Σε κινητοποίηση προχώρησαν οι συνταξιούχοι στη Λιβαδειά με αφορμή τις αλλαγές στο ασφαλιστικό

Κοινοποίηση στα Social Media

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το “νέο χτύπημα που δέχεται το ασφαλιστικό”, πραγματοποίησαν πρόσφατα στον πεζόδρομο της Μπουφίδου στη Λιβαδειά τα συνεργαζόμενα σωματεία Συνταξιούχων Δημοσίου, ΙΚΑ και ΟΑΕΕ τα οποία τα τελευταία χρόνια συντονίζονται στις δράσεις τους από την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Συνταξιούχων (Σ.Ε.Α.)

Στην συγκέντρωση έστειλαν μήνυμα συμπαράστασης οι σύλλογοι Ιδιωτικών υπαλλήλων Λιβαδειάς, των Εργαστηριούχων Φυσιοθεραπευτών Βοιωτίας και των εργαζομένων στο νοσοκομείο Λιβαδειάς.

Στην ομιλία του, ο πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων του Δημοσίου, αναφέρθηκε στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για νέες περικοπές στις συντάξεις (κύριες και επικουρικές) μέσω του “νέου κόλπου του επανυπολογισμού”.

“Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ετοιμάζεται να φέρει στη βουλή νέο πακέτο μέτρων μέσω του κρατικού προϋπολογισμού στραγγίζοντας οτι απέμεινε από τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους. Περικοπές στις συντάξεις, αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές, μείωση των επικουρικών, νέο χαράτσωμα στην υγεία και σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ συνθέτουν το σκηνικό και αν σε αυτά προσθέσει κανείς το φορολογικό και τον ΕΝΦΙΑ θα διαπιστώσει οτι τον συνταξιούχο τον οδηγούν σε οικονομικό μαρασμό, στη φτώχια στη μιζέρια”, τόνισε ο Δημήτρης Παπιώτης.

Και πρόσθεσε: “Με όλα αυτά προσπαθούν να μας ρίξουν στον Καιάδα κάνοντας έτσι πράξη το λαϊκό ρητό που λέει οτι τα γερασμένα άλογα τα ρίχνουν στα λιοντάρια. Δεν θα μείνουμε με τα χέρια σταυρωμένα. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας και απαιτούμε να σταματήσει άμεσα κάθε συζήτηση για μείωση των συντάξεων, να γίνει αποκατάσταση όλων των περικοπών. Απαιτούμε επίσης αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και άμεση πρόσληψη γιατρών και προσωπικού στο νοσοκομείο”.

Την συμπαράστασή του στον αγώνα των συνταξιούχων εξέφρασε ο πρόεδρος των εργαζομένων στο νοσοκομείο Λιβαδειάς Κώστας Σταμέλος.

Στη συνέχεια, οι συγκεντρωμένοι, μετέβησαν στο Νοσοκομείο όπου συναντήθηκαν με εκπροσώπους των εργαζομένων ενώ αντιπροσωπεία επισκέφθηκε τον Διοικητή του Νοσοκομείου Κωνσταντίνο Ρουσόπουλο και επέδωσε ψήφισμα, ζητώντας του να μεταβιβάσει στην ηγεσία του υπουργείου “την αγανάκτηση των συνταξιούχων και των εργαζόμενων της περιοχής για τις απαράδεκτες ελλείψεις στο Νοσοκομείο παρά τους αυξημένους φόρους και εισφορές που πληρώνουν”.

Ο Διοικητής από την πλευρά του εξέφρασε την κατανόηση στα αιτήματα των συνταξιούχων και τους ενημέρωσε ότι και ο ίδιος τα έχει υποβάλλει εγγράφως.

Τέλος οι συνταξιούχοι τόνισαν: “Η κυβέρνηση σπρώχνει το δημόσιο σύστημα υγείας και κοινωνικής ασφάλισης σε μαρασμό προς όφελος των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στον συγκεκριμένο τομέα. Κι αυτό καταλαβαίνουμε όλοι πολύ καλά τι σημαίνει για τον λαό, ιδιαίτερα τους άνεργους και χαμηλοσυνταξιούχους. Σημαίνει ότι όποιος έχει λεφτά ζει. Όποιος δεν έχει λεφτά πεθαίνει! Αυτή είναι η “κοινωνική ευαισθησία” των νέων κυβερνώντων όπως και των προηγούμενων”.

syn02