Το πρώτο τεύχος της περιοδικής έκδοσης του ΤΕΕ Αν. Στερεάς “Μηχανεύματα”

Κοινοποίηση στα Social Media

Το πρώτο τεύχος της περιοδικής μας έκδοσης “Μηχανεύματα” είναι στην ιστοσελίδα του τμήματος http://www.teetas.gr/

Το ρήμα μηχανεύομαι είναι παλιό όσο σχεδόν και η ελληνική γλώσσα. Σημαίνει επινοώ, σκέφτομαι μια καλή ιδέα και την κάνω πράξη. Και είναι μέσα στη φύση του Έλληνα, που μέσα στις δυσκολίες ξέρει πάντα να βρίσκει λύσεις.

Εμείς οι μηχανικοί, κατά βάθος δεν ξεχνάμε την κοινή ρίζα που έχει το επάγγελμά μας με αυτό το ρήμα. Ως κλάδος που βίωσε και βιώνει όσο λίγοι την κρίση στην Ελλάδα, είναι φυσικό πολλοί από εμάς να στράφηκαν σε αυτή την αρχική έννοια. Να προσπάθησαν να μηχανευτούν, να βρουν νέες λύσεις για να επιβιώσουν.

Άλλοτε αξιοποιώντας με νέους πρωτότυπους τρόπους τις επιστημονικές τους γνώσεις και άλλοτε όχι. Πάντοτε, όμως, χρησιμοποιώντας το ερευνητικό πνεύμα, την ευρηματικότητα και το μεράκι του ανθρώπου που μηχανεύεται.

Με αυτές τις αφορμές γεννήθηκαν τα «Μηχανεύματα». Η νέα πρωτοβουλία που υλοποιούμε ως ΤΕΕ – Τμήμα Ανατολικής Στερεάς, για να παρουσιάσουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα τι έχουν σκεφτεί μηχανικοί του τμήματός μας προκειμένου να επιβιώσουν επαγγελματικά μέσα στην κρίση. Αναφερόμαστε πάντα σε συναδέλφους που έχουν «μηχανευτεί» νέες επαγγελματικές ή επιχειρηματικές ιδέες που ξεφεύγουν σε κάποιο βαθμό από τη στενή δουλειά του μηχανικού και η προβολή τους δεν λειτουργεί ανταγωνιστικά προς τους άλλους.

Είναι τέλος αυτονόητο για εμάς πως η δημιουργία, η καινοτομία και η παραγωγή, αποτελούν βασικούς πυλώνες στην προσπάθεια ανασυγκρότησης της χώρας μας και θα εντατικοποιήσουμε τις προσπάθειες ώστε να ενισχυθούν στην πράξη.