Με επιτυχία η εκδήλωση στη Λιβαδειά για την Κλιματική Αλλαγή και την ανακύκλωση από τον Δήμο και τους Levadistas

Κοινοποίηση στα Social Media

Με αφορμή την συνάντηση στο Παρίσι ηγετών απ΄ όλο τον κόσμο στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για μια διεθνή συμφωνία για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής ο Δήμος Λεβαδέων συμμετέχοντας στην παγκόσμια δράση για την προστασία του περιβάλλοντος σε συνεργασία με την Εθελοντική Κίνηση Πολιτών Levadistas διοργάνωσαν στην πλατεία Λάμπρου Κατσώνη σχετική εκδήλωση με έμφαση στην ανακύκλωση.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που διεξήχθη με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή κυρίως παιδιών και μαθητών πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις ενημέρωσης και έγινε η βράβευση του σχολείου που συγκέντρωσε τα περισσότερα πλαστικά καπάκια ενώ αναρτήθηκαν πανό με επίκαιρα μηνύματα για την προστασία του περιβάλλοντος.

“Η Λιβαδειά δείχνει οτι είναι ευαισθητοποιημένη  στο θέμα της στρατηγικής της διαχείριση τω ν απορριμμάτων και της προστασία του περιβάλλοντος”, σημείωσε η Δήμαρχος Γιώτα Πούλου ενώ παίρνοντας αφορμή από τις παρατηρήσεις ενεός μικρού μαθητή για τους κάδους ανακύκλωσης τόνισε οτι “υπάρχουν κάδοι ανακύκλωσης αλλά δυστυχώς εμείς οι μεγάλοι πετάμε τα απορρίμματα όπου να ΄ναι, μάλλον οι δικές μας γενιές δεν έχουν εκείνη την ευαισθητοποίηση στο βαθμό που θα έπρεπε σε σχέση με το περιβάλλον και την διάσωσή του”.

Και η Δήμαρχος συνέχισε λέγοντας: “Έχουμε όμως υποχρέωση αυτή την υπόθεση της προστασίας του περιβάλλοντος να την κάνουμε υπόθεση όλων και κυρίως των παιδιών που κατά τη διάρκεια της ζωής τους θα δουν αλλαγές”.

Επίσης η κ. Πούλου απαντώντας σε εκείνους που υποστηρίζουν οτι αυτές οι ενέργειες και οι δράσεις είναι υποκρισία τόνισε την κάθετη αντίθεσή της με την άποψη αυτή και υπογράμμισε οτι “ο καθένας από την θέση στην οποία βρίσκεται θα πρέπει να βάλει το δικό του λιθαράκι στην προστασία του περιβάλλοντος, πρέπει επίσης ο κόσμος να ζητήσει από τις κυβερνήσεις να βάλουν τα συμφέροντα στην άκρη και να ευαισθητοποιηθούν για το περιβάλλον”.

Καταλήγοντας η Γιώτα Πούλου ευχαρίστησε τους Levadistas επισημαίνοντας πως “ο εθελοντισμός είναι τρόπος ζωής και ο Δήμος αυτό θα το οργανώσει επίσημα με την δημιουργία του μητρώου εθελοντών” ενώ με την ευκαιρία δεν παρέλειψε να αναφερθεί επιγραμματικά στις δράσεις που αναπτύσσει ο δήμος σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος και την διαχείριση των απορριμμάτων αλλά και στους στόχους που έχουν τεθεί

Από τους Levadistas ο Γιώργος Κερασίδης δήλωσε μεταξύ άλλων: “Με αυτή τη πρωτοβουλία για την κλιματική αλλαγή και την ανάγκη για ανακύκλωση ανοίγουμε ένα κύκλο δράσεων. Παράλληλα σε αυτό το πλαίσιο κάνουμε και μια πρόταση στο Δήμο και την κυβέρνηση για να υπάρχει επιδότηση  στα νέα συγκροτήματα και τις κατοικίες όταν θα έχον δίοδο από την κουζίνα τους σ ένα κάδο κομποστοποίησης και ένα κάδο ανακύκλωσης”.

Η Χρύσα Καντά αναφέρθηκε στην συνεργασία των Levadistas με τον δήμο Λεβαδέων που στηρίζει τις δράσεις αυτές, επικέντρωσε στη σημασία της ανακύκλωσης και τόνισε την μεγάλη συμμετοχή των σχολείων λέγοντας χαρακτηριστικά: “Είναι συγκινητικό το ενδιαφέρον που έδειξαν και αυτό φαίνεται από τα πλαστικά καπάκια που συνέλεξαν. Υπάρχει μεγάλη διάθεση και από τα παιδιά  να συμβάλουν στην ανακύκλωση. Όλοι πλέον καταλαβαίνουν πόσο σημαντικό είναι αυτό για την ζωή μας”.

Τέλος ο Νεοκλής Αράπογλου παρουσίασε τις δράσεις που αναπτύχθηκαν επισημαίνοντας την συμβολή όλων των καλλιτεχνικών σχολών της Λιβαδειάς και του γλύπτη Σπύρου Γουργιώτη ενώ επικέντρωσε στα καπάκια που συνέλεξαν οι μαθητές που θα πουληθούν για να αγοραστεί ένα καροτσάκι για κάποιο άτομο με κινητικά προβλήματα.

lev01 lev02 lev04