να καταστούν όμηροι της κυβέρνησης στο πλαίσιο του διαλόγου για το νέο φορολογικό και των όποιων δεινών προβλέψεων του 3ου μνημονίου.

Από: http://aixmeas.gr/