Σε μαζική συμμετοχή στην απεργία της Πέμπτης καλούν τα συνδικάτα

Κοινοποίηση στα Social Media

Στην 24ωρη Γενική Απεργία, που κήρυξε η Γ.Σ.Ε.Ε.  για την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015 συμμετέχει και το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς.

“Όλοι μαζί να δώσουμε δυναμική και αγωνιστική απάντηση στα νέα βάρβαρα, σκληρά και αντιλαϊκά μέτρα που εξαθλιώνουν τον εργαζόμενο, οδηγούν τον άνεργο στην απόγνωση, διώχνουν από την χώρα τη νέα γενιά, καθιστούν τους συνταξιούχους από απόμαχους της δουλειάς απόμαχους της ζωής” επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Ε.Κ. Λιβαδειάς και καλεί σε μαζική συμμετοχή όλους τους εργαζόμενους

 

Το ΠΑΜΕ από την πλευρά του καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, “να σημάνουν γενικό πανελλαδικό-πανεργατικό απεργιακό ξεσηκωμό” !

Καλεί επίσης “τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τις γυναίκες, τους συνταξιούχους, τους αυτοαπασχολουμένους και τους φτωχούς αγρότες σε κοινό αγώνα, για να αποτρέψουμε το προμελετημένο έγκλημα που σχεδιάζουν κεφάλαιο – κυβέρνηση – ΕΕ εις βάρος της Κοινωνικής Ασφάλισης”.

Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο καλεί σε “ξεσηκωμό” για: “Να μην περάσει η διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης!  Να μην περάσουν οι νέες θηλιές στη ζωή της εργατικής οικογένειας!  Να πούμε όχι στο νέο κρατικό προϋπολογισμό, που φέρνει νέα βάρη και μέτρα σε βάρος των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, νέες άγριες περικοπές στην Κοινωνική Ασφάλιση, αύξηση των φόρων και των χαρατσιών, κέρδη και προνόμια για τους λίγους”.

Καταλήγοντας καλεί τον λαό σε συγκέντρωση την Πέμπτη 3 Δεκέμβρη 10.30 το πρωί στην Κεντρική Πλατεία της Λιβαδειάς.

 

Συμμετοχή στην Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία την Πέμπτη 3 Δεκέμβρη αποφάσισε και η διευρυμένη διοίκηση του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λιβαδειάς καθώς και στην απεργιακή συγκέντρωση που διοργανώνει η Γραμματεία Λιβαδειάς του Π.Α.ΜΕ. στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης.

“Καλούμε τους εργαζόμενους να δυναμώσουμε την αλληλεγγύη παντού, στους κλάδους, στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές! Να μην αφήσουμε να απλωθεί η εξαθλίωση, να ξεσπιτωθούν εργαζόμενοι. Να αποκρούσουμε τα κοράκια που ακονίζουν τα νύχια τους. Με την δράση μας, τον αγώνα μας, την συμμετοχή μας να μπλοκάρουμε τα νέα αντιασφαλιστικά σχέδια της κυβέρνησης”, επισημαίνει μεταξύ άλλων το Σωματείο.

 

Επίσης και ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ επαρχίας Λιβαδειάς συνεχίζει “στην πρώτη γραμμή του αγώνα” και καλεί όλους τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση “να συμμετέχουν στην Πανεργατική Απεργία που προκηρύχθηκε από Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και Γ.Σ.Ε.Ε.” και “να δώσουν δυναμικό παρών , διεκδικώντας κατοχύρωση και διεύρυνση του Δημόσιου-Κοινωνικού και αναδιανεμητικού ασφαλιστικού συστήματος με διατήρηση των συνταξιοδοτικών παροχών του”.

Ο σύλλογος ζητά “Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ιδιαίτερα στις ανταποδοτικές και κοινωνικές – προνοιακές Υπηρεσίες που αδυνατούν πλέον να λειτουργήσουν λόγω έλλειψης προσωπικού κατάργηση του άρθρου 61 του Ν.3979/2011 που προωθεί τις ιδιωτικοποιήσεις των υπηρεσιών καθαριότητας, κατοχύρωση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αποτροπή του κύματος των ιδιωτικοποιήσεων σε βασικές υπηρεσίες των Ο.Τ.Α., διατήρηση υπό Δημόσιο έλεγχο όλων των στρατηγικών τομέων της Ελληνικής οικονομίας, αποτροπή της εκποίησης του Δημόσιου πλούτου, διασφάλιση της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμού και κατάργηση παλαιών και νέων μνημονίων”.

Παράλληλα υπογραμμίζει: “Η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ. με την εφαρμογή του 3ου μνημονίου και την ψήφιση των προαπαιτούμενων προχωράει στην εφαρμογή καταιγισμού νέων μέτρων ενάντια στα εργατικά, αγροτικά και  μικρομεσαία κοινωνικά στρώματα.

Συνεχίζει την εφαρμογή των ακραίων πολιτικών λιτότητας, της βίαιης αναδιανομής εισοδημάτων, της δημοκρατικής υστέρησης που προκαλείται από την κατάλυση κάθε έννοιας εγχώριας κυριαρχίας και την συνεχή επιτροπεία της χώρας από τους δανειστές.

Επιχειρείται έτσι η διαιώνιση της καταστροφικής πολιτικής που οδήγησε σε πρωτοφανείς για την χώρα απώλειες εισοδημάτων και δικαιωμάτων, προκειμένου να σαρωθεί ότι απόμεινε από τα κοινωνικά, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και το Δημόσιο πλούτο”.

 

Απεργιακή κινητοποίηση ΚΑΙ αύριο  

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λιβαδειάς

Καμιά ανοχή , καμιά υποταγή άμεση απάντηση στην επίθεση της εργοδοσίας! Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λιβαδειάς, καλεί τους εργαζόμενους στην  Καρφούρ – Μαρινόπουλος να σηκώσουν το ανάστημα τους και να πετάξουν στα σκουπίδια τις ατομικές συμβάσεις που έφερε η εργοδοσία.

Η λογική ότι «δεν γίνεται τίποτα», ο δρόμος της απογοήτευσης, ο δρόμος της υπόκλισης στις δυσκολίες, οδηγεί στο να περνάει ο σχεδιασμός της εργοδοσίας. Δεν μπορούμε να μείνουμε με τα χέρια σταυρωμένα. Στην επίθεση της εργοδοσίας κανείς δεν μπορεί να απαντήσει μόνος του.

Για αυτό είναι ανάγκη τώρα να ορθώσουμε το ανάστημα μας. Η ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε δεν θα σταματήσει εδώ θα ζητάει συνεχώς και άλλα, αύριο θα ζητήσει και την ίδια μας τη ζωή.
Τα τελευταία χρόνια οι μισθοί δέχτηκαν μεγάλες μειώσεις, κόπηκαν τα επιδόματα, οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις γενικεύτηκαν εις βάρος της 8ωρης εργάσιμης ημέρας και της σταθερής εργασίας.
Σαν να μη έφταναν όλα αυτά, η ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε προχωράει τώρα σε νέες μειώσεις μισθών 8%, μειώσεις που επιβάλλει με την υπογραφή ατομικής σύμβασης.

Η εταιρία Μαρινόπουλος Α.Ε τη περίοδο της καπιταλιστικής κρίσης γιγαντώθηκε. Παίζει ρυθμιστικό ρόλο στην αγορά, από τη θέση που κατέχει. Εκείνη κρίνει σε μεγάλο βαθμό τους μισθούς, τα ωράρια, τις τιμές στα ράφια, τους όρους λειτουργίας όλων των επιχειρήσεων στον κλάδο των σούπερ μάρκετ.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ! ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ !!!

Συνάδελφοι, η αναμονή δίνει αέρα στα πανιά της εργοδοσίας, μειώνει τον πήχη των απαιτήσεων των εργαζομένων, καλλιεργεί τη μοιρολατρία και  την ηττοπάθεια.

Την απάντηση να τη δώσουν ξανά, όπως έχουν κάνει και παλιότερα, οι εργαζόμενοι στην ερχόμενη  απεργία την Δευτέρα 1/12 , με προσανατολισμό για συμμετοχή και στην πανελλαδική – πανεργατική απεργία που προκηρύχτηκε για την Πέμπτη 3 Δεκέμβρη  .
Να είναι μαζική, αγωνιστική με αιτήματα με βάση τις ανάγκες :

  • Καμία απόλυση
  • Καμία ατομική σύμβαση, καμία μείωση μισθών, ούτε στους συναδέλφους που υπέγραψαν κάτω από την τρομοκρατία της εργοδοσίας.
  • Καμία οικειοθελής αποχώρηση, καμία απόλυση εργαζομένου. Να ακυρωθούν τώρα όλες οι απολύσεις, κανένας εργαζόμενος να μη χάσει τη δουλειά του.
  • Να επιστραφούν πίσω όσα χρήματα αφαίρεσε η εργοδοσία από το κόψιμο των επιδομάτων και τις μειώσεις μισθών.
  • Κυριακή υποχρεωτική αργία για όλες τις Κυριακές του χρόνου, για όλα τα καταστήματα με νόμο από την κυβέρνηση.
  • Κατάργηση της μερικής απασχόλησης, του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.
  • 8ωρο – 5ήμερο – 40ωρο με μόνιμη και σταθερή εργασία.
  • Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο

 

Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς

Το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς συμπαραστέκεται και στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων της πολυεθνικής αλυσίδας Carrefour – Μαρινόπουλος ενάντια στα σχέδια της εργοδοσίας, καταγγέλλει την εγκληματική πολιτική της εταιρείας , μετά την απόφασή της να προχωρήσει σε : παραπέρα μειώσεις αποδοχών με την απαίτηση υπογραφής ατομικών συμβάσεων, συρρίκνωση της εταιρείας με κλείσιμο δεκάδων καταστημάτων και κατάργηση εκατοντάδων θέσεων εργασίας, απολύσεις και  παραπέρα καταστρατήγηση και απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων.

Το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς απαιτεί εδώ και τώρα την προστασία των εργαζομένων, και την παύση των σχεδίων της Carrefour – Μαρινόπουλος.

Συμπαραστέκεται και στηρίζει την Απεργία που έχουν προκηρύξει οι εργαζόμενοι και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λιβαδειάς για την Τρίτη 1/12/2015.  Απαιτούμε και καλούμε την εργοδοσία να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων.

Την απάντηση να τη δώσουν ξανά, όπως έχουν κάνει και παλιότερα, οι εργαζόμενοι στην ερχόμενη  Απεργία τηνΤρίτη 1/12 , με προσανατολισμό για συμμετοχή και στην πανελλαδική – πανεργατική απεργία που προκηρύχτηκε για την Πέμπτη 3 Δεκέμβρη  .
Να είναι μαζική, αγωνιστική με αιτήματα με βάση τις ανάγκες :
Καμία απόλυση!
Καμία ατομική σύμβαση, καμία μείωση μισθών, ούτε στους συναδέλφους που υπέγραψαν κάτω από την τρομοκρατία της εργοδοσίας.
Καμία οικειοθελής αποχώρηση, καμία απόλυση εργαζομένου. Να ακυρωθούν τώρα όλες οι απολύσεις, κανένας εργαζόμενος να μη χάσει τη δουλειά του.
Να επιστραφούν πίσω όσα χρήματα αφαίρεσε η εργοδοσία από το κόψιμο των επιδομάτων και τις μειώσεις μισθών.
Κυριακή υποχρεωτική αργία για όλες τις Κυριακές του χρόνου, για όλα τα καταστήματα με νόμο από την κυβέρνηση.
Κατάργηση της μερικής απασχόλησης, του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.
8ωρο – 5ήμερο – 40ωρο με μόνιμη και σταθερή εργασία.
Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.

Το   Δ.Σ