Αναγκαία η αλλαγή του κανονισμού λειτουργίας του Δ.Σ. Λιβαδειάς

Κοινοποίηση στα Social Media

Επιτακτική πλέον είναι η ανάγκη αλλαγής του κανονισμού λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου Λιβαδειάς μετά την πρόσφατη συνεδρίαση του οργάνου όπου για ακόμα μια φορά αποχώρησε η “Λαϊκή Συσπείρωση” καταγγέλλοντας τη στάση της προέδρου Ελίζας Γεωργαντά.

Θα πρέπει λοιπόν η Πρόεδρος σε συνεργασία με την αντιπολίτευση να προτείνει ένα νέο κανονισμό ο οποίος και θα λύνει τα προβλήματα που υπάρχουν σήμερα αλλά και θα είναι σεβαστός από όλα τα μέλη του Δ.Σ.

“Πρέπει να αλλάξει ο κανονισμός η θέση μου είναι γνωστή. Ο κανονισμός πρέπει να διασφαλίζει μια δημοκρατική διαδικασία και ένα ουσιαστικό διάλογο στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου”, σημείωσε μεταξύ άλλων η Δήμαρχος Γιώτα Πούλου και πρόσθεσε: “Αρκετές φορές ορισμένοι σύμβουλοι έρχονται στη συνεδρίαση μόνο και μόνο για τις ερωτήσεις προ ημερήσιας διάταξης και όταν μπαίνουμε στα θέματα ημερήσιας διάταξης κάποιοι έχουν ήδη αποχωρήσει”.

Σύμφωνα με την Δήμαρχος “πρέπει η Πρόεδρος με τις δημοτικές παρατάξεις να βρουν τη λύση” με την διαμόρφωση νέου κανονισμού ενώ όπως είπε για παράδειγμα οι ερωτήσει θα μπορούσαν να υποβάλλονται στο τέλος της συνεδρίασης ή σε κάποια ειδική συνεδρίαση ώστε να μη “χάνεται” το ενδιαφέρον από τα άλλα θέματα που έχουν προγραμματιστεί και έχουν ενημερωθεί και οι δημότες.

“Κάθε φορά δύο – τρείς ώρες πριν την έναρξη των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης γίνονται  ερωτήσεις και μάλιστα πολλές από αυτές θα μπορούσαν να απαντηθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου”, είπε χαρακτηριστικά η Γ. Πούλου

 

“Πόλεμος” δηλώσεων

Την ίδια στιγμή συνεχίζεται η ανταλλαγή δηλώσεων μεταξύ Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ επαρχίας Λιβαδειάς και της Δημοτικής Αρχής για την πρόσφατη καταγγελία του Προέδρου του Συλλόγου Νίκου Μπούρα κατά του Αντιδημάρχου Κώστα Καπλάνη ο οποίος φέρεται αποφασισμένος να προσφύγει στην Δικαιοσύνη.

Να θυμίσουμε οτι ο Ν. Μπούρας στην προηγούμενη συνεδρίαση (που έλειπε η Δήμαρχος λόγω ασθένειας) με καταγγελία είχε αναφερθεί σε συμπεριφορά του Αντιδημάρχου Κ. Καπλάνη την ημέρα της συμβολικής κατάληψης του Δημαρχείου κάνοντας λόγο για προσπάθεια παρέμβασης και εκφοβισμού. Ο κ. Καπλάνης από την πλευρά είχε αρνηθεί τις κατηγορίες τονίζοντας οτι «καθαρός ουρανός  αστραπές δεν φοβάται» και τώρα όπως έγινε γνωστό στην τελευταία συνεδρίαση φέρεται να προχωρά σε επίλυση του ζητήματος από τη δικαιοσύνη.

Ο κ. Μπούρας με δηλώσεις του χρέωσε στη Δήμαρχο Λεβαδέων αντιδημοκρατική συμπεριφορά επειδή δεν του δόθηκε ο λόγος κατά τη διάρκεια της συνεδρίαση ενώ η Γ. Πούλου επέστρεψε την κατηγορία περί αντιδημοκρατικότητας αφήνοντας υπονοούμενα για προσωπική τακτική.

“Η δημοτική αρχή της κ. Πούλου διολισθαίνει σε κατήφορο αντιδημοκρατικό μη επιτρέποντας στους εργαζόμενους να τοποθετηθούν σε ένα συγκεκριμένο θέμα”, είπε ο Ν. Μπούρας και συμπλήρωσε: “Έπρεπε να μας δοθεί ο λόγος και επιφυλασσόμαστε διότι όπως είπε η Δήμαρχος ο κ. Αντιδήμαρχος σκοπεύει να κινηθεί δικαστικά. Εμείς λέμε οτι οι εργαζόμενοι δεν τρομοκρατούνται ούτε φιμώνονται και ενωμένοι θα συνεχίσουμε τον αγώνα διεκδικώντας το δίκιο μας”.

Παράλληλα τόνισε: “Εμείς θεωρούμε οτι η δημοτική αρχή, η αντιπολίτευση, οι εργαζόμενοι και οι πολίτες πρέπει να δημιουργήσουμε ένα μέτωπο αγωνιστικό για την προστασία της τοπικής αυτοδιοίκησης απέναντι στις μνημονιακές πολίτικες που συνεχίζονται και όχι. Αυτό πρέπει να κάνουν και όχι να  προσπαθούν να μας διασπάσουν”.

Από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής η Γιώτα Πούλου τόνισε: “Αντιδημοκρατικές διαδικασίες ακολουθεί εκείνος ο οποίος αντί να σεβαστεί τους κανόνες και τους θεσμούς έρχεται απ΄ ευθείας σε ένα Δημοτικό Συμβούλιο και καταγγέλλει πρόσωπα και σπιλώνει ανθρώπους οικογενειάρχες που συμμετέχουν στα κοινά. Αντιδημοκρατικό δεν είναι να καλώ παρουσία του Δ.Σ. του συλλόγου εργαζομένων τον εργαζόμενο που αφορά η υπόθεση για να πει την άποψή του. Η δημοκρατία λέει άκουσον μεν παταξον δε. Αν δεν ακουστούν και οι δύο απόψεις πως μπορεί κανείς να λύνει, να καταδικάσει η να ζητά συγνώμη”.

Επίσης η Δήμαρχος σημείωσε οτι “η καταγγελία έγινε εν απουσία μου, χωρίς μάλιστα να έχει γίνει καμία αναφορά σε μένα που είμαι και πολιτικός προϊστάμενος των εργαζομένων ”

Ακολούθως επεσήμανε:  “Ο κ. Μπούρας ελπίζω να εκφράζει το σύλλογο και όχι προσωπικές απόψεις. Η συνεργασία μας μέχρι στιγμής ήταν άψογη και δεν έχω κανένα παράπονο από τον Σύλλογο”.

Η Γιώτα Πούλου αναφερόμενη στις προθέσεις του κ. Καπλάνη κατέληξε: “Όσοι άνθρωποι αδικούνται έχουν το δικαίωμα να προσφύγουν για να δικαιωθούν”.

ds01
ds03
ds04