Κινητοποίηση Δήμου Θηβαίων για το Α.Τ. Βαγίων

Κοινοποίηση στα Social Media

Την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 11:30 καλεί ο Δήμος Θηβαίων όλους τους δημότες του στη  Διασταύρωση Βαγίων,  προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους στο σχεδιασμό αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στον οποίον συμπεριλαμβάνεται η κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος Βαγίων και η συγχώνευσή του με το Α.Τ. Θήβας.

Η κινητοποίηση αποφασίστηκε στη συνάντηση- λαϊκή συγκέντρωση της Πέμπτης 27 Νοεμβρίου στα Βάγια κατά την οποία ο Δήμαρχος κ. Σπύρος Νικολάου ενημέρωσε τους κατοίκους για το σχέδιο αναδιάρθωσης των Αστυνομικών Υπηρεσιών στη Στερεά Ελλάδα σύμφωνα με το οποίο καταργείται το Α.Τ. Βαγίων.

Στη συνάντηση με τους κατοίκους, όπου παραβρέθηκαν Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι, εκφράστηκε η κάθετη αντίθεση στην κατάργηση του Α.Τ. Βαγίων, το οποίο καλύπτει μια ευρεία περιοχή με μεγάλο πληθυσμό, στην οποία συμπεριλαμβάνονται οι Δημοτικές Ενότητες Βαγίων και Θίσβης καθώς και η  Δ.Ε. Θεσπιέων του Δήμου Αλιάρτου, στις οποίες παρουσιάζονται φαινόμενα υψηλής εγκληματικότητας και ως εκ τούτου καθίσταται αναγκαία η ύπαρξη του Α.Τ. Βαγίων αλλά και η ενίσχυσή του.

Ο Δήμος Θηβαίων, οι Δημοτικές Ενότητες Βαγίων-Θίσβης και οι φορείς απαιτούν – διεκδικούν :

Την παραμονή του Α.Τ. Βαγίων

Την άμεση στελέχωση και αναβάθμισή του

Την ασφάλεια – προστασία των δημοτών και της περιουσίας τους

και καλούν σε δυναμικό παρόν.