“Ξυπνάνε” οι αγρότες του Ορχομενού. Νέα σύσκεψη τη Δευτέρα για κινητοποιήσεις.

Κοινοποίηση στα Social Media

agrotes_trakter1Τη Δευτέρα οι αγρότες του Ορχομενού αναμένεται να συνεδριάσουν εκ νέου (μετά το ναυάγιο της πρόσφατης περιφερειακής σύσκεψης), προκειμένου αποφασίσουν τη στάση που θα ακολουθήσουν έναντι των αποφάσεων του πανελλαδικού οργάνου στον Πλαταμώνα, για προ-συγκεντρώσεις τρακτέρ στα χωριά και κάθοδο στις Εθνικές οδούς αν η κυβέρνηση δεν ικανοποιήσει τις απαιτήσεις τους.

Ο μεγαλύτερος αγροτικός σύλλογος στη Βοιωτία αναγκάζεται μετά τις ραγδαίες εξελίξεις να επανακαθορίσει τη στάση του ύστερα από τη διστακτικότητα που επέδειξε στο εγχείρημα για σύσταση περιφερειακού αγροτικού οργάνου, που θα έχει δυναμική παρέμβαση στις διαπραγματεύσεις που ενδεχομένως προκύψουν.

Αλίαρτος και Θήβα έχουν δηλώσει οτι θα ακολουθήσουν τις αποφάσεις του πανελλαδικού οργάνου.

Πληροφορίες αναφέρουν οτι η κυβέρνηση έχει θορυβηθεί από το σενάριο των μπλόκων στις Εθνικές οδούς ή των καταλήψεων των κατά τόπους ΔΟΥ  καθώς ένα τέτοιο ενδεχόμενο μπορεί να συμπαρασύρει και άλλες κοινωνικές ομάδες σε κινητοποιήσεις συμπαράστασης ή να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στα έσοδα του Κράτους.

Τα τηλέφωνα των πολιτικών γραφείων έχουν πάρει φωτιά προκειμένου να αποτρέψουν τη δυναμική αντίδραση των αγροτών ή έστω να την καθυστερήσουν μέχρι την έναρξη της καλλιεργητικής περιόδου.